Какъв домашен любимец???!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какъв домашен любимец???!!!

Мнениеот Nikkolay » Вто 15 дек 2009 23:45

аз се навих да си взема крокодилче. Струват към 300 лева и е супер интересно да гледаш такова животно

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 15 дек 2009 23:49

Папагалчета, също добре за домашни любимци, вярно малко по скъпи са и се държат в клетка, ако искаш нещо евтино и да ти изяжда пумията, която ти остава след ядене. (бре на тая криза, аз облизвам чинията) може да си вземете малко Коте, децата ще му се радват много, а повечето котета ядат вскичко.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 15 дек 2009 23:57

amigoto777 написа:Тук много ме разгорещихте.

Джак Ръсела е страшно готино куче, но е много енергично и трябват дълги разходки. mhihi
Малко инфо за Джак Ръсел териер :
Очарователен характер
За разлика от другите ловни териери, джак ръсел териерът е прочут с безстрашния си, но благоразумен характер. Той има точна представа за възможностите си и не поема излишни рискове. Когато ягд териерът предизвиква глиган, джак ръсел териерът застава на безопасна дистанция без това да намалява злобата му към дивеча. Когато работи в дупка, кучето джак ръсел трябва да може да оцени рисковете и да знае дали срещу него има лисица или язовец. Това умно поведение, типично за породата, е естествен резултат от работата при селекцията му, при която кучетата многократно са попадали в критични ситуации.
За разлика от другите ловни териери джак ръсел териерът се подчинява на командите на водача / ловеца по-лесно и реагира моментално. Тези кучета работят много добре и в глутница, а ако са гледани добре (социализирани и с добро отношение) се сработват чудесно и с други породи кучета.
Всички тези особености на характера на джак ръсел териера в комбинация с подчертаното му дружелюбие и склонност към изпълнението на трикове, го правят толкова модерен днес – весел, непретенциозен компаньон, едно голямо куче в малка „опаковка”.
Обаче е много важно да отбележим, че всеки, който си купи кученце от тази порода, трябва да се отнася към него както трябва. Защото когато порасне едно изпуснато, невъзпитано куче може да тероризира цялотото семейство. Отнасяйте се към този симпатяга още от началото като към голямо куче, а не като към плюшена играчка
Джак ръсел е жизнерадостно куче със силен характер. Необходим му е господар, който обича спорта и движението и е смел и решителен.
И, разбира се, най-добре е да ходи редовно на лов за лисици!

Какво още трябва да знаете за парсън ръсел и джак ръсел териерите:
Те са ловни кучета. Особеностите на характера им и уменията им ги превърщат в прекрасни ловни кучета, макар копаенето на дупки и преследването по следа не винаги да е приятно на собствениците им. Плячката (която вие може и да не считате за такава) – котки, зайци, плъхове, мишки или птици – естествено възбужда ловните им инстинкти. Важно е в такива ситуации да можете да повикате обратно при вас кучето или да отклоните вниманието му в друга посока. Вродените му качества и имулсивност могат да бъдат държани под контрол само с редовни тренировки, търпение и предвидливост.
Разбират се добре с други домашни животинки. Добре е, ако са свикнали с тях още като малки кученца. Все пак не ви съветваме да ги оставяте насаме с домашни любимци като морски свинчета, гвинейски прасенца или хамстери.
Изискват постоянна дисциплина. Парсън ръсел и джак ръсел териерите са много интелигентни и винаги изпитват границите на възможностите си. Много често се оказва, че те вече командват собствениците си много преди самите стопани да са осъзнали това. За да се впишат в домакинството ви, тези кучета трябва задължително да са преминали поне курс по общо послушание – да ходят на повод и да изпъляват прости команди като ела!, седни!, легни! и място! Това обучение ще е и ваше улеснение – навсякъде хората приемат по-добре послушните кучета.
Нуждаят се от достатъчно активност. Ако не им обръщате необходимото внимание и не им осигурявате възможност да изразходват енергията си, те ще намерят как да я оползотворят и да се забавляват. Но игрите им може да са доста разрушителни. Едно активно и силно куче като джак ръсел териера е прекрасна компания за всякакви разходки, туристически походи, бягания, преходи с велосипеди, екскурзии или езда, независимо дали в друго време ходи на лов със собственика си или не. Освен това парсън ръсел и джак ръсел териерите много обичат аджилити и всички други подходящи за кучета спортове. Изразходвалият енергията си джак ръсел териер ще е най-послушното и кротко куче у дома.
Те са големи кучета в малко тяло. Имат същата (и дори по-голяма!) нужда от тренировки като далеч по-големи кучета. Те разсъждават като големи кучета! Затова често предизвикват 3 пъти по-големи от тях противници.
Те са нежни с децата и отлични семейни кучета. Обичат да са на открито и винаги са готови за игра. Но е много важно да научите децата си как да играят с тези кучета. Те не трябва да се отнасят грубо с тях и да ги дразнят. Не трябва да ги закачат когато се хранят или спят. Както всяко куче, и джак ръсел териерът никога няма да остави без внимание и охрана бебе или дете. Малките деца често се опитват да яздят кучетата. Но при джак ръсел това не трябва да се позволява.
Трябва им висока и здрава ограда. Защото в противен случай с лекота могат да прокопаят проход под нея, да прескочат живия плет или по-ниска ограда. Ако ги оставяте без наблюдение и никой не играе с тях в двора ви, трябва да сте сигурни, че когато се отегчат (а това ще стане много бързо), те няма да са само след няколко минути при съседите ви, усърдно разкопавайки зелената трева пред входа им.
Имат лесна за поддържане козина. Тя се нуждае единствено от изчеткване веднъж на седмица. Разбира се, като всички кучета, и те сменят козината си няколко пъти в годината.
Те са чудесни приятели! Парсън ръсел и джак ръсел териерите винаги са весела компания. НО! Познанията за спецификата на характера им са много важни. Собствениците им трябва да ги обичат, такива каквито са, или поне да са толерантни към тях. Ако постъпвате така, никога няма да се разочаровате от тях, а ще споделяте ентусиазма на милионите им почитатели в цял свят.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 16 дек 2009 0:05

