Поло 1.9д. нещо не варви
- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 1.9д. нещо не варви
Колеги проблема е следния!Полото нещо зе да губи мощност.поне на мен така ми се струва.студено топло пали без проблем.Гори си нормално.Но ми се струва че мошноста падна,махнах катализатора.ефект никакав.Ходих на сервиз казаха,че саотношение ваздух навта сигорно е нарушено защото зе бая да попушва.Но в бош сервиза ми искат 300лв. да ми регулират помпата.Ще ходя и да меря компресията ако може някой да ми каже колко трябва да баде.И да ме опатите в Пловдив каде да ми оправят помпата защото чета че колегите им иксат по 50лв.а аз 300лв. нямам да дам на този етап.Мерси предварително
- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.9д. нещо не варви
Сажелявам но забравих да допалня че след 120-125км започва да набира ужасно бавно.
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Тези полота нямат дебитомерМоже дебитомера да е заминал.

Milanski написа:Тези полота нямат дебитомерМоже дебитомера да е заминал.
Ми то не се разбира много каква е колата...

- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Изнявам се колеги за недооточнението.ПОлото е 98г. 1.9 чист дизел.сменени са всички консомативи и саединителя сам сменил с нов комплект на Сакс
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам но аз имзх подобен проблем,след като затапих ЕГР-а,центровах нафтовата помпа и смених горивният филтър + 2 добавки в нафтата на Bizol и се оправи!
- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз за парав пат имам дизел.та за тва ЕГР я дай малко инфо и за добавката с какво деиствие е?а тука в плд в бош сервиза ми иксат 300лв за центровката
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Най-общо ЕГР-а се грижи са екологията,той връща част от изгорелите газове пак в двигателя с цел намаляване на вредните емисии,така вместо свеж кислород -в двигателя влиза горещ въглероден двуокис. Това прави колата мудна
.Датчика за ЕГР-а се намира над разширителният съд.От него тръгва едно маркучле и влиза в двигателя(като подаваш газ то се мърда) Сега за затапването има два -три начина.На мен ми го правиха като ми центроваха помпапа и го затапиха.Но моята центровка ми струва 80 лева ,не 300
.Бягай от тоя Бош-там са измекяри.Намeри по евтино място.
За добавките стана случайно-на мой добър приятел баща му е дистрибутор и ги взимам на цена на едро -по 8-9 лева и са 2 вида за профилактика и за почистване.Аз нахаках две за почистване + 3 кила нафта и го назорих полото на 3-та със 3500 оборота по прав път 15-20 минути
. От тогава -нямам тресене при палене,нито пуши бяло в началото.И помпата работи по меко 

За добавките стана случайно-на мой добър приятел баща му е дистрибутор и ги взимам на цена на едро -по 8-9 лева и са 2 вида за профилактика и за почистване.Аз нахаках две за почистване + 3 кила нафта и го назорих полото на 3-та със 3500 оборота по прав път 15-20 минути

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега защо не се отбиеш до с.иваилово това е на 5км.от пазарджик там има 1маистор казжа се Колио викат му колио помпата на края на селото посока магистралата,аз сам много доволен от него има и стенд за дюзи и помпи
-
- Автомобил:
- Двигател:
а и друго колега прогваи да продухаш вх.колектор там лови много нагар и спира дебита на вьздуха и колата става по мудна иначе си пали без проглем и на -20 

- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря за инфото колеги от днес започвам да пробвам всички вазможни варианти.ще пиша какво е станало
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Тая кола след 120 си е бавна и читава да е не и се чуди
А иначе каква тръба ти е сложена на мястото на катализатора, да не се окаже че тя играе ролята на някаква тапа и въздушния филтър си погледне също, да не се е напълнила кутията му с разни работи (за повече инфо виж едни по-стари мои мнения), също така пробвай като загрее и на място я изфорсирай да видиш как се държи и нещо нафтовия филтър как ти е
и земи да му сложиш една добавка за почистване на дюзите профилактично 

- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес бях в на чичо ми сервиза и решихме проблема заедно с него.
1-Изолрахме ЕГР-клапана с 3мм нераждавейка и ЦО-то
2-Изолирахме вакума
3-почистихме БХ.и ИЗХ.колекторни тряби общо взето цялата система,Която скоро ще баде заменена с генерация.
4-Спортен филтар K&N не питайте за цена от англия е внесен
5-Увеличен приток на нафта
6-почистени дюзи
7-вече карам малокалибрен самолет!!
1-Изолрахме ЕГР-клапана с 3мм нераждавейка и ЦО-то
2-Изолирахме вакума
3-почистихме БХ.и ИЗХ.колекторни тряби общо взето цялата система,Която скоро ще баде заменена с генерация.
4-Спортен филтар K&N не питайте за цена от англия е внесен
5-Увеличен приток на нафта
6-почистени дюзи
7-вече карам малокалибрен самолет!!
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не е тайна -как почистихте дюзите? 

Върни се в “Дизелови агрегати”