Здравейте! Имам едно запитване. Преди 2 дни смених маслото на полото си както и масления филтър. Преди да налея новото масло изчистих блока на клапаните и разпределителния вал. Вътре беше цялото в нагарки които успях да отстраня след което налях отново старото масло за да обере останалите боклуци , източих го и налях новото масло. Старото е 10W40 а новото е 15W40. Проблема е следния. При запалване на колата при подаване на газ датчика писква че има някакъв проблем с новото масло. Маслото обаче е достатъчно. Какъв може да е проблема. Мисля да сменя датчика за маслото.
Колата е Поло 1.0 i , няма газово , 98г.
Поява на индикация за масло
-
Biscuit_Monster
- Автомобил:
- Двигател:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Поява на индикация за масло
За съжаление това е често срещан проблем при 1.0 и почти винаги означава най-лошото
Прегледай тази тема viewtopic.php?f=7&t=138849&p=1704121#p1704121
има още няколко подобни теми за този двигател (пробвай с търсачката)
На първо време отиди да ти измерят налягането на маслото , трябва да е 2.0 бара при 2000 оборота по каталог
Прегледай тази тема viewtopic.php?f=7&t=138849&p=1704121#p1704121
има още няколко подобни теми за този двигател (пробвай с търсачката)
На първо време отиди да ти измерят налягането на маслото , трябва да е 2.0 бара при 2000 оборота по каталог
-
Biscuit_Monster
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съвета. Ще отида да го измерят но ако не е от това какви са вариантите? чух че датчиците за маслото били 2 но аз знам само за този който е близо до разпределителния вал.
-
Biscuit_Monster
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съвета. Има обаче и друг проблем .. ако налягането не е достатъчно и не качва достатъчно масло защо колата не прегрява? Карах я дори и на лампа около 5 км и нямаше никакви проблеми само клапаните тракаха но мисля че това е нормално защото бяха доста замърсени и самата мръсотия ги е задържала тихи. Освен ако просто помпата не се е задръстила с някои боклук.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последното ти предположение е най- вярно, но и смени отново с 10В40, ако не искаш да изгърмиш двг. Нашите маслени магистрали са много тънки и като се подпушат - хвърляш двг. /пък и в студа 15В40 може да ти замръзне в магистралите ако не подгряваш поне 10мин. при студен старт/ Готви се да смениш двг. 

-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не ти ли мина през главата че полвината от този нагар който ръчкаш ще остане в мотора?Отиди при някой майстор и му обясни какво точно си направил предполагам че ще се намери решение.Смяната на датчика няма да ти помогне.Не е добре да караш колата.
-
Biscuit_Monster
- Автомобил:
- Двигател:
Значи със сигурност масло достига до всяка точка защото отворихме капака на клапаните и маслото си стига до тях без никакви проблеми и под налягане. Някои може ли да ми каже откъде мога да си измеря налягането в клапаните? Мисля че нищо не е запушено и има ли колата друг датчик за масло защото открих само един които е горе на самия капак. И ако има друг датчик къде се намира той. Интересно е че влиза отнякъде и охлаждаща течност защото се образува и емулсия. Засега отварям част по част да видя дали някои оплътнение не е заминало защото маслото ще се прецака отново.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”