Здравейте. Става дума за Лагуна 1 фаза 1 и Пежо 406 преди фейса. Трябва да избера една от тези коли
за пари около 3000-4000лв. и години между 1995-1998. Тъй като не съм наясно с френските коли пуснах темата първо тук за да чуя повече обективни мнения. Принципно съм за Лагуната като пространство, комфорт, возия и екстри. Като основен проблем там мисля се очертава ел.инсталацията, което не е страшно. Другия проблем ръждата ще го боря търсейки италианка. За двигатели, екстри и ходова част четох само хубави неща. Но доста хора ме насочват към Пежото, защото било класа отгоре

Тук обаче ме плаши прословутия заден мост. Другите слаби места се надявам да ги науча от вас.
Колата ще се кара предимно градско, около 10 000км. годишно. Ако е бензин ще бъде с ГИ. Търся двигател с който купето да не е мудно и да изпреварва спокойно, но не бегачка с 13-14харч

Като двигатели за Лагуната съм се спрял на 2.0 8v 115кс., а за Пежото на 1.8 16V 112кс. или 2.0 16V 135кс. или 2.0HDI 110кс.(трудно за тези пари).
Като двигатели и ходова част мисля и двете коли са еднакво здрави (като изключим задния мост при Пежото) и не толкова скъпи в сравнение с Голф3, Пасат4 или греша
Ще се радвам, ако видя и вашето мнение за други плюсове и минуси на двата автомобила, поддръжка и кой от тях е по-добър в случая и защо