4 е твойто

подгревни свещи
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: подгревни свещи
Благодаря много!
утре ще поразгледам
утре ще поразгледам
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
svere написа:Свещите ги смених. Имам съмнение в релето за свещите. Като подам контакт се чува едно бззззззз и след малко се чува ясно как изключва. Къде се намира въпросното реле? Иначе напрежение стига до свещите.
Колега мисля че трябва да си провериш релето с номер 109.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
BAHKATA_TDi написа:svere написа:Свещите ги смених. Имам съмнение в релето за свещите. Като подам контакт се чува едно бззззззз и след малко се чува ясно как изключва. Къде се намира въпросното реле? Иначе напрежение стига до свещите.
Колега мисля че трябва да си провериш релето с номер 109.
ok, предполагам и 109 се намира там.....
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Мисля че днес намерих решение на проблема при мен.Като отворих да проверя дали достига ток като изключа темп.датчик,видях че лулите от общата шина които захранват с ток свещите на 3 от тях се бяха счупили и не опират на свещите,само едната беше леко подпряна на свеща.Палил съм с 1 потгрят цилиндър и затова колата запалва и тресе защото после чак другите цилиндри тръгват от компресията 
Взех от една морга въпросната шина която захранва свещите с ток и я смених,утре сутрин ще стане ясно какво съм направил,но съм сигурен че това е било проблема.
Ще сложа снимка на здравата и счупената шина да се ориентирате(снимките не са мой,но при мен беше абсолютно същата картинка)
Ето как беше счупена тази част при мен,и парченцата се виждат от къде са :

А ето така изглежда здравото:

Снимка на здравата шина включена към свещите:

Взех от една морга въпросната шина която захранва свещите с ток и я смених,утре сутрин ще стане ясно какво съм направил,но съм сигурен че това е било проблема.
Ще сложа снимка на здравата и счупената шина да се ориентирате(снимките не са мой,но при мен беше абсолютно същата картинка)
Ето как беше счупена тази част при мен,и парченцата се виждат от къде са :
А ето така изглежда здравото:
Снимка на здравата шина включена към свещите:
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене сутрин при парво палене лампата свети около 15-20 секундикато е 2 градуса,нормално ли е или не и ако е не каде може да е проблема,колата е г3 afn
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
@Dorian точно така е да му се невиди на мен 2 от лулите са счупени а се оказва че точно те държат буксата да стои там.Я кажи колко ти зеха в моргата за шината че тука нещо не мога да намеря в наще морген
.В ауто+ не се продава отделно а за 80 и нещо си лева цялата инсталация на двг след кръглата букса-като идея не е лошо ама 80 лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дано да е проблема от това, че не е достигал ток до всяка свещ, ама малко се съмнявам, защото и мойта палеше така първата зима (преди 2 години) като я взех ама свещите са ми ОК били и тогава и сега, не съм сменял нищо. Паленето няма нищо общо с тогава. Ето днес на -5 от четвърт и си заработи стабилно и без пушеци. Много често проблема е в помпата, но има възможност за компенсиране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и аз от скоро съм с Пасат 1.9 тди п.д. 116 к.с. AJM мотор. Имах същия, но бензинов 1.8 ADR. И двата са В 5. С дизеловия нямам проблем с паленето сутрин на студено, пали лесно, но от както стана температурата около 0 градуса, сутрин при първоначалното запалване излиза много пушек през ауспуха (синкав)за около 5-10 сек.и спира после даже излиза пара, направо се притеснявам. Възможно ли е ако НЕ работят подгряващите свещи? След това през целия ден няма никакво припушване дори и при зверско форсиране и колкото и пъти да го паля дори и да истине, просто това е след дълъг престой.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите са ми здрави ама таз пуста шина дето колегите са я постнали по горе е нацъфкана като пуканки.Двигателя пали с една идея по трудно сега при студовете.Лулите и самата шина са нацепени.Някой ако я е купувал отделно да пише за цена,магазин и качество.От морга не купувам тя ще е като моята.
- Dorian
Тази която купих от моргата за 30лв. е като нова,незнам защо моята се е разпаднала така,а и яз като я дърпах да вадя свещите я довърших 
п.п. Тази сутрин колата запали отлично,хем не беше толкова студено и свещите не подгряваха повече от 2сек.

п.п. Тази сутрин колата запали отлично,хем не беше толкова студено и свещите не подгряваха повече от 2сек.
Dorian написа:Тази която купих от моргата за 30лв. е като нова,незнам защо моята се е разпаднала така,а и яз като я дърпах да вадя свещите я довърших
Шината която купи от морга с кръгла букса ли завършва?
- Dorian
Да,на втората от снимките които съм пуснал по-горе се вижда