Проблем със стъпково моторче или ТПС - Решен.
Re: Проблем със стъпково моторче или ТПС
Искаш да кажеш че е откачена, или просто е махната? Защото заводски си има. Без нея на бензин ще дава зверски разход, на газ няма проблем.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
ABS има сонда и тя се намира зад мотора близо до колекторите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моно-Мотроника на мотор ABS(Г-3) ползва Ламбда-сонда,стои на тръбата пред катализатора,без подгрев е.Сега какво е действителното положение-собственика е категоричен,но дали е резултат на намеса или "так сделал конструктор"... 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Днес измерих на контакт ТПС стойностите но там са -0.75 на 1 и 2 контакт ,при плавно натискане на газта напрежението се качва също така плавно няма големи прескоци на напрежение
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ъп на темата с помощта на колегата андонов(на който искам искрено да благодаря)чрез закачане на комп колата показа неправилни градуси в настойката на делкото-отиваха 27 градуса.При връщани в нормални градуси-колата е на ръба да изгасне и пляска.Да уточня анг.ремък е зацепен правилно(двама човека го гледаха+гошето
)И проблема си остава тази седмица предстои сваляне на тпс(ако времето разполага).Разхода на колата е като ламята спаска,вървежа е като ранен кон.
Приемам идеи,насоки,мнения и т.н.

Приемам идеи,насоки,мнения и т.н.

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Като е закачихте на кабел нещо друго не показа ли?...температурен датчик... 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да показа колега - грешки няма.
Контакта на стъпковия мотор при празен ход липсва. Ще настроим ТПС първо за да направи контакт стъпковия и след това ще се гледа аванса къде ще отиде.
купи си дизел, сам видя как върви макар и за кратко

Контакта на стъпковия мотор при празен ход липсва. Ще настроим ТПС първо за да направи контакт стъпковия и след това ще се гледа аванса къде ще отиде.
xalerrelax написа:Приемам идеи,насоки,мнения и т.н.
купи си дизел, сам видя как върви макар и за кратко

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Не е от датчика.Преди го бях сменял с друг,но нещата не се оправиха а дори се влошиха.
офф-за дизела може ама нов
офф-за дизела може ама нов

ти сериозно ли нямаш ламбда сонда ,или се шегуваш?или може би не познаваш собствения си мотор?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:ти сериозно ли нямаш ламбда сонда ,или се шегуваш?или може би не познаваш собствения си мотор?
Не колега имам.Мерил съм я-добре е.
колега ,описаните проблеми съвсем определено са от ТПС и МПХ /може и двете заедно/
- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз съм с подобен проблем но 4етох доста и започвам да се съмнявам от някъде ми муче въздух .следсвие на което ламдата решава че сместа е бедна и пуска повече бензин. за голф4 няколко хора се оплакваха със съштите симптоми и са си решили проблема с смяна на някакви о-пръстени на смукателните тръби. моята утре пак ще я карам на ремонт(в четвъртак и петък беше на маистор за съштия проблем като твоя) но не откри какъв е проблема настройвал тпс , центровка, делко но уви проблема си стои , сега като я закарам ще му кажа за тези пръстени ако ги има и при мен да ми ги смени , ако се оправи ште ти пиша.
- vladostp
- Автомобил: Golf3
- Двигател: ABS
и според мен е от ТПС-а. отиди най добре при някои дет разбира от такива мотори да ти го направи.
при мен беше така, отидах при едни момчета дето очевидно си познаваха занаята....
видях следното: отвиха болчетата на ТПСа и когато започаха да го мърдат нагоре надолу оборотите взеха да се променят.
застопорихаа ги като междувременно затягаха жилото за газта(има едно място с една джаджа дето може да се опъва и отпуска, точно над степ мотора) и така пипаха тук, пипаха там и ги оправиха. имаше и един в колата и тия отпред при двигателя ма мяколко пъти му казаха да натисне газта и да я задуржи( което си мисля че беше за да затегнат жилото малкко). между другото ми се промени малко и педала на газта, но поне от тогава насам не съм вдигал над 1200 оборота на свободна(преди това гонеха над 2000).
те така и ми казаха,че никога вече няма да вдигна над 1200 и си е така.
надявам се да си ме разбрал
при мен беше така, отидах при едни момчета дето очевидно си познаваха занаята....
видях следното: отвиха болчетата на ТПСа и когато започаха да го мърдат нагоре надолу оборотите взеха да се променят.
застопорихаа ги като междувременно затягаха жилото за газта(има едно място с една джаджа дето може да се опъва и отпуска, точно над степ мотора) и така пипаха тук, пипаха там и ги оправиха. имаше и един в колата и тия отпред при двигателя ма мяколко пъти му казаха да натисне газта и да я задуржи( което си мисля че беше за да затегнат жилото малкко). между другото ми се промени малко и педала на газта, но поне от тогава насам не съм вдигал над 1200 оборота на свободна(преди това гонеха над 2000).
те така и ми казаха,че никога вече няма да вдигна над 1200 и си е така.
надявам се да си ме разбрал
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега рабрах.Ние с колегата Андонов сме се насочили точно към тази интервенция,но просто времето ни спъва.Надявам се да няма наренени писти на ТПС и да се оправи с просто разместване.Вярвам на гошето(Андонов)и да се надяваме да се постопли малко че да го оправим.
Искам да попитам някой по знаещ дали е възможно именно от този ТПС така да ни бяга центровката с толкова мн градуси и като я направим по каталог колата патка и работи на ръба да изгасне
Искам да попитам някой по знаещ дали е възможно именно от този ТПС така да ни бяга центровката с толкова мн градуси и като я направим по каталог колата патка и работи на ръба да изгасне
за "паткането" не е гаранция ,че е от центровката! може и от качеството на горивната смес да е! например -бедна!как я мерите в бургас?нищо не казвате по въпроса? 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”