замяна на крушки за фарове с по-мощни

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Re: замяна на крушки за фарове с по-мощни

Мнениеот kav4o » Сря 16 дек 2009 15:03

pesho_sl написа:Благодаря за изчерпателните отговори. Едни релета да усиля напрежението и сегашните крушки.
П.П. И сега ако някой има снимков материал за тези релета как се връзват, че като гледах схемата все едно гледах филм на китайски, ще имам да го черпя няколко бири. Ако не, ще търся някой да помага с инсталацията.

пишеш в търсачката "релета за фаровете на голф 3"
и веднага ти излиза подробна тема със доволно снимки....ако не вдяваш от кабеляк използвай жокер помощ от жичкаджи бабаит :lol:

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 16 дек 2009 17:17

pesho_sl написа:
poni написа:слагай само ако са маркови-филипс или нещо подобно.иначе не си струва да пускаш кабели и релета.другите стават само да заслепяваш отсрещнодвижещите се.

Tова със заслепяването зависи от реглажа на фаровете и ако си ги бутнал най-горе - както повечето правят, няма как да не заслепяваш насрещно-движещите се. Аз карах с едни 90-100 W и бях много доволен, но ми се стопи копчето - като за 9,40 V напрежение си светеха идеално. Сложих едни на Osram +60% май бяха, ами не ми харесва как светят. Нямам търпение да си сложа релетата и крушките 90/100 W. :beer :beer

това със заслепяването не зависи само от реглажа на фаровете,а и от самите крушки.за проба сложи такива крушки и иди да ти регулират фаровете.калпавите светят на където им кефне и въобще не могат да направят извивка като при хубава крушка.попаднах на Narva,при оято дори не бяха закрепени крушката към основата със шиповете

Потребителски аватар
alexignatov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alexignatov » Сря 16 дек 2009 17:46

незнам дали сте забелязали, но човека е написал 90/100W ксенон :screwy а му препоръчвате да си сложи ксенон, отделно за първи път чувам такъв ксенон (да не да е за кораб :063: )

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 16 дек 2009 18:02

зависи какво разбира под ксенон :)

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Сря 16 дек 2009 19:43

На повечето хора по магазините им дават 90/100 и им казват че това са ксенони и те се радва като малко дете близалка. Един човек като дойде при мен и ми каже искам да ми светят по силно фаровете дайте ми 2 крушки по силни и аз ги изгонвам като малки котета щото като го видя с некъв дръгел и направо ми се плаче.
По темата. Пич такива крушки недей слага сички колеги нагоре ти казват че ще изгориш като клечка кибрит ако нямаш релета. Един от колеги те ти каза сложи си ксенон и се роди да ок ама ксеноните по 200 кинта вервай ми нямат нищо общо с ксенон за 600 кинта и нагоре.
В Европа са забранени всички крушки от типа 90/100 и сега сички количества които за изостанали се пращат в БГ.

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Сря 16 дек 2009 20:10

pesho_sl написа:П.П. И сега ако някой има снимков материал за тези релета как се връзват, че като гледах схемата все едно гледах филм на китайски.

Виж колега-прочети всичко написано тук-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=2835,разгледай хубаво линковтете и схемите дадени от колегите,опитай се да вникнеш във тях и всичко ще ти се изясни,дори при монтирането на релета няма да ти трябва и схема по която да работиш,защото всичко е много просто.Не е нужно да си ел.техник за да се справиш,само трябва да помислиш.
Пожелавам ти успех!

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Сря 16 дек 2009 22:24

това ми звучи като- за 10лв с две "китайчета" с фалшива 90/100 мощност да направиш ден пред себе си....аз си взех две осрамки от "модерните" дето светят леко синкаво(cool blue) и си светкат добре, не че предишните бяха лоши ама ми изгоря единия къс...та от тези съм доволен и дългите светят
доста добре(голф4)...а късите и без това нарочно со позабити в земята че ще се изпозаслепим всичките даже в града.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Сря 16 дек 2009 23:25

келеш написа:
pesho_sl написа:П.П. И сега ако някой има снимков материал за тези релета как се връзват, че като гледах схемата все едно гледах филм на китайски.

Виж колега-прочети всичко написано тук-http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=2835,разгледай хубаво линковтете и схемите дадени от колегите,опитай се да вникнеш във тях и всичко ще ти се изясни,дори при монтирането на релета няма да ти трябва и схема по която да работиш,защото всичко е много просто.Не е нужно да си ел.техник за да се справиш,само трябва да помислиш.
Пожелавам ти успех!

Четох го аз това и го гледах като голям камък. Тая манипулация няма да я правя аз, някой който се занимава с ток ще свърши тази задача. :beer :beer

pepino2191
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino2191 » Нед 27 дек 2009 0:22

г3 имат ли фабрични релета за фаровете аз карам от 6г с 100W и нямам проблем за сега и се надявам и за напред да нямам но ако нямам релета голям проблем.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 27 дек 2009 1:18

А дали е вярно че на по-новите автомобили самият компщтър не ти позволява да слагаш по-мощни крушки и трябва да го залъгваш!

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Нед 27 дек 2009 20:23

не...само някои диодни правят проблеми защото имат различно съпротивление от нормалните

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Пон 28 дек 2009 20:06

alexignatov написа:незнам дали сте забелязали, но човека е написал 90/100W ксенон :screwy а му препоръчвате да си сложи ксенон, отделно за първи път чувам такъв ксенон (да не да е за кораб :063: )

колега я се замисли за какъв ксенон 90/100W говори колегата.това са от онези крушки на който пише Plasma Xenon.това си е обикновенна крушкас подвеждащо име(той и колегата го е прочел ксенон и се е подвел).правилно го съветват да сложи истински ксенон.

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Вто 29 дек 2009 0:15

ксенон най добре ама пусти пари...аз бих си сложил едни Osram cool blue+релета .

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 29 дек 2009 3:39

Преди релетата вижте дали има смисъл от тях :idea:
Аз сега мерих.. При запален двг, на клемите дава 14v напрежение, а на кабелите за фаровете - 13.5v.
В темата за релетата гледах, че при 13.5v крушките светят на 100%, та се отказах от идеята.
Аз специално си взех преди година и половина Philips blue vision (светят бяло) и съм пре-доволен, в сравнение със оригиналните hella. Тъпото е, че са 50 кинта, а китайските ксенони вече са под 100. Ама вече година и половина целогодишно на запалени фарове през деня, са здрави крушките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”