проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
Re: проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
колега и аз имам същия проблем смениха ми радиаторчето но дунапрена на клапите не са естествено нямам парно само че моят е абф с аербек и клима че мога ли и аз да не свалям таблото 
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колега неми губи антефрис изобшто,ште пробвам с клапите,благодаряти много за подробното описани е
а за миризмата и за грдоси те,ако има някои обеснени е да пише
съшто така колеги ако някои може дами каже на колко трябва да отваря терпостата и на колко дат4ика на радиатора трябва да вку4ва перката,съшто така като оплатня калапата намали да спре да духа парното като гледам на снимките клапата е от винтилатора каксе дели въздоха топло стодено???благодаря предварително.
а за миризмата и за грдоси те,ако има някои обеснени е да пише
съшто така колеги ако някои може дами каже на колко трябва да отваря терпостата и на колко дат4ика на радиатора трябва да вку4ва перката,съшто така като оплатня калапата намали да спре да духа парното като гледам на снимките клапата е от винтилатора каксе дели въздоха топло стодено???благодаря предварително.- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Клапата се състои от огъната под тъп ъгъл ламарина (синя на схемата). Това е поглед отгоре - в ляво е положението, в което духа студено, а в дясно е хода на въздуха през радиатора в положение топло. Съответно и клапата е в положение топло.
Дано е ясна схемата!
Дано е ясна схемата!
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колегата,shockhead,е много то4ен и схемата е супер,много ти благодаря за подробното обеснени е,колега 

здравеите на мен ми вдигаше 100 градуса и нямаше парно защото темъка ми беше погрешно сложен .смених положението му и топлото доиде и градусите ми са не повече от 92 при пален тормоз на двигателя
миризмата е от радиаторчето преди месец сменях радиатора в купето и аз усетих тази миризма... провери ако си сменял термостата да не би ремака да е погрешно сложен 

