Венто - snowy ---

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Венто - snowy ---

Мнениеот moncho8920 » Съб 12 дек 2009 3:51

Здравейте и от мен. Приятно ми е да ви представя това което успях да направя, етествено с помоща на вас и на мой приятели. И на вас и на тях благодаря безкрайно :D :kissy: Отдавна се каня да пусна тая тема ама все не ми стискаше, незнаех дали ще ви хареса, а и малко ме е страх защото незнам какъв ше го ям като почнете с критиките, ама перфектно няма, затова казвайте смело :dummy: mhihi
Автомобилчето го имам трета годинка, и се предтавя добре mhihi а и аз съм си доволен от него.
Колата е Венто 1.9 тди 1z - за който двигател съм горд да споделя, че поне за мен е доста читав, а и както съм изчел из форума, още доста хора...
Когато започнах незнаех какво искам да постигна като крайна цел, но с времето вече ми се изясни горе-долу какво искам (въпреки, че и до сега продължават да ми се въртят някакви неща из главата)Незнаех за форума, но и за него научих след време :Mr Green Fun А SNOWY защото е беличко(и пак ще бъде) :012: , а и един приятел му го измисли. Сноуи - Snowy :D

Колата я взех абсолютно стокова, лишена е от екстри, но на мен това не ми пречи, а и при по-голяма възможност и това ще оправя :wink:
Преди всичко искам да се извиня на всички за лошото качество на някой от снимките, но не винаги съм разполагал с фотоапарат (все пак телефоните с камера вече са в почти всеки джоб) :lol: На някой от промените снимки нямам, за което съжелявам адски много, но...

Ето малко стари снимки: Така го взех
Изображение

Скоро един приятел ми предложи едни джанти с които съм и до днес: и така си отидоха железарките :lol: Джантите са 15-ки марка "Corona", ET-то не го помня ама ще виго споделя.

Изображение

Понеже доста време си карах така колата, та дойде зимата и върнах железарките, но ето и първият удар в една преспа, която реши че трябва точно там да застане откадето исках аз да мина :drinking: Снимка имах ама немога да я открия, ама както и да е. Пораженята бяха: Броня(защото тази с която беше колата беше боклук-броня и стана на парчета, просто нищо не остана от нея), Маската - малко крива ама лесно си върна позицията със един камионджииски колан, Ляв фар(стъклото) и решетка.

Следва едно мое решение за което още ме е срам :oops: Обърнах се към така извесния Сиджи, за броня, щото тогава реших, че е по добре "такава" броня. И понеже и решетка неможах да си намеря дълго време сложих тая грозотия, но и без нея дупката ме дразнеше...

Изображение

Изображение
Бронята беше изключително крива(от самия калъп) и адски тънка, продзърташе яко mhihi

Изображение

Както и да е: намерих си решетка пролета, но тази с тесните ребра за което съм адски доволен, последва боядисване на бронята и решетката(със спрейче естествено) :063: Снимки също имам но пак са неоткриваеми дееа.

Тук е мястото да се извиня на BoJleH и alpine за вида в който видяха тогава Вентото, защото ходихме до Варна за едно vr6, и моята кола беше във вида със боядисаната и олюпена естествено) батманска броня. (пичове, много дърпане падна до Софията тогава)

След един инцидент с въпросното дърпане на твърд теглич от Варна до София, реших че хем по-красиво хем и по-сигурно ще се чувствам със едно окачване. Тук дойде и реда да благодаря на колегата от форума guru, от който взех и окачването, което вече почти година, и доста километри, карам без забележка, а и при сравнемие с приятелски коли държи доста mhihi :screwy

Изображение

Изображение

Последна промяна от moncho8920 на Пет 02 апр 2010 13:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Re: Венто - snowy --- или промяната му!

Мнениеот moncho8920 » Съб 12 дек 2009 4:14

Малко снимки от монтирането му:
Старото...
Изображение

Новото :lol:
Изображение
:arrow:
Тука е размотано до долу, обаче не се получи с тия гуми(то беше ясно) Тука съм с гуми 195/65/15

Изображение

Изображение

Тука разликата със стоковото(старото дизелово окачване) и новото регулируемо... Колата е стъпила абсолютно наравно и не е на крик mhihi

Изображение

Изображение

Ето и задните Coilоver-и:

Изображение

Карах колата с "бронята" извесно време, но стигнах до заключението, че хич не ми харесва вече.
Ето една снимка, още високо, със черната "тунинг" броня:

Изображение

За тази нощ стига толкова, утре ъъъъ днес де, още снимки и обяснения и извинения, кое, как и защо. Много късно стана ама така е като няма какво да правиш в петък вечер. Пък и съм ви се заканил отодавна :applause: mhihi

Последна промяна от moncho8920 на Съб 12 дек 2009 13:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Съб 12 дек 2009 13:24

Айде да си продължа писаниците :D
След като изпотроших бронята(и без това исках да я махам) намерих оригинална от Венто, и я сложих, наред с това си намерих и гуми 195/50/15, с които можеше да смъкна колата още малко.
Това лято(май около юни месец) вече реших че искам да стегна возилото и се захванах, с помоща на един приятел.

