Имам проблем с отчитането на температурата,и отчитането на скоростта,губи антифриз. Пасата е Б3 1992 г. климатроник, пали без проблем на бензин, като повиши температурата стрелката бързо се качва на 110 градуса, перките въртят, изключват се, а стрелката е пак на 110 градуса. Сменен датчик на блока. Губи антифриз, мериха антифриза, мислеха че проблема е в главата, но антифриза беше чист, нямаше изгоели газове.
Стрелката на скоростомера как си работи изведнъж пада на 0 км. и не спира да отчита скоростта, ориентирам се по обортомера.
Къде според вас е проблема, нямам вяра на майсторите.
Имам проблем с отчитането на температурата
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Имам проблем с отчитането на температурата
Сашо, според симптомите вероятно проблема е в таблото.
Като правило- проблем правят спойките на куплунга - малки са островчетата, а куплунга тежък и постоянно подложен на вибрации.
Отвори таблото, презапой всички спойки по куплунга и огелдай внимателно. Ако някоя друга спойка ти изглежда напукана или не-напълно облялто с тинол краче- запояваш и нея.
Има и стабилизатор на напрежението на +10V. Той се намира в дясната горна част, горе-долу под оборотомера. Много често този стабилизатор също прави магарийки: на букса е, крачетата се окисляват и не контактуват.
Най-добрия вариант е да се махне буксата и да се запои стабилизатора директно на платката.
Ако не можеш да се справиш и нямаш човек, на който да имаш доверие- пробвай с нов (стар) километраж как ще се държи
Като правило- проблем правят спойките на куплунга - малки са островчетата, а куплунга тежък и постоянно подложен на вибрации.
Отвори таблото, презапой всички спойки по куплунга и огелдай внимателно. Ако някоя друга спойка ти изглежда напукана или не-напълно облялто с тинол краче- запояваш и нея.
Има и стабилизатор на напрежението на +10V. Той се намира в дясната горна част, горе-долу под оборотомера. Много често този стабилизатор също прави магарийки: на букса е, крачетата се окисляват и не контактуват.
Най-добрия вариант е да се махне буксата и да се запои стабилизатора директно на платката.
Ако не можеш да се справиш и нямаш човек, на който да имаш доверие- пробвай с нов (стар) километраж как ще се държи

извинявам се за намесата обаче аз съм със същата кола но без климатроник и моята загря до мах но перките не тръгват досипвам вода но температурата не пада ако знаете нещо помогнете

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
за зззз - термоключ на самия радиатор, долу който е или изгоряло моторче на вентилатора.
Най-добре някой електричар да ти ги провери тези неща. Не, че е сложно, де!
Ако искаш - има доста теми как да се проверят и двете- поразтършувай се и огледай.
Разбира се- не бива да се изключва и водната помпа от цялото упражнение.
Най-добре някой електричар да ти ги провери тези неща. Не, че е сложно, де!
Ако искаш - има доста теми как да се проверят и двете- поразтършувай се и огледай.
Разбира се- не бива да се изключва и водната помпа от цялото упражнение.
водната помпа е чисто нова но постоянно губи вода сутрента долях 1л.след 30км.в периода от 9часа престой паля светва лампата за водата отварям казанчето и там няма вода датчика показва мах парно няма направо

датчика отчита мах двигателя обаче нее толкова топъл и радиатора е стоплил до половината долната му част и маркуча които отива до помпата са лед студени
-
- Автомобил:
- Двигател:
А от къде ти губи вода?
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
А колата ти има ли газова уредба, т.е. мисълта ми е, да не би теча да е от връзките които отиват към изпарителя?zzzz написа:водната помпа е чисто нова но постоянно губи вода сутрента долях 1л.след 30км.в периода от 9часа престой паля светва лампата за водата отварям казанчето и там няма вода датчика показва мах парно няма направо
еча е от капака на термостата със леки съмнения за духнала гарнитура на главата 

- vankata09
- Автомобил:
- Двигател:
колега.виж сега- имах абсолютно същите симптоми...viewtopic.php?f=6&t=60647
причината -просмукване на вода в цилиндрите докато не проби до маслото....успех)))!!
причината -просмукване на вода в цилиндрите докато не проби до маслото....успех)))!!
Ако колата има АГУ , се случва при много стари и скоравени мембрани да губи течност през изпарителя , като дирекно я вкарва в цилиндрите заедно с газта и я гори (отзад изкарва бял пушек);