-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти колега,reaktor ,термостата е сменян,и да4ика на радиатора и радиатор4ето на парното,как да не е сложен правелно ремака,обесни????????4е имали зна4ени е?????
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че колегата греши или нещо се е заблудил, а ако не е отстранил ремонта сам не изключвам възможност някой "автомеханик" да го е заблудил. Все пак и на мен ми е интересно да чуя цялата история и логиката на заключението.
Аз сменях термостат, но ремък никакъв не пипах. Не беше необходимо. А как след "погрешно сложен" (каквото и да значи това) ремък температурата на колата от 100 пада на 92 градуса не мога и да си представя.
Колега reaktor последното е с най-добри чувства, но твърдението ти ми изглежда физически невъзможно.
Исках и друго да кажа. Внимавайте с майсторите! 90% от тях са големи мошеници! И аз съм се парил разбира се.
За да пристъпите към смяна на радиатор на парното е необходимо да е налице едно от двете:
1.Пробит радиатор и съответно теч на антифриз;
2.Запушен радиатор.
За да установите дали радиатора е пробит първо обърнете внимание за период от седмица да речем дали има разлика в нивото на антифриза в казанчето. Ако има уверете се да не е от някое водно съединение или маркуч. Как.....? В сухо време вечер като паркирате колата постелете под двигателя на земята картон. Може от някой кашон. на сутринта вижте дали по картона има пропито петно. Посоката от петното право нагоре ще Ви ориентира за това къде е проблема.Ако забележите да тече или капе течност от най-долните отвори на парното (за краката) или постелките Ви са постоянно мокри и в комбинация с това Ви се губи охладителна течност - пробит е радиатора. Ако не се губи течност и пак постелките Ви се мокрят може да е от уплътнение на филтъра за въздуха на купето. Даже и да нямате филтър между пластмасовата решетка и купето пак има уплътнение и ако не уплътнява влиза дъждовна вода през вентилатора. Това така между другото.....
За да разберете дали Ви е запушен радиатора и през него няма никаква проходимост.......... Искам да уточня, че това събитие е изключително рядко. Радиатора се състои от няколко тръбички, които се обединяват в един общ колектор условно наречен "вход на радиатора" и завършват в друг общ колектор условно наречен " изход на радиатора". Вероятността всички тръбички да се запушат наведнъж е нищожна. Ако се запушат една две, а след година още една две то спирането на парното от запушване ще се предшества от едно постоянно отслабване с годините. За да сте сигурни обаче, че имате запушен радиатор хванете една по една тръбите или маркучите към радиатора откъм двигателния отсек след като колата е работила около 5 - 10 минути и още не е темпериран целия двигател. Разликата в температурите не трябва да е голяма. Ако в този случай и двата маркуча са студени наистина няма проходимост.
Аз сменях термостат, но ремък никакъв не пипах. Не беше необходимо. А как след "погрешно сложен" (каквото и да значи това) ремък температурата на колата от 100 пада на 92 градуса не мога и да си представя.
Колега reaktor последното е с най-добри чувства, но твърдението ти ми изглежда физически невъзможно.
Исках и друго да кажа. Внимавайте с майсторите! 90% от тях са големи мошеници! И аз съм се парил разбира се.
За да пристъпите към смяна на радиатор на парното е необходимо да е налице едно от двете:
1.Пробит радиатор и съответно теч на антифриз;
2.Запушен радиатор.
За да установите дали радиатора е пробит първо обърнете внимание за период от седмица да речем дали има разлика в нивото на антифриза в казанчето. Ако има уверете се да не е от някое водно съединение или маркуч. Как.....? В сухо време вечер като паркирате колата постелете под двигателя на земята картон. Може от някой кашон. на сутринта вижте дали по картона има пропито петно. Посоката от петното право нагоре ще Ви ориентира за това къде е проблема.Ако забележите да тече или капе течност от най-долните отвори на парното (за краката) или постелките Ви са постоянно мокри и в комбинация с това Ви се губи охладителна течност - пробит е радиатора. Ако не се губи течност и пак постелките Ви се мокрят може да е от уплътнение на филтъра за въздуха на купето. Даже и да нямате филтър между пластмасовата решетка и купето пак има уплътнение и ако не уплътнява влиза дъждовна вода през вентилатора. Това така между другото.....
За да разберете дали Ви е запушен радиатора и през него няма никаква проходимост.......... Искам да уточня, че това събитие е изключително рядко. Радиатора се състои от няколко тръбички, които се обединяват в един общ колектор условно наречен "вход на радиатора" и завършват в друг общ колектор условно наречен " изход на радиатора". Вероятността всички тръбички да се запушат наведнъж е нищожна. Ако се запушат една две, а след година още една две то спирането на парното от запушване ще се предшества от едно постоянно отслабване с годините. За да сте сигурни обаче, че имате запушен радиатор хванете една по една тръбите или маркучите към радиатора откъм двигателния отсек след като колата е работила около 5 - 10 минути и още не е темпериран целия двигател. Разликата в температурите не трябва да е голяма. Ако в този случай и двата маркуча са студени наистина няма проходимост.
Последна промяна от shockhead на Чет 17 дек 2009 14:47, променено общо 1 път.
-
milenski_77
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Пистовия ремък който върти водната помпа на дизеловия двигател може да се обърне и доста често го правят майсторите които незнаят как стои.
Получава се така, защото колелото на помпата е гладко, а ремъка го върти с каналната си част.
Много от майсторите незнаят това и го слагат с гладката част на колелото и по този начин обръщат посоката на движение на помпата.При това положение тя работи неефективно и резултатите са прегравяне на мотора и слабо парно.
Получава се така, защото колелото на помпата е гладко, а ремъка го върти с каналната си част.
Много от майсторите незнаят това и го слагат с гладката част на колелото и по този начин обръщат посоката на движение на помпата.При това положение тя работи неефективно и резултатите са прегравяне на мотора и слабо парно.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Аха има логика значи. Незнаех, че става въпрос за дизел. Ами ето и още нещо полезно научихме за дизелите.
При бензиновите такъв проблем няма, нали?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
shockhead написа:Аха има логика значи. Незнаех, че става въпрос за дизел. Ами ето и още нещо полезно научихме за дизелите.
има..същото е...мина ми през главата
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колеги ако има зна4ени е за бензиновите двигатели,някои колега да обесни подробно? 

- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
reaktor написа:........... провери ако си сменял термостата да не би ремака да е погрешно сложен
Моята е бензин, аз лично сменях термостат и ремък не се наложи да свалям или слагам.
Добре де аз самия нямам голям опит с голфовете. Правил съм това онова, но не всичко. Сигурно има и такава възможност щом твърдите. Добре, че стана въпрос. Колегите с проблеми с парното ще проверяват и тази възможност. А как със сигурност да определим, че е обърнат ремъка? Има ли и други белези освен слабо парно и завишена температура на двигателя?
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колега,shockhead ,дасе надяваме 4е ште има колеги дани обеснят за ремака и как трябвада е???? 

когато ремъка е поставен над ролката на водната помпа ми надуваше маркучите и температурата ми беше редовно 100,105 градуса парно никакво ..един ден отпуснах динамото и просто поставих ремака отдолу на ролката на водната помпа,,така водната помпа върти водата правилно веднага след интервенцията доиде топлия въздух температурата даржи 90 градуса и няма надуване....... 

да уточня след шлаифане на главата маистора ми е сложил ремака неправилно и от там ми доидоха сички ядове с температура и парно....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”