Смисълът от пълното автокаско!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 18 апр 2006 17:58

Решението според мен е да се забранят българските застрахователни компании и да позволят само на чужди такива да оперират на българския пазар.А и в момента как чужда застрахователна компания би могла да се конкурира с българската мафия!Отговорът е много трудно!

Що си мислиш, че навън е много по-различно? Не ти крадат колата, но ако те спипат без застраховка, жална ти майка после - плащаш сериозно, и след това застраховката ти полита към небесата.
Не мисля, че е рекет, просто българина не се е научил да си застрахова собствеността и да си носи последиците от безотговорността.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Вто 18 апр 2006 19:25

Нямам нищо против доброволните застраховки.Нормалните хора се застраховат.Така избягват неуправляеми рискове.Но начина по който застраховането се извършва в България е безпрецедентен.В развитите държави нещата не седят по този ноачин.

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Вто 18 апр 2006 21:13

@Smeagol остави си колата без каско да видиш колко дена ще я имаш! :roll:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 18 апр 2006 21:36

В развитите държави нещата не седят по този ноачин.

Как мислиш, че седят нещата там?

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Сря 19 апр 2006 8:41

Седят по точно обратния начин на българския.Никой не ти оказва натиск и застрахователните компании държат на определени принципи(почтенност,лоялност,доверие и т.н.).Давам само за пример една от най- известните световни застрахователни компании "Алианц".

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Сря 19 апр 2006 15:59

За последните 10 години нямам нито едно произшествие. Няма майтап :) Миналата година, като дойде време за каското на Пасата и си викам, защо да плащам пълно каско като мога само застраховка срещу кражба? По-евтино е. Досега от каско съм платил една кола на БулИнс. Споделих тези еретични мисли с брокера и той ми обясни, че ако ти откраднат колата и имаш застраховка само срещу кражба при намирането й не ти плащат евентуални щети по нея. С други думи, ако намерят само едно голо оглозгано купе, но с твоя номер на рамата ти се брои, че са ти върнали изправна кола и не получаваш една стотинка. Точно тук за мен е рекета в РБ. Поне смених Булинс с Армеец ако може да е някакво успокоение.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 19 апр 2006 16:35

Сменете застрахователя колеги. Аз съм към ДЗИ и мога да ви кажа че за каквото съм отишъл е минало и са ми платили, без да имам познат човек или нещо такова. Тия Армеец, Бул инс, Лев инс и разни други са си наистина легализирана мафия. Чувал съм за Армеец, че за по нови и скъпи коли си е екстра да си с пълно каско при тях, от гледна точка на кражба, но изтече ли ти и 2 дни да останеш без да си го подновил и колата ти изчезва. Иначе не я пипат докато е с каско. Един вид докато си плащаш няма проблеми, спреш ли .... :wavecry
Каското ми е към ДЗИ, гражданската също я направих към тях и се надявам да са коректни както до сега, ако се случи нещо, но дано не се случва / Пази боже/. :patriot

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 19 апр 2006 17:58

Колеги, не ми се ще да ви разочаровам, но поне в САЩ застрахователите са същата мафия, както вие се изразявате. Така че, недейте си изгражда неправилна представа за това, какво е навън, и колко по-лошо е у нас. Истината е, че има какво още да се желае в България, най-вече, според мен, силовия елемент трябва да отпадне, но и това с времето си. А и зависи от самите нас (не пряко ), не мислите ли?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 20 апр 2006 13:02

snoopgod написа:@Smeagol остави си колата без каско да видиш колко дена ще я имаш! :roll:

Колеги, колата я имам от 2002 г., ама досега НЕ е оставяна без надзор навън - държи се в гараж! При единствения миг невнимание на Фантастико в Люлин се опитаха да я откраднат :cry: Спаси ме само малкото време , което са имали тея ****** и имобилайзера! Отървах се само с около 50 лв за пътна помощ и ключалка :(
Явно в наща държава трябва да си престъпник за да живееш нормално! :evil:

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Чет 20 апр 2006 14:05

Smeagol написа:Явно в наща държава трябва да си престъпник за да живееш нормално! :evil:

....или да плащаш на такива.

Потребителски аватар
Oskron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oskron » Чет 20 апр 2006 14:10

На мен преди време се опитаха да ми свият предния спойлер но явно са били доста некадърни и само го счупили (дясната половина). С парчетата отидох в Булинс и там си нпаравиха опис и другата бюрократщина и т.н. Много бях изненадан когато разбрах колко е щетата - 25 лв защото толкова струва целия спойлер едната част е 11 лв в Аутоплюс. Един месец по-късно ми счупиха и другата половина на спойлера (още не бях оправил първата) и пак същата процедура и същата щета. Та засега съм доволен от тях и се надявам да са така щедри и за нещо по-сериозно.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 20 апр 2006 15:06

raz0r написа:
Smeagol написа:Явно в наща държава трябва да си престъпник за да живееш нормално! :evil:

Не, трябва да има силно съзнателно общество. Което да не се лъже по обещанията на властта, а да вземе инициативата в свои ръце. Вика му се обществено мнение. Извинявам се за офтопика, ама не мога да си замълча в случая.

Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Пет 21 апр 2006 13:38

Ами принципът на шуробаджанащината е водещ и тук. Имаш ли вътрешен човек да ти урежда плащането, проблемът е нулев, че даже и на печалба можеш да излезеш(за едно мижаво одраскване дават на момента по 100-на лева в булстрад за пасат 5, ако са твои хора - свидетел съм).

А що се отнася до смисълът най-малкото си поне малко по-спокоен(доколкото е възможно разбира се) и не я мислиш толкова колата, а 1000 лева на година за спокойствието си според мен си заслужава да дадеш(тука не слагаме нервите, ако те увъртат застрахователите, да приемем, че са сравнително коректни :Р).

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 21 апр 2006 18:19

Kalin72 написа:
raz0r написа:

Не, трябва да има силно съзнателно общество. Което да не се лъже по обещанията на властта, а да вземе инициативата в свои ръце. Вика му се обществено мнение. Извинявам се за офтопика, ама не мога да си замълча в случая.

Евалата за оптимизма :bowdown
Но тука скоро няма да се оправим - ела си в BG и сам ще се убедиш! :(

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 21 апр 2006 18:46

Ще се оправим тогава, когато спрем да гледаме в на другия паничката, когато променим закостенялото си мислене към някои важни неща в живота, а именно че никой не ти е длъжен да се грижи за теб, ако спрем да гледаме в краткосрочен план, а да имаме виждането какво ще е след години, и да сме убедени, че като правим добро за обществото това добро ще рефлектира върху самите нас.....
Симеон е много прав, чипа ни трябва да се смени, ама това не е ECU, та да стане за минутка...
Пак се извинявам за отклонението, но мисля, че е важно да се замислим за някои работи.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”