проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Re: проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
Според мен не за всички двигатели е така, аз съм с 1.4 ABD, водната помпа ми служи като оптегач на ангренажния ремък, а пистовия е за динамото и не минава през водната помпа.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колега немога да разбера какво обшто има парното,штом дига градоси зана4и топли нали водата минава през радиатор4ето????
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Има огромно значение дали помпата върти в правилната посока. Ще се опитам да обясня малко по-късно, защото сега ми се отвори малко работа. Яка тема се заформи!
-
milenski_77
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
bosyt написа:колега немога да разбера какво обшто има парното,штом дига градоси зана4и топли нали водата минава през радиатор4ето????
Много общо има.
Датчика за температурата ти е монтиран на главата, така че дори да запалиш колата без водна помпа, на таблото ще ти отчете температура и повярвай много бързо ще загрее колата.
Само че нямаш циркулация на охлаждащата течност и ще изгориш гарнитура най-малко.
Когато водната помпа върти на обратно то тогава дебита и е много малък(пак превърта антифриза, защото е центрубежна, но заради формата на лопатките е много неефективна).
При това положение колата държи по-висока температура и парното е слаба именно заради намаления дебит на помпата.
Аз карам дизелов голф и мога да говоря само за него. При бензиновите мотори незнам как е.Предполагам че на тези на които водната помпа се върти от ангренажния ремък няма как да и обърнеш посоката, но при моя мотор се върти от пистовия ремък и без проблем се обръща.
И последно историята познава случаи със счупени или изядени пластмасови турбини на водни помпи и от там пак прегряване и слабо парно.
Така че проверявайте и това ако всичко друго е проверено.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колега на бензините на 1.8 малко трудно е дасе обърне ремака,а дизелите незнам как е?
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Докато се върна колегата milenski_77 го обяснил. Аз ще се опитам и да го онагледя.
Това е един от моделите турбини за центробежни помпи. Тази турбина е монтирана към вал идващ от източник на въртеливо движение (електромотор, двигател и др.). Самата турбина е под вода и въртенето и с голяма скорост изтласква водата от входа към изхода на помпата.
В първия случай турбината се върти в правилна посока и водата се загребва от лопатките и транспортира в правилната посока с необходимия напор.
Във втория случай турбината се върти обратно и ефекта на загребване се губи заради самия наклон на лопатките. В този случай течността се приплъзва по върховете на лопатките и не успява да навлезе в тях. В резултат получаваме поток в обратна посока с изключително слаб напор (сила). Ето защо колата прегрява - циркулацията е нищожна. Парното пък с тези тръбички с малък диаметър и гънките по тях, създаващи голямо съпротивление за минаващата течност няма никакъв шанс да заработи, защото ако циркулацията в двигателя е нищожна то в радиатора на парното ще е никаква.
Това е един от моделите турбини за центробежни помпи. Тази турбина е монтирана към вал идващ от източник на въртеливо движение (електромотор, двигател и др.). Самата турбина е под вода и въртенето и с голяма скорост изтласква водата от входа към изхода на помпата.
В първия случай турбината се върти в правилна посока и водата се загребва от лопатките и транспортира в правилната посока с необходимия напор.
Във втория случай турбината се върти обратно и ефекта на загребване се губи заради самия наклон на лопатките. В този случай течността се приплъзва по върховете на лопатките и не успява да навлезе в тях. В резултат получаваме поток в обратна посока с изключително слаб напор (сила). Ето защо колата прегрява - циркулацията е нищожна. Парното пък с тези тръбички с малък диаметър и гънките по тях, създаващи голямо съпротивление за минаващата течност няма никакъв шанс да заработи, защото ако циркулацията в двигателя е нищожна то в радиатора на парното ще е никаква.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на колегата за подробното обеснени е
дано се мамират пове4е колеги като него да помагат
и аз утре ште разглабям моита колица даи погледна клапите и ште пиша после.ако има други мнения по темата споделетеги с нас
аз оба4е имам едно въпрос4е как може дасе обърне ремака на бензиновия двигател и как се разбира?????
дано се мамират пове4е колеги като него да помагат
и аз утре ште разглабям моита колица даи погледна клапите и ште пиша после.ако има други мнения по темата споделетеги с нас
аз оба4е имам едно въпрос4е как може дасе обърне ремака на бензиновия двигател и как се разбира?????Re: проблем с парното на голф 3 1.8 помогнете
ремака си стои на място не се обраща..просто зависи от коя страна докосва ролката на водната помпа ако е отдолу варти в една посока ако е от горе във друга ..при мен беше естествено в грешната заради маистора уш маистора ,,после трябваше сам да си оправям бакиите...
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колеги днес разглобих колата и какво да видя клапитеса здрави
каде е проблема с парното,помогнете.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
ами да колега нали се обезводошава сама?моналиса шест мсесеца.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Ха сега де!
Да видим какво имаме:
1.Радиатора е сменен. Приемаме, че не е в него проблема;
2.Клапите здрави;
Ами то друго има ли по парното..........?
Това което ми хрумва е да те питам, докато беше отворен въздуховода пробва ли да отвориш и затвориш клапата топло-студено. Да не е скъсано жилото и да си стои затворена. И второ провери ли дали има циркулация през радиаторчето.............това с пипането на маркучите откъм двигателния отсек? Да не се окаже пък ремъка наистина!
При какви обстоятелства спря парното? Изведнъж ли или след ремонт?
Да видим какво имаме:
1.Радиатора е сменен. Приемаме, че не е в него проблема;
2.Клапите здрави;
Ами то друго има ли по парното..........?
Това което ми хрумва е да те питам, докато беше отворен въздуховода пробва ли да отвориш и затвориш клапата топло-студено. Да не е скъсано жилото и да си стои затворена. И второ провери ли дали има циркулация през радиаторчето.............това с пипането на маркучите откъм двигателния отсек? Да не се окаже пък ремъка наистина!
При какви обстоятелства спря парното? Изведнъж ли или след ремонт?
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
колега то се спука и масторитего смениха марку4ите са добре и клапата си отваря и сега катого сгобих ми показва като дам на контакт грешка 01
работата маи по4на да става по сериозна
нетрябваше да пипам?
- plachkov
- Автомобил: шкода рапид 2019
- Двигател: 1000
А на газ ли караш? И ако е така виж изпарителя.
-
bosyt
- Автомобил:
- Двигател:
не колега само на бензин.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”