как да разбера дали е Highline

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

как да разбера дали е Highline

Мнениеот dnn » Пет 11 дек 2009 21:45

колеги помогнете трябва да разбера едно голфче 4 дали е Highline
благодаря предварително

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: как да разбера дали е Highline

Мнениеот yarek » Пет 11 дек 2009 21:49

В багажника под тапицерия където ти е резервна гума, трябва да бъди лепенка, със кода на боя, на скоростна кутия и трябва да пише дали е highline, comfortline или trendline

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 11 дек 2009 22:00

dnn написа:колеги помогнете трябва да разбера едно голфче 4 дали е Highline
благодаря предварително

Ей колега, аз цял ден си бия главата по тая тема. И мислех да питам тая вечер тук, но ме изпредвари :beer

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 11 дек 2009 22:02

други индикации са: цвета на лайсните и дръжките на вратите, тапицерията на седалките, климатроник или климатик, има ли халогени, май и подлакътника е към highline.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 11 дек 2009 22:32

Тапицерията каква трябва да е? Като обикалях преди време да си търся кола, всички търгаши викаха че продават Highline. А ми е било интересно, и спорих с един Господин, точно относно тапицерията? А лайсните и дръжките на вратите трябва да са в цвета на купето мисля.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 11 дек 2009 23:13

joromnt написа:Тапицерията каква трябва да е? Като обикалях преди време да си търся кола, всички търгаши викаха че продават Highline. А ми е било интересно, и спорих с един Господин, точно относно тапицерията? А лайсните и дръжките на вратите трябва да са в цвета на купето мисля.

ако лайсните и дръжките на вратите са черни - не е highline.
салона на highline е: http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/2092/4548279 ... NgaaVF.JPG
най highline комбинацията е: горепосоченият салон, трилъчев волан, борд в центъра на таблото, халогени, лайсни в тон с купето, подлакътник, климатроник, страничните мигачи са кристални (прозрачни), а не в жълто или матово. стоповете са тъмна хела.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 11 дек 2009 23:38

Зависи от годината на Голфа...

Има няколко нива на Highline-всичко зависи за коя страна е произведен или къде е направен... :deal

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 11 дек 2009 23:42

Dead man написа:Зависи от годината на Голфа...

Има няколко нива на Highline-всичко зависи за коя страна е произведен или къде е направен... :deal

най - вероятно си прав, аз не претендирам за точност и изчерпателност. просто такива са ми наблюденията.

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Пет 11 дек 2009 23:44

vw_golf_4_tdi написа:
joromnt написа:Тапицерията каква трябва да е? Като обикалях преди време да си търся кола, всички търгаши викаха че продават Highline. А ми е било интересно, и спорих с един Господин, точно относно тапицерията? А лайсните и дръжките на вратите трябва да са в цвета на купето мисля.

салона на highline е: http://www.molia-polzvaite-drug-host-za ... NgaaVF.JPG
най highline комбинацията е: горепосоченият салон, трилъчев волан, борд в центъра на таблото, халогени, лайсни в тон с купето, подлакътник, климатроник, страничните мигачи са кристални (прозрачни), а не в жълто или матово. стоповете са тъмна хела.

Това за борда в средата не е задължително.

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Съб 12 дек 2009 9:26

колеги благодаря ви много
днеска ще ходим да гледаме едно голфче 4
дръжки в цвета на копето и подлакътник, трилъчев фолан, климатик, цвета на салона е бежов
сега ще вида дали на резервната гума пиши дали е highline или таргаща на коли не вързва

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 12 дек 2009 17:47

vw_golf_4_tdi написа:

салона на highline е: http://www.molia-polzvaite-drug-host-za ... NgaaVF.JPG

Почти нищо от горното не е вярно както колегите вече отбелязаха.
Стоповете и мигачите са според годината, а не според модификацията (например първите години стоповете са с жълти ленти на мигачите, после са без жълти (изцяло червеникави), после от около 2001ва стават потъмнени (опушени) и от 2003-та са с бели ивици на мигачите). Много от екстрите са присъщи и на други модификации - т.е. това че няма Highline с черни дръжки, не значи, че всичко що не е с черни дръжки е Highline!

Салона също въобще не е белег - той се избира по каталог - такъв салон съм виждал и на базов модел, а едновременно с това Highline има и с много други и по-красиви тапицерии - аз лично никак не харесвам тази!

А аз в крайна сметка се питам какво значение има дали е Highline или нещо друго? В крайна сметка важни са самите налични екстри а не пакета!

Моята например се води Comfortline, но първия собственик върху тази база е нацъкал доста допълнителни екстри ---> В този смисъл хич не ме интересува какво пише на лепенката - екстрите са налични ;)

Освен това Highline за различните години е включвал различни екстри - през 98ма са били едни, през 2003-та малко по-други.

Та съвета ми е да се гледат реално наличните екстри, а не надписа ;)

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 12 дек 2009 19:55

Моя трябва да е Comfortline, но има почти всичко без волана с три спици и климатроник. Даже подгяване на седалките, пръскалки на фаровете и прозрачни мигачи. Салона е тип Recaro, на истинското такова като че ли дамаската е малко по-хубава. Като търсих да купувам попаднах на един Golf 1.9TDI който нямаше и ел. стъкла отпред.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Мнениеот Mega » Съб 12 дек 2009 21:53

... Hi-Line освен другите неща, трябва да има автоматични чистачки (сензор стъклото) и вътрешното огледало да за затъмнява при заслепяване отзад!

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 12 дек 2009 21:56

Mega написа:... Hi-Line освен другите неща, трябва да има автоматични чистачки (сензор стъклото) и вътрешното огледало да за затъмнява при заслепяване отзад!

не на всеки хайлайн има тези екстри

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 12 дек 2009 21:59

Mega написа:... Hi-Line освен другите неща, трябва да има автоматични чистачки (сензор стъклото) и вътрешното огледало да за затъмнява при заслепяване отзад!

Колега това за чистачките съм абсолютно сигурен че не си прав!Или както каза Haralampi зависи коя година е произведен автомобила!При 2003 година може и да е задължително да има автоматични чистачки!
И се пише High-line

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”