Изображение

Понеже на колата и се показаха кусурите след зимата, а и имаше чукнато тук таме и реших колата да се постегне и да я пребоядиша цялата. Започна се с разглобяването...
Тука ново прагче
:

Изображение

От колата беше махнато почти всичко, мокети и заглушители, седалки и други малки работи като кори и всякакви пласмаски, всичко това по пода. Тука един съвет, помнете всяко болче от каде е или поне си ги отделете, а не като мен, всичко наедно и в багажника, иди после ги събирай в тая поляна дето е багажника на Vento-то mhihi
Под мокета беше старшно, билкуци, малко евро на стотинки :Mr Green Fun и всякакви такива странни неща които са си изгубили формата. Колеги, когато махате мокета(предния) задължително първо махнете и барчето под врътките за парното, защото ако не го махнете излизане на мокета няма (поне читав).

Изображение

На тези снимки колата се правеше и се караше едновременно. Душемето беше изкърпено кадето имаше нужда:
Изображение

Два нови калника, и естествено махане на ръждите под тях.

Изображение
Изображение

Всичко което беше изкърпено и позволяваше, беше намазано с боди 999, което излезе доста по-добро от обикновеното. Отбелязвам, че беше мазано и отгоре, и отдолу на душемето. Интересното беше, че колата седя два дни на една страна подпряна на гума(схемата я знаят повечето от вас) докато се изкърпи и е готово душемето.
Изображение

Калници mhihi

Изображение

Започнахме с китосването и тука много се чудех какво да правя с лайсните на вратите, но в крайна сметка се отказах да ги замазвам и ще си оставя пластмасовите, но в друг цвят от оригинални черни и грапави.

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Съб 12 дек 2009 13:39

Предстоят още промени по колата, но ще видите с течение на времето и се надявам да ви хареса, на мен ми е симпатична въпреки че още не е готова напълно. :D :да:

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Съб 12 дек 2009 13:45

Супер колега, добре си се ориентирал. Браво!

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Съб 12 дек 2009 13:57

Браво колега,добре си се ориентирал.Така и така си го почнал защо не махнеш емблемата от багажника :talk:
l_6099ef5c21954607b5d5fe456325969d.jpg

Според мен се получава добре :wink:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 12 дек 2009 14:13

Поздравявам те за ентусиазма колега, колата се получава добре, с интерес ще следя темата ти :да:

Потребителски аватар
1.8T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1.8T » Съб 12 дек 2009 14:28

Евала ти правя колега..Браво.. +1 За следенето на темата..! :bowdown :да:

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Съб 12 дек 2009 14:35

Мммм май още една тема за проекти след време mhihi
Кефя се най-много на такива проектчета Евала :bowdown

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Съб 12 дек 2009 15:27

Доста добре вървят нещата. :bowdown
Нешо чип...това-онова... :lol:
Още един глас и от мен за задната емблема-по-изчистено ще изглежда :да:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 12 дек 2009 15:41

добре си го подхванал давай да гледаме натам какво следва :beer

п.п. вентото и вие сте герои как дърпахте вр6-а 400км+ на твърда връзка :screwy mhihi

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Съб 12 дек 2009 15:51

Емблемата е махната, както виждате снимките са още от лятото, а просто несмогнах да направя темата наведнъж. Както казах колата е доста променена от въда й в който я виждате на снимките горе. Темата продължава... :да:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 12 дек 2009 15:53

а така пускай по малко че наведнъж неможе да се смели информацията :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Съб 12 дек 2009 16:28

Мотора същия ли ще остане?
Успех :да:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 12 дек 2009 16:47

Колега наскоро видях едно Венто бяло в Стара загора с голф3 фейса и се е получило доста добре даже го помислих за голф3 отначало,след като го видях цялото си казаг тва е голф с раница :D

Върни се в “Оптичен тунинг”