Малко мопощ относно музика :?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Малко мопощ относно музика :?

Мнениеот bestlap » Вто 15 дек 2009 13:37

Добър ден на всички съфорумци :Mr Green Fun значи искам да си направя в количката да се чува и малко "басс" та намерих един усилвател на тънко и ме интересуват някой въпроси ето снимки на усилвателя:
Изображение
Изображение
Изображение

Извинявам се за следващите въпроси защото са доста глупави но просто не съм се занимавал до сега никога с такива неща и не разбирам почти нищо :).И ще съм много благодарен ако някой ми помогне!

1.Този усилвател ще ми свърши ли работа за този говорител >>> Boschmann SW 124 - 12" 4 ома 150 вата
2.Има едни надпис на усилвателя : SUBWOOFER RFAR и от долу има OFF , 80Hz,150Hz на кое да го дам на 80Hz мисля че трябва да бъде?
3.Има 4 букси с надпис над тях Preamp input а от CD то идват два в кое от двете страни да го включа ?
4.Колко дебели кабели да търся от усилвателя до говорителя и от къде да дам захранване на самият усилвател там има : Minus и още 2 +12V +12V от къде да взема ток за да му дам и с колко дебел кабел ?
5.Как да го вържа точно този говорител?Значи да го вържа на 2-канала от единя да взема - а от другя да взема + и така все едно е в Bridge или съм в голяма грешна?

Ще съм много БЛАГОДАРЕН на малко помощ от някой който разбира от тези неща!!! :обичам ви heavy metal zork

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Малко мопощ относно музика :?

Мнениеот Winner25 » Вто 15 дек 2009 23:01

bestlap написа:1.Този усилвател ще ми свърши ли работа за този говорител >>> Boschmann SW 124 - 12" 4 ома 150 вата
2.Има едни надпис на усилвателя : SUBWOOFER RFAR и от долу има OFF , 80Hz,150Hz на кое да го дам на 80Hz мисля че трябва да бъде?
3.Има 4 букси с надпис над тях Preamp input а от CD то идват два в кое от двете страни да го включа ?
4.Колко дебели кабели да търся от усилвателя до говорителя и от къде да дам захранване на самият усилвател там има : Minus и още 2 +12V +12V от къде да взема ток за да му дам и с колко дебел кабел ?
5.Как да го вържа точно този говорител?Значи да го вържа на 2-канала от единя да взема - а от другя да взема + и така все едно е в Bridge или съм в голяма грешна?

1. Мисля че ще върши работа
2. Това е филтър и си избираш до каква честота да ограничава звука. Моя съвет е да видиш как ще ти хареса най много.
3. Включваш там където пише preamp input rear (rear e под буксите)
4.ж Кабел поне 6-8 квадрата. Единия "+" е директно от акумулатора задължително през предпазител. Другия е от remote кабела на сд-то (син с бяла ивица) Този кабел може да е по тънък - 0.5 квадрата с адостатъчни. Масата я хващаш някъде за купето но здраво закрепена - примерно за болта на задните колани.
5. Вързваш на двата задни като ползваш от единия "+" а от другия "–"

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Вто 15 дек 2009 23:29

Winner25 написа:
bestlap написа:1.Този усилвател ще ми свърши ли работа за този говорител >>> Boschmann SW 124 - 12" 4 ома 150 вата

1. Мисля че ще върши работа
2. Това е филтър и си избираш до каква честота да ограничава звука. Моя съвет е да видиш как ще ти хареса най много.
3. Включваш там където пише preamp input rear (rear e под буксите)
4.ж Кабел поне 6-8 квадрата. Единия "+" е директно от акумулатора задължително през предпазител. Другия е от remote кабела на сд-то (син с бяла ивица) Този кабел може да е по тънък - 0.5 квадрата с адостатъчни. Масата я хващаш някъде за купето но здраво закрепена - примерно за болта на задните колани.
5. Вързваш на двата задни като ползваш от единия "+" а от другия "–"
Колега много съм ти благодарен за отговорите и само ако може да ми обясните какъв предпазител ми трябва и г/д каква цена вървят и за кабела 6-8 квадрата ?БЛАГОДАРЯ ви много!!!! :обичам ви

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 16 дек 2009 0:04

Примерно такъв предпазител
Изображение
Има и готови комплекти като този:
Изображение
Цените почват от около 30лв за комплект

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”