Какъв домашен любимец???!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв домашен любимец???!!!

Мнениеот Ludia » Сря 16 дек 2009 19:44

velinsl написа:
крокодила... къв тип е? някъв мини или ?!

Тъщояд. тига с тия кродили, змии и т.н.
Какво ще гоправи тоя крокодил когато порасне, ще го пусне в гърнето и ще пусне сифона ли?
Или ще го гледа и като порасне дали ще смее да го носи на ръце.

не, ще му отрежа главата и ще я сложа над камината. а с кожата ще реша по-късно какво да правя - обувки, чанта и нещо от сорта...
а от къде се купуват иначе? и като порасне ще трябва ли да го давам на зоопарк ?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 16 дек 2009 19:46

Имам куче,по точно булонка,ако тва изобщо е куче-повече ми бие към котките,ама тва е друга тема.... :mrgreen:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 16 дек 2009 22:04

Ludia,
ако искаш повече инфо.за крокодилите пиши ми ЛС, за да не спамим в темата на колегата.
Иначе доста време ще почакаш евентуално. докато ти порасне крокодила mhihi
Трябва да го гледаш в голям терариум....

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Сря 16 дек 2009 22:31

Куче и котка 100% къща!
Сори, нямам деца,
но имам малко опит с домашните любимци.
Папагалчета-супер, ако имаш здрави нерви рано сутрин..
Рибки- супер, но няма физически контакт!
Мини-хамстер,супер, гледал съм 3..кратък живот 1,5-2 години
Хамстер, супер, 3 броя досега, живели по различно време..
Скоро ще ми "доставят" и катерица..казват, че са добри
домашни любимци...ще видим!
П.С. Гледам, колежката "VW-fenka" е написала, че "морското свинче"
живеело 8 години...а дали с декоративните зайчета е така ?!?

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Чет 17 дек 2009 1:46

Не гледаш , а гледахме :)
Клетката беше 54 лв mhihi
Клетката им е мезонет !
Талаша е свършил - не лъжи хората !
За храната - и хамстерите са с предпочитания и ти обичаш пържоли нали ? И катери ?
Талаша би трябвало да се сменя на седмица ..ама какъв баща си ти !
ПП. Искам катерица ! Истинска !!!

ISRalien написа: :да:
Аз от юни гледам 2 мини хамстерчета.
Клетката струваше 50 лв.
Талаш - 2 големи пакета по лев и нещо.
Клетката е огромна за тях, като в палат са mhihi
Пакетите талаш още не са свършили.
Храна - има за хамстери, ама има такава с жито ли нещо такова, не го ядат.
В клетката имаше колело, къща и поилка.
Единия хапе (мъжкия), женската е много кротка и готина.
Бият се от време на време, ама ми спят в стаята. Явно съм им свикнал, не ми нарушават съня.
Активни са през нощта. През деня спят.
Много евтина поддръжка, талаша го сменям веднъж на 1-2 месеца, като се сетя :)
Много са сладки :)
Иначе един приятел си купи катерица :) Тя няква малка, внос от незнамсикъде. Към 100 лв струва.
Мини хамстерите бяха по 5 лв парчето мисля. И не са пораснали въобще откак ги взех. Големи са колкото топче за тенис на маса :)
В магазина видях и чинчила, тя е доста голяма, трябва голяма клетка.
Не си за куче/котка според мен, ако не си вкъщи.. И от тях ще ти мирише, ще береш ядове с мебели/тапети/подови настилки.
От мини хамстерите грам миризма не съм усетил. Нормални хамстери обаче си понамирисват, поне в аквариум ако ги гледаш, щото няма проветрение.
За това си взех клетка, тя отдолу с легенче, то не тече. При смяна на талаша го измивам обилно с душа, подсушавам и пускам чаветата :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 17 дек 2009 11:14

