Проблемен Двигател 1.9TDI 110 hp.
Проблемен Двигател 1.9TDI 110 hp.
Колата е нов внос. Пали страшно трудно! От начало и давахме ток и след 1-2 минути въретен на стартер запали! работи на 3 цилиндъра и пуши много! Веднъж запалена пали по лесно но минели малко време пак....неще! На следващия ден пак я палихме но на сърпане и резултата беше същия! работи на 3 цилиндъра и пуши много - бяло,сиво....! На компютър показва грежка в някакъв термодатчик в помпата, което обаче не вижвам смисъл да не работи ввигателя на 4 цилиндъра и няма душа да се снима
. майстор каза че на 1 цилиндър ималко компресия, на 2 и 3 по малко на 4 нямало! Което ме съмнява сащото май не я е мерил а само ме излъга! пък и да няма компресия ( бутала и тем подобни да са издухани) от пръчката на маслото би трябвало да прави торнадо, а от там въобще не духа, от капачката на двигателя също си е добре. И за да не се опитват още "маисторчета" да ми ръчкат по колата питам тука!

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Проблемен Двигател 1.9TDI 110 hp.
в какво състояние са :
1 стартерът
2 алтернаторът
3 акумулаторът
4 подгревни свещи и релето им !!!!!
п.п на мен ми прилича на 4 изгорели свещи
* аз не бих палил дизел с дърпане,може да прескочи зъб на ангренажа
1 стартерът
2 алтернаторът
3 акумулаторът
* аз не бих палил дизел с дърпане,може да прескочи зъб на ангренажа

Последна промяна от tdi fen на Съб 12 дек 2009 12:49, променено общо 2 пъти.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Провери горивопроводите дали не ти дърпа въздух и затова да пали трудно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
както описваш проблема много ми прилича на "сдухан" клапан щом няма компресия а не духа от щеката.а докато не оправите компресията няма как да искаш да пали 

Днес пак на диягностика. Изкара няколко грешки в помпата, като първата за отстраняване е проблем в температурния датчик на помпата, той кава на помпата че темпетарутара на нафтата е -5,4 градуса при положение че температутаа е +.... и от там почваме да оправяме нещата. за сега знам аче тоя датчиг е 37 лв. ако имате повече инфо. казваите да не се поддавам на чужди мнения и да ме набутват
. За сега толкова. Във вторник най вероятно ще продължим темата, за сега само гадаем
пишете за мнения.
Мисля че темата засега е много не ясна но като оправим проблема ще е много по ясна . За сега толкова.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Мисля че темата засега е много не ясна но като оправим проблема ще е много по ясна . За сега толкова.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Колегата TDI FEN ти е го е написал:
1 стартерът
2 алтернаторът
3 акумулаторът
Първо оправи всички грешки в компа, после погледни релето и свещите дали работят има писано как - потърси(ако не се лъжа се вадеше свеща и се сръзва директно с кабел от акулуматора и трябва да грее), ако греша в това някой да ме поправи.
Генератора поне се проверява лесно - при него най-трудно ще ти е достъпа до него - н изходите трябва да показва 13-14волта.
Акумулатора накрая и стартера. Щом не е запалил на "сърпане", едва ли ще запали и на акумулатор, дори и да е нов.
Все пак имай предвид, че трябва да върти енергично стартера, иначе и те са за смяна(поне едното де), защото иначе умряла работа
1 стартерът
2 алтернаторът
3 акумулаторът
Първо оправи всички грешки в компа, после погледни релето и свещите дали работят има писано как - потърси(ако не се лъжа се вадеше свеща и се сръзва директно с кабел от акулуматора и трябва да грее), ако греша в това някой да ме поправи.
Генератора поне се проверява лесно - при него най-трудно ще ти е достъпа до него - н изходите трябва да показва 13-14волта.
Акумулатора накрая и стартера. Щом не е запалил на "сърпане", едва ли ще запали и на акумулатор, дори и да е нов.
Все пак имай предвид, че трябва да върти енергично стартера, иначе и те са за смяна(поне едното де), защото иначе умряла работа
Последна промяна от velinsl на Чет 17 дек 2009 18:27, променено общо 1 път.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Andro_7 написа:Днес пак на диягностика. Изкара няколко грешки в помпата, като първата за отстраняване е проблем в температурния датчик на помпата, той кава на помпата че темпетарутара на нафтата е -5,4 градуса при положение че температутаа е +.... и от там почваме да оправяме нещата. за сега знам аче тоя датчиг е 37 лв. ако имате повече инфо. казваите да не се поддавам на чужди мнения и да ме набутват. За сега толкова. Във вторник най вероятно ще продължим темата, за сега само гадаем
пишете за мнения.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!![]()
![]()
Колега аз съм със същия проблем в датчика за температура на нафтата (при загрял двигател даваше стойности - 15 градуса) , но колата си пали и върви добре. Надявам се да е от него ще се разминеш с 50 лв,но лично много ме съмнява.Както ти казаха колегите провери първо свещите и акумолатора и тогава датчика.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък нещо си мисля за преско4ен зъб на ангренажа
колкото и да е сдухано едно тди си пали без проблем на студено;ако центровката е в 4ас

колкото и да е сдухано едно тди си пали без проблем на студено;ако центровката е в 4ас

Върни се в “Дизелови агрегати”