Съвет за ремонт на двигателя на Г4(Edit стр.2)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Съвет за ремонт на двигателя на Г4(Edit стр.2)

Мнениеот Prodriver » Вто 15 дек 2009 14:44

Здравейте колеги,става въпрос за Г4,1.4 16V 2002г,мотор AXP.Случая е следния:
Колата угасва с около 50-60км.Оказва се че се е скъсал болта на обтяжната ролка и оттам клапаните са намляни,блока е здрав.Едни майстори искат за цялата операция по отремонтирване и обслужване с оригинални части,както си трябва около 3000 лв. :horror: Гарантират едва ли не,че занапред няма да имаме проблеми и двигателя едва ли не ще е като нов.
Втория вариант е да се купи глава от морга( около 500лв.)и направо тя да се сложи,за тази процедура не гарантирали занапред какво може да стане и щяло да излезе около 1500лв крайна цена и след това да се продаде.
Третия варинат е двигател от морга-намерил съм за 2000 лв.
Другите варианти са да продам както е в момента или да я пусна на части.
Дайте съвет какво да правя,че наистина незнам :banghead: :cry:

Последна промяна от Prodriver на Вто 05 яну 2010 22:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kiril_k83
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за ремонт на двигателя на Г4

Мнениеот kiril_k83 » Вто 15 дек 2009 15:01

купуваи една глава и я слагаи и си караи колицата колега .Гаранция никои няма да ти даде нито на твоятя нито на другата глава. какви са тия маистори 3000лв тия не познават парите маи, то толкова струва една кола те за части и работа искат толкова. намери си маисор и взимаи една глава от някоя морга и си свиркаи.Успех :да:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 15 дек 2009 15:08

Защо реши че трябва да сменяваш главата?Мотора отворен ли е?Тези цени поне на мен ми се виждат много високи.Мен ако питаш намери някой читав майстор и при него докато свали главата и се види какво е положението.Много е вероятно да минеш само с клапани.Но преди да я отвориш няма как да разбереш.Може да има и счупени бутала което вече е лошо.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 15 дек 2009 15:10

така....лично мое мнение е, че колата ти вече е в "един по-добър свят" и връщане няма... :twisted:
сега сериозно, мисля, че глава за 500лв на голф 4 е мисия невъзможна, отделно от това ремонтът е с много неясен изход....за мен не си струва да се наливат 1-2ххх лв в една кола, която дори всичко да й е в ред, струва не повече от 5-6000лв....филма с основните ремонти съм го гледал, само че на друга марка, но съотнощението: похарчени пари - цена на колата, е като при теб и няма смисъл....моя съвет е, да продаваш каквото можеш от колата, събираш някой лев ( така и така трябва да събираш ) и купуваш друга кола, дори и същата да е, но в движение..... :D

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 15 дек 2009 15:21

smurf написа:така....лично мое мнение е, че колата ти вече е в "един по-добър свят" и връщане няма... :twisted:
сега сериозно, мисля, че глава за 500лв на голф 4 е мисия невъзможна, отделно от това ремонтът е с много неясен изход....за мен не си струва да се наливат 1-2ххх лв в една кола, която дори всичко да й е в ред, струва не повече от 5-6000лв....филма с основните ремонти съм го гледал, само че на друга марка, но съотнощението: похарчени пари - цена на колата, е като при теб и няма смисъл....моя съвет е, да продаваш каквото можеш от колата, събираш някой лев ( така и така трябва да събираш ) и купуваш друга кола, дори и същата да е, но в движение..... :D

И аз мисля така.
По-добре я разпродай на части - ще й вземеш 2000-3000 лева и с още 2000 си купуваш пак същия Голф 4

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 15 дек 2009 15:31

Колега къде ги тези Голфове 2002г по 4000лв?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 15 дек 2009 15:55

KirilGeorgiev написа:Колега къде ги тези Голфове 2002г по 4000лв?

средно вървят по 6 бона. да си намери двигател от някоя катастрофа и да си оправя колата.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 15 дек 2009 15:58

Ако майстора ти е намерил нова глава (втора ръка) за 500лв, би трябвало ремонта да ти мине около 1000лв. Слагаш тази глава, сменяш ангренажния ремък и си готов.

