Как се сменя охладителна течност на пасат б5 и други въпроси

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Как се сменя охладителна течност на пасат б5 и други въпроси

Мнениеот garsona » Вто 08 дек 2009 19:54

Имам пасат б5 1.9тди АФН двигател и ме интересува как става номера кои траби се разкачват , има ли начин без тръбите да се източи , как се обезвъздушава и какво трябвая да знам въобще при смяната ! :?:
Едит :
Също да питам ако източа от долна тръба на радиатора точно до тръбата на турбото и дам на контакт трябва ли да излиза лампата за водата , защото на мене не ми излезна ?
Също така като палите чакате ли лампите да изгаснат преди за запалите двигателя ?
Имам 2 перки едната е зацепена за двигателя и върти постоянно другата седи все изключена интересува ме таз перка за радиатора пак ли е ?
Колата няма климатик/климатроник !

Също така каква е тази малка черна кутиика в кухината на скоростния лост се пада ?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Последна промяна от garsona на Сря 09 дек 2009 23:22, променено общо 2 пъти.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Re: как се сменя охладителна течност на пасат б5 и въпрос

Мнениеот sklimoto » Сря 09 дек 2009 18:22

Аз пасат б5 без климатик-климатроник не съм виждал.Левия вентилатор е точно за климатика ти.А относно другия вентилатор -не е зацепен постоянно.

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Сря 09 дек 2009 19:24

епа на теблото няма копчета изобщо за климатика а като гледам тоз другия вентилатор е на нивото на радиатора за охлаждаща течност

Също така каква е тази малка черна кутиика в кухината на скоростния лост се пада ?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 09 дек 2009 23:46

sklimoto написа:Аз пасат б5 без климатик-климатроник не съм виждал.Левия вентилатор е точно за климатика ти.А относно другия вентилатор -не е зацепен постоянно.

Има. Бях си харесал един в Стара Загора - тъмно зелен, седан, дизел, 110кс, 4х4. Обаче се зачетох и не пише за климатик/климатроник. Обадих се на човека и каза, че няма нито едното, нито другото.

Потребителски аватар
garsona

Re: Как се сменя охладителна течност на пасат б5 и други въпроси

Мнениеот garsona » Пет 11 дек 2009 21:53

Сам намерих отговор на един от въпроси-те ми а именно как се сменя течноста на пасатчето >>> http://www.taligentx.com/passat/mainten ... lantflush/

svn_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svn_bg » Съб 12 дек 2009 9:59

За перките мога да ти кажа някои неща.Охлаждата перка е със виско муфа,която се върти от ремък.Муфата зацепва при определена температурата(~90 град.) и започва да се върти и съответно-охлажда.За климатик или климатроник перката трябва да е електрическа-ти имаш такава :shock ,но нямаш климатик/климатроник.Можеш да погледнеш в някой VIN декодер или каталог,за твоя модел защото има веротност да ти е свалена климатичната инсталажия.

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Съб 12 дек 2009 11:29

:arrow:

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Съб 12 дек 2009 14:26

Перката която се върти постоянно е зацепена чрез виско муфа.Колкото повече се нагрява самата виско муфа от топлината на радиатора,толкова по бързо започва да върти самата перка.Не зацепва твърдо а само приплъзва.Електрическата перка е свързана с термо реле същото като на всички автомобили.При определена температура да се включва и да охлажда радиатора и съответно охладителната течност .Това че няма климатик или климатроник е нормално.Все пак си се води екстра не мислите ли,Виждал съм и А4 без климатик както и с ръчни стъкла :horror: .Това че не се включва електрическата перка не значи че не работи :D .Водата си я точиш от долния маркуч на радиатора или от пробката на самия радиатор.Абсолютно всичката вода трудно ще я източиш.Един съвет малко да промиеш системата преди да наливаш каквото и да било вътре.обезвъздушаване се прави ако има нужда.Наливаш си вода в казанчето там на максимум и палиш.След около 2,3 минути започваш да пипаш маркучите на парното и всички по охладителната система.Наблюдаваш загряването на маркучите на парното и на малкия кръг трябва да загряват.Казанчето на водата е отворено.След като вдигне примерно около 50 тина градуса може да затваряш казанчето на водата ако всички маркучи от малкия кръг са загряли равномерно.Проверяваш дали има парно все пак няма да духа с пълната си топлина.Ако духа всичко е наред,и продължаваш да наблюдаваш отпред маркучите.По принцип се самообезваздушава системата ако всичко си е наред.Късмет . :D

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Нед 13 дек 2009 10:45

Мерси за отговорите !
Някой да има представа кутийката дето е под маншона на скоростния лост каква се води , горе има снимки !

Върни се в “Passat”