Я и аз да се изкажа.
От около 10 годони гледам котки в къщи- по една в различните периоди.
Сегашната ми е четвърта. Уникални животни са - всяка беше различна от другите по характер и по индивидуалност.
Някои бяха доста гальовни, а сегашният не е такъв. Но пък е много забавен - хвърлям му едни гумин топчета и ходи да ги взима и ги носеше като куче от началото.
Сега се изхитри и само тича по тях без да ги носи. И маука едно такова странно като лаене. За товма и му викаме, че е като куче.
Всичките ми котки до сега са били все мъшки.
Не са кастрирани. Много рядко са правили бели - като на пикаване.
Този последният е най-способен на това. Но котето си седи само вкъщи за сега.
При редовно чистене на пясъка не мирише изобщо, но ако заседи става страшно.
Кучетата също са прекрасни, но в апартамент трудно се гледат.
За мене избора е или коте или куче - зависи от условията.
поздрави.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 17 дек 2009 11:40

колега ако искаш куче можеш да си вземеш и Лабрадор за тях съм чувал че са добри кучета и не са агресивни което ще е хубаво за теб щом имаш малки деца

Успех с избора

p_209851.jpg

43f918bc4854.jpg

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 17 дек 2009 11:43

GTspecial написа:П.С. Гледам, колежката "VW-fenka" е написала, че "морското свинче"
живеело 8 години...а дали с декоративните зайчета е така ?!?

За заек нямам преки наблюдения... една приятелка гледа от 4 години един.. за сега е добре , но не знам колко години живеят.

Ние си гледаме плъх...вече почти 3-та година не сме останали без плъхче. Уникално умни животни са, много забавни, но за жалост живеят около 2 години.
Следващото животно, което ще си вземем ще бъде Порче, разбира се то ще е с премахната жлеза, която е отговорна за миризмата :012:

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=OVEe1DMsOq0 mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 17 дек 2009 13:00

Куче, куче и пак куче - доказано най-добрия домашен люимец. Взимаш нещо малко, което да радва децата и да не обикаля като пони около тях. Козината му е по-тежка от котешката и не хвърчи из стаите. Живеят относително дълго, верни са и уважават стопаните си. Малко ядове първите месеци, докато се обучите... но то си е гадинка - иска си.
При наличие на малки деца, не удобрявам рибките. Не, че нещо ще им стане на хлапетата, но как да си играят с тях?! Да гушкат аквариума или... Разните там шарени скумрии са за декорация и/или терапия (да не се обиди някой - последния ми аквариум беше голям с много твари :Mr Green Fun )
От заек имам неприятен спомен за натрапчива, пропила се в апартамента, миризма. Не знам дали е от конкретната порода (балимумайката каква беше) или от друго, но при полагане на всички необходими грижи, пак си смърди.
Хамстери, морски свине, други гризачи - кратък живот :bishop, после много рев от децата и мрънкане за нова твар :wavecry .
Таралеж съм гледал известно време, ама и той много мирише. Също така, не се чувства комфортно на затворено :не: .
Костенурки - сухоземните не са за апартамент, иначе е голяма емоция с тях. Водните също са забавни. Моята червенобуза редовно я пусках да се разхожда из апартамента. Направих я "гризли" mhihi - след малко "дресировка" не искаше да яде друго освен суров дроб и други подобни. Гледах я почти година, дадох и веднъж храна за костенурки от магазина и тя умря death .
От няколко години гледам папагали (корели). Приятни гадове са, правят шоу като се пуснат да летят вкъщи. Не изискват особени грижи. От тях също остава специфична миризма в къщата, но доста по слаба от на заека или таралежа (тези които аз имах). Понякога развиват неприятни болести свързани с перата им, които могат да причинят тежки белодробни разтройства при децата. По тази причина останах без вълнистите си папагали.
Котките ми бяха различни породи, различни характери, различни мизерии правеха. Стигнах до извода, че една котка или прави мизерии, или е ядящ парцал, който избира топли места за дрямка.
Ако смяташ, че няма да се изврати психиката на чаветата :confused ... много харесвам влечуги - игуани, хамелеони, змийчета разни... но те ми се виждат повече за декорация.
Последно време са на мода прасета, порове, белки, маймуни и ся'къв див добитък. Намирам тези животни за извратени заместители на кучето, въпреки, че пороподобните са много забавни, сладки и готини животинки. За тях знам само че трудно се обучавали и били много своенравни, но само съм чувал - не знам дали е вярно.
Кучето, за мен, остава най-добрия домашен любимец, особено когато има и деца. За кратко време животинката се превръща в много повече от "оная гад" и става член на семейството (поне при тези които обичат животните)