Имаш следните неща за правене и смяна:
гарнитура глава
ангренажен ремък
обтяжна ролка за ангренажният ремък
глава (втора ръка), трябва да се изшлайфа, но няма смисъл да я rebuild-ваш ако искаш да минеш тънко
труд

Разпитай кое колко ще ти струва и ако найстина има глава втора ръка за тези пари - стягай си колата и си я карай. Ако ти обадят някаква нереална цена за труда (според мен не трябва да е повече от 300лв) си търси друг майстор. Не си посочил местожителство за да препоръчам такъв.

Цената от 1500лв ми се струва оправдана ако става дума за това което написах + частичен rebuild на главата - шлайване на клапани, смяна водачи и гумички на клапаните. Ако се стигне до там - замисли се дали като си я отворил не си заслужава да смениш и сегментите, и да ти е мирно на главата после, че колата е читава. Тези мотори по принцип се славят със слаби сегменти.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 15 дек 2009 16:10

brum написа:Ако майстора ти е намерил нова глава (втора ръка) за 500лв, би трябвало ремонта да ти мине около 1000лв. Слагаш тази глава, сменяш ангренажния ремък и си готов.

Имаш следните неща за правене и смяна:
гарнитура глава
ангренажен ремък
обтяжна ролка за ангренажният ремък
глава (втора ръка), трябва да се изшлайфа, но няма смисъл да я rebuild-ваш ако искаш да минеш тънко
труд

Разпитай кое колко ще ти струва и ако найстина има глава втора ръка за тези пари - стягай си колата и си я карай. Ако ти обадят някаква нереална цена за труда (според мен не трябва да е повече от 300лв) си търси друг майстор. Не си посочил местожителство за да препоръчам такъв.

Цената от 1500лв ми се струва оправдана ако става дума за това което написах + частичен rebuild на главата - шлайване на клапани, смяна водачи и гумички на клапаните. Ако се стигне до там - замисли се дали като си я отворил не си заслужава да смениш и сегментите, и да ти е мирно на главата после, че колата е читава. Тези мотори по принцип се славят със слаби сегменти.

мой колега си направи основен ремонт на 1.6 за 700лв. 1500 ми се вижда мнооого..

Потребителски аватар
Prodriver
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Вто 15 дек 2009 16:19

brum написа:...

В София се намира колата в момента е при майсторите.Искат да правят едва ли не всичко от-до(както си трябва)но за мен 3000 е абсурдна цена.1500лв. с глава втора ръка,проверка дали не е спукана,гарнитура на главата,херметик някакъв(каза 80 лв за него което ми се вижда адски много),болтове всичките които трябват там и те 100лв.и труда.Без ремъците и ролките,тях ние сме ги взели.Май ще трябва да го накарам да напише един списък кое колко. :stll think: :не:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 15 дек 2009 16:31

Щом си в София - пробвай Никси от Герман. Има контакти в раздела със сервизите.

П.С. болтовете за главата ги бях забравил, а и те са си цифра.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 15 дек 2009 20:21

KirilGeorgiev написа:Колега къде ги тези Голфове 2002г по 4000лв?

не видях, че е 2002-ра. Иначе от 98-ма 99-та са по толкова :)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 15 дек 2009 22:49

Направо тръпки ме побиха като го чета това. Как така се къса тоя болт ебаси, той сменява ли се заедно с ролката при редовната смяна на ремъци/ролки, тоест върви ли в комплект с ролката?

Потребителски аватар
Prodriver
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 17 дек 2009 9:55

Ако може някой с ЕТКА,ELSAWIN и т.н. да ми провери два кода на части и ако може да пусне схема,че не са ми много ясни:
036199275Е - трябва да е някаква конзола която държи мотора от страната на ангренажния ремък;
1J0199262BK - тампон на мотора.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 17 дек 2009 11:58

Заповядай.

Първото е конзола, на цена от около 120лв. (номер 21)
Второто е моторен лагер на цена от около 130лв. (отбелязано с номер 5)

Надявам се да съм помогнал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”