Тези допълнителни подгревни свещи кога са включени?Има ли някаква зависимост за тях?
Значи когато купувах колата се оказа,че има печка,но трябва сам да е включвам(имам си бутонче).Мога ли да е направя така,че примерно като е студено както сега да се включва автомачино след старт на колата?

за колко време ви загряват дизелите
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: за колко време ви загряват дизелите
irregular написа:Тези допълнителни подгревни свещи кога са включени?Има ли някаква зависимост за тях?
Значи когато купувах колата се оказа,че има печка,но трябва сам да е включвам(имам си бутонче).Мога ли да е направя така,че примерно като е студено както сега да се включва автомачино след старт на колата?
Колега каква ти е печката(основните производители са Вебасто и Ебершпрехер)? Щом имаш бутон за включване значи ти е сложен автономен отоплител.
Най-вероятно имаш панел за управление от който можеш да задваш час за включване.Може да я включиш и ръчно от бутона както си писал.Самата печка подграва малкия кръг на антифриза, като така ти топли мотора и купето.При включване се задейства и вентилатора на парното ако си оставил копчето включено предварително. Разхода на нафта е от порядъка на 500-600 мл на час в зависимост от печката. В зависимост от модела и марката печките са направени да работят или 30 минути или да се настройва от панела от 10 до 120 минути, като след това се изключват автоматично. Също така при достигане на определена температура (72 градуса за Вебасто и 80 за Ебершпрехер) минават в режим половин мощност, а при 85 градуса се гасят и остава да върти само цикулационната помпа. При падане на температурата под 72 градуса за Вебасто и 75 за Ебершпрехер се запалват отново.И така циклите се повтарят.Реално ако не я изключиш и караш колата нормално загряла на 90 градуса печката няма да гори а ще чака.
Печките които се включват след запалване на двигателя се наричат доотоплители и те немогат да се включват предварително а се командват от електрониката на двигателя.
Твоята печка е много по-добрия вариант.Ако забравяш да си настройваш таймера предварително срещу определена сума може да си я дооборудваш с дистанционно и да си я палиш от вкъщи преди да слезеш при колата(най-голямата гъзария е палене през GSM-а, но си е и най-скъпа). Имай в предвид че да се постопли в купето е необходимо в студените дни поне 15-20 минути да работи печката.
Ако имаш някакви въпроси питай(може и на лично) понеже аз в мойта кола си монтирах Вебасто собственоръчно, като преди това и направих доста ремонти и имам доста литература по въпроса. Онзи ден пък за един приятел купихме една мокра Ебершпрехер, която даваше грешка при стартиране и покрай нея събрах доста литература и за Ебершпрехер печките.Сега предстои монтаж на същата.
И последно ако не ти трябва печката и решиш да я продаваш пиши.
По принцип печката се включва автоматично при студен старт на двигателя и външна температура под 0 градуса.Това го установих тези дни, след като ми направи впечатление че колата загря доста бързо на място за разлика от друг път.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Днес пробвах да покарам малко на студено, без да пускам парното, колата загрява осезателно по-бързо, направо съм очуден, за има няма 4-5км удари 90С, разбира се после набичих парното и температурата малко падна
все пак тука е -4С.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ще се сетиш
повечето шофери в това число и аз при запалване на колата пускат духалката било то да размрази стъклото било да го подсуши било и с надеждата да се стоплят но се получава напълно обратен ефект,хем в купето студено хем двг студен(и разхода космически).В тоя ред на мисли аз като завъртя врътката на парното есента на червено я връщам чак напролет или ако карам нейде на много дълго-щот на 90 градуса не са живее бе

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега, пределно ми е ясна ситуацията, но аз като запаля колата я оствам 5 мин. да поработи преди да я изкарам от гаража и буквално на 5-тата минута почва да чупи въздуха, а в другия случай трябва да кажа на жената "Щи пусна топлото след 4-5км като загрее колата" и да отнеса две чанти в главата 

Привет на всички.
Вече съм в отбора с 1.9д, AEF.
. Като начало съм доволен. При - 2,3 градуса пали от раз и след 2 км. каране без задръстване с не повече от 2000 оборота вече отлепя стрелката, въздуха заприличва на юлски и т.н. Като закове на 90 градуса и не мърда
Доволен съм
Вече съм в отбора с 1.9д, AEF.

Доволен съм

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Здравейте колеги.
Аз съм с 1з за около 10-15 км ми загрява до 90 градуса при температури навънка около 0 градуса ,след смяна на 2 термостата
.Ако и стъпвам на врата повече по-бързичко загрява.Макар и да не се е отлепила стрелката на 5-та минута духа топличко.Единствено на място с пуснато парно на 2,3 или 4 трябва да я чакам цял ден да загрее
,а дори и да е загряла до 90 градуса веднага ги събаря.
Аз съм с 1з за около 10-15 км ми загрява до 90 градуса при температури навънка около 0 градуса ,след смяна на 2 термостата

- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
вчера си смених термостата и за около 5 - 10 мин вече ми е на 90 градуса независимо дали спускам или качвам, докато преди едвам едвам и след пускане на парното от 90 стрелката отиваше в първоначалното си положение 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Виждам, че повечето сте забелязали, че като не ползваме парното - колата загрява по-бързо.
Моят AAZ загрява до нормална работна температура след около 4-5 км. каране на ниски обороти. При пуснато парно му отнема двойно повече време.
Моят AAZ загрява до нормална работна температура след около 4-5 км. каране на ниски обороти. При пуснато парно му отнема двойно повече време.
Smeagol написа:Виждам, че повечето сте забелязали, че като не ползваме парното - колата загрява по-бързо.

- Svetkisha
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец и половина смених антифриз и термостат, сега нещата си казват своето!
По-доволен съм от миналата зима, сега загрява сравнително бързо, около три километра и е режим, но има една подробност, колата ми живее в топъл гараж!
Относно парното, кранчето си е винаги на МАХ топло, но при първоначално палене вентилатора е на първа степен а клапата е на вътрешен кръг. Като загрее до отлепяне на стрелката за температурата, отварям клапата да пуска въздух от вън.
По-доволен съм от миналата зима, сега загрява сравнително бързо, около три километра и е режим, но има една подробност, колата ми живее в топъл гараж!
Относно парното, кранчето си е винаги на МАХ топло, но при първоначално палене вентилатора е на първа степен а клапата е на вътрешен кръг. Като загрее до отлепяне на стрелката за температурата, отварям клапата да пуска въздух от вън.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги на пасат в5 афн каде се намерат тези подгревни свещи на антифриза ако може някой да покаже на снимка
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
blagi1972 написа:the_tupan написа:Th3_Storm написа:Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.
Защото термостата не ти работи както трябва.
П.П. 1Z мотора е 90 коня с турбина.
И при мен е така защото термостата ми седи в жапкатаи няма време да го сложа.
А проблем ли ще е ако не го оправя скоро?????
korado80 написа:колеги на пасат в5 афн каде се намерат тези подгревни свещи на антифриза ако може някой да покаже на снимка
Там, където съм постнал снимката на предната страница. Като застанеш срещу колата и се наведеш много напред, гледаш зад двигателя. Има един маркуч, който излиза от него и влиза в купето/парното/ точно на изхода от двигателя трябва да са.
Върни се в “Дизелови агрегати”