кучето е много добра идея но такова лудо което ти предлагат -- не.
аз преди 2 месеца взех подобно куче в акъл - пинчер
еми много е хубаво, ако имаше по голяма уста щеше да ме изяде.
преди имах булонка.
много косми но и много любов.а това като ми се радва и ми прави на решето ръката.
преди да вземеш каквото и да е куче(ако е куче), чети в нета и реши като някой ти даде съвет от първа линия.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 16 дек 2009 0:13

spam Layer пинчерът няма нищо общо с Джак ръсел териера mhihi .... различават се и по структура ( не съм чула и виждала Ръсел териер да трепери от студ или от страх ) и по интелигентност. :wink:
Не давам съвет от пета линия.... роднини имат такова куче, гледат го в апартамент и се справят, но както споменах много разходки, внимание и игри ... и дисциплина. :да:
Не е куче за всеки ! :beer

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 16 дек 2009 0:18

VW-fenka написа: много разходки, внимание и игри ... и дисциплина. :да:

Това важи за всички породи :)
Ако човек не може да осигури това на любимеца си, то по-добре да се спре на котка,хамстер,папагал и т.н

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 16 дек 2009 0:22

AmW написа:
VW-fenka написа: много разходки, внимание и игри ... и дисциплина. :да:

Това важи за всички породи :)
Ако човек не може да осигури това на любимеца си, то по-добре да се спре на котка,хамстер,папагал и т.н

Не важи за всички породи, но не ми се спори ;)
Това с Мнооогото разходки и мнооогото игри не е в характеристиката на всички породи . :!:
Има спец. селектирани породи точно за обратното.... да не се нуждаят от много движение и игри, а да бъдат просто добра компания.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 16 дек 2009 17:13

стана ми интересно за крокодила... къв тип е? някъв мини или ?!

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 16 дек 2009 17:16

Nikkolay написа:аз се навих да си взема крокодилче. Струват към 300 лева и е супер интересно да гледаш такова животно

:shock

тука в работата ми във ваната има един скорпион ако искаш да ти го хвана да ти го дам :lol: :lol:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 16 дек 2009 17:36

Ludia написа:стана ми интересно за крокодила... къв тип е? някъв мини или ?!

не нормален нилкси крокодил. Има стотици ферми в Египет и други страни, които отглеждат крокодили, за да се задоволява нуждата от кожата им за пазара на дрехи и аксесоари.Вече и много хора си ги взимат за домашни любимци.
Отначало го взимаш малко, в зависимост как се грижиш за него може да стане и 6 метров звяр - зависи от много неща(площ на която живее, хранене и т.н. но в домашни условия в малък терариум няма да порасне особено дори и 40 години да го гледаш)
Иначе има и каймани - те са по-малки.
Обаче който иска да си взима крокодил да знае, че отглеждането му не е никак лесно, супер много грижи си иска. Дори като е малко ,ако щете вярвайте,някой път като е само почва да кряка и докато не го вземеш на ръце не престава mhihi

п.п. За колегата със скорпиона - дай малко повече инфо.Ако е голям взимам го веднага. :banana

Изображение

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 16 дек 2009 17:53

крокодила... къв тип е? някъв мини или ?!

Тъщояд. тига с тия кродили, змии и т.н.
Какво ще гоправи тоя крокодил когато порасне, ще го пусне в гърнето и ще пусне сифона ли?
Или ще го гледа и като порасне дали ще смее да го носи на ръце.

Инстиското домашно животно е куче или котка, но котките са доста своенравни и не се привързват така както кучето(имал съм и кучета и котки ито доста).
Не говоря за породи. Вече има доста повече разновидности. Първо прочети в нета какво изисква всяка порода и тогава избирай.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Сря 16 дек 2009 18:18

чета темата и се чудя на простотиите дето ги пишете-крокодили,скорпиони и т.н.Вие не четете ли ,че колегата има малки деца.За къща с малки деца или кученце или коте.Те се привързват към децата,осовенно кученцата.

Аз и приятелката ми имаме два пинчера.През седмицата вече рядко ги разхождаме,защото е студено, но събота или неделя като ги разходиме тичат,тичат тичат се едно гледаш някакво голямо и силно куче,толкова сила имат.Като ги прибереме и последва дена не ги търси.Много са мили и галиовни,единственото нещо което не ми харесва в тях е ,че спат при нас на леглото и по точно на глаавите ни :lol:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 16 дек 2009 18:21

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 16 дек 2009 18:31

До колегата Nikkolay нямаш проблеми не е голям около 5 см. е дълъг и се появявя във ваната по някога ако искаш ще го хвана и е твой ама как ще се транспортира незнам :lol:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 16 дек 2009 18:42

vw_derby написа:чета темата и се чудя на простотиите дето ги пишете-крокодили,скорпиони и т.н.Вие не четете ли ,че колегата има малки деца.За къща с малки деца или кученце или коте.Те се привързват към децата,осовенно кученцата.

ото и по точно на глаавите ни :lol:

Ми що не е писал колегата куче или котка да си взема, ами е писал ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ.
И прасе може да си вземе човек за домашен любимец...(Джордж Клуни например)
А по въпроса за крокодила писал съм, защото имаше колега който се заинтересува.

п.п. За да не съм ОФФ, автора на темата да си взима едно морско свинче или зайче и да му е мирна главата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”