Гледал съм доста животинки. 16 години с нас живя карелофинска лайка (или нещо такова). Никое от животните които съм имал не може да се сравни с това, с отношението му към нас, с присъствието си в дома и живота ни.

Ако скоро имам възможност отново да си взема животно - това ще е малогабаритен пес, задължително НЕпородист - не знам защо, но ги намирам за по-симпатични. :066:

Успех в търсенето на животинка и много весели моменти с нея!

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Чет 17 дек 2009 14:29

и аз съм за куче аз имам две и по верен приятел от тях няма. :D

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 17 дек 2009 14:39

Прочетох коментарите, до 2рата странца, нямам сили за повече ... :)
Вземи си червеноухи костенурки, направи си малка ферма от тях и повярвай ми, голяма радост са!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 17 дек 2009 14:48

По принцип бих си взел за домашен любимец змия,имам в предвид..жена :deal ,гледам че ти си имаш,затова следващото е куче,но ако си в апартамент трябва да е от онази порода която в муцуната е,все едно е блъснато от входната врата :063: ,малки удобни и се сливат с буланата от холовата гарнитура,недостатък на тази порода е че могат да му седнат от горе[да него видят],за това трябва даси избираш подходяща дамаска. :D

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 17 дек 2009 14:54

колегата enigma79 сигурно има предвид Пекинез

:lol:
dsc00314kq9.jpg

ето и на холовата гарнитура как изглежда :lol:

010399427.jpg

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 17 дек 2009 14:56

Е няма как и аз да не съм като мерудията на боба :lol: !
За апартамент.....Гледал съм риби(3 аквариума по 80 л),папагали..развъждах си ги сам във волиера 1.50 на 1.50 на 2.50 м,котки-2 броя,2 кучета...абе щурава работа :screwy
за рибите....плюсове...имаш си красив водоем в апартамента,който можеш да аранжираш по твой вкус....с две думи -жива картина с много багри и динамика...минуси-без социален контакт,невъзможност за дълго отсъствие,алергии.
Папагали...жива картина но на сухо.По-малко ангажименти от рибите,умерени социални контакти.Рискове...източник на алергени и много други инфекциозни дихателни заболявания пренасяни с изпражненията.
Котки....не особено големи ангажименти,добри социални контакти,могат да се вземат със себе си при дълго отсъствие.Минуси-алергени,паразитози(последните се предотвратяват с обезпаразитяване).А миризмата от котешката тоалетна... :roll:
куче!!!......неописуемо удоволствието от чистата обич с която те дарява...с времето дори забравяш,че е животно!Но много,много трябва да го обичаш за да се лишиш от удоволствията,които си имал преди...екскурзии,курорти,дълъг сън,чести гости,свободни дни(аз заделям 4 часа от денонощието за разходки(в дъжд,сняг и пек) и грижи за моето момче...Но смея да твърдя,че го правя с огромно удоволствие)...На всичкото трябва все пак да се търпят лудориите и поразиите,които са доста в детско-юношеската възраст на кучето....Но пък имаш до теб един толкова верен приятел....защото само кучето ще те обича повече отколкото ти сам се обичаш!

Е всеки да си направи сметката...и внимателно да прочете написаното от VW_fenka....

Изображение

Последна промяна от joker на Чет 17 дек 2009 15:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 дек 2009 14:58

Кучета , котки. .... :screwy
Тези животни изискват грижа , внимание и игри
не можеш да го разходиш сутрин и цял ден само и вечер пак разходка

Върни се в “ОФФ-Топик - други”