не вдига повече от 70 градуса с нов термостат голф 3 -1,4
- burilkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не вдига повече от 70 градуса с нов термостат голф 3 -1,4
И при мен е 80 градуса,лятото 90 в градско,85 междуградско.Дядо ми ме научи за зимата да "предпазвам"от вятъра долната половина на радиатора да се запази топлината.Парче картон в долната половина на радиатора.Може би ви изглежда смешно за съвременен автомобил,но не забравяйте че през последните 100 години тоси евсе същия.
-
br1lata88
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena двоино охлаждане има тфоита с пребаниа термостат докато не отфори термостата големиа кръг е за "окраса" перката се вкл от датчик на радиатора и не на 92 гр а доста по ниски при моита е с две степени
а твоита логика че ти е эдрав термостата и не дига повече от 70 градуса ти спокоино можеш да караш само на малкиа кръг
"термостата отваря големия крък на 82 или 88градуса според двигателя!" то тфоя никога нема да отвори тиа нали до 70 эагрява
иэолираи големиа кръг и
ас сам пробвал ти пробваи това
а твоита логика че ти е эдрав термостата и не дига повече от 70 градуса ти спокоино можеш да караш само на малкиа кръг
"термостата отваря големия крък на 82 или 88градуса според двигателя!" то тфоя никога нема да отвори тиа нали до 70 эагрява
иэолираи големиа кръг и
ас сам пробвал ти пробваи това- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
При моя опит (той е с хонда но все пак е свързан с гаден термостат...) Смених 3 на които цената беше от 30 до 40 лв.... (и трите бяха отврат...) и четвъртия с който съм и още (4 години) и лято зиме заковава почти средата (няма скала за градуси) и не мърда ако ще и на 4-та степен по инерция на -20 градуся.... а двигателя е 1.3... (това го споменавам за това че казвате че е малък...) незнам дали мараката или термостатите предоставяни за марката... въпреки че и за хонда има доста ментаци. Но не е нормално дори и една стрелка да ти мърда температурата според мен...
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам такъв проблем(1,4 абд),преди си ми седеше 3 години на 90 бетон и изведнъж почна на 75 да седи,смених термостата и пак така,почна се филма!!!!смених датчик за температурата и уреда на таблото и неще и неще да седи на 90,а доста по рано сменявах пластмасата с многото изходи(таралежа) и не съм знаел за положението на термостата и цаките при монтажа и нямах проблеми 2 години,може и касмет да съм имал при смяната!!!но изчетох много теми с тия термостати(ментета) и не искам да се занимавам с дивотия,незнам какво искат тия голфове,отивам и вадя пари за части покрай тоя проблем и неще да се оправи и направо е скръб......
ако има изход некой да ги прави,но не да сменям 10 термостата и така да се реши......
ако има изход некой да ги прави,но не да сменям 10 термостата и така да се реши......- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
проблема е решен с термостат ;BEHR;само че се оказа че за моят мотор е каталожен номер 6.500.87.320.Закрепянето е отврaтителен момент.Самият термостат седи хоризонтално спрямо мотора и вероятността да прецакаш нещата е огромна.Затова фиксирах термостата към капачката с капка моментно лепило,внимателно колкото да го задържи за момента,после нещата са елементарни.Колата сега има парно температурата е 85-90градуса без проблем.Благодаря на колегата който спомена марката BEHR.Истината е,че в 90%от проблеми като моят причината е в термостата,просто трябва да попаднеш на читав. 

Не е нормално да не стига до 90гр дори и при пуснато парно.Колата при нормално положение требва да си поддържа 90 градуса лето зима се тая. Аз карам с парно на 2 и винаги си е на 90 след като загрее не пада и не би требвало нормално температурата требва да е 90 градуса.
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
Евтиното винаги излиза скъпо аз смених няколко от по 16-18 лева различни италиански испански накрая от сервиза на фолксваген си купих един и няма проблем проблема е 70 лева.
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Нека и аз споделя моите наблюдения!Значи 3-та зима ще карам голф 3 с 1,4 мотор,не отдавна смених термостат на 87 градуса-много доволен съм!В движение извънградско не вдига повече от 85 градуса,в града си прави към 95,но перката включва малко след 90!Имам и газова,която мисля,че също охлажда малко или много системата!Според мен всичко си е изправно,но на -8 до -14 както беше миналите дни няма какво да очаквам!Иначе със стария термостат лятото си държеше 90 градуса,с този не знам!Това е от мен пичове и не се впрягайте в спорове,както знаете форумите са за обмен на инфо и съответна помощ!Поздрави!
-
pepino2191
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги аз имам същият проблем с г3ми през зимата градско извън градско 70г.предната седмица ходих на търново сложих на целия радиатор картон няма загряване умрях от студ само на някои баир почва да загрява и после същата работа .мисля да пробвам да сменя термостата.като поработи малко горния маркуч е топъл а долният студен .ако някои има друга идея да сподели.лека вечър 

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
И аз съм със същия двигател и при мен сега, когато беше студено не помръдна повече от 70-80 град. Реших да извадя термостата, даже и нов BEHR си взех, сварих ги - работи на пушка оригиналния - WAHLER и се отказах да го сменям. Иначе всичко си е ток, парно има, но 90 не стигаше при дългия път. Питах и един приятел с 1.6 и при него зимата около 75 гр. държала. Съответно разхода ми е малко по-висок, но явно е дефект нещо ами малките мотори са си така зимата. Спрях с пробите, то като гледам колко хора се оплакват от това... 
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
не е така - 85 гр ако работи нормално... 

- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здравей колега.
Миналата зима и аз имах същия проблем градско 90градуса извън градско около 60 до 70градуса. Доста познати с коли като моята(1.6/ 74kW) ми развиваха теорий че тези двигатели били направени така да работат. Е аз не им повярвах и смених термотата. След смяната стига 90градуса(по стрелката за температура) и си ги подържа през цялото време на работа на двигателя. Термостата го купих от магазини AUTO-1 за около 20лева, температурата му отговараше на този който свалих(87градуса).
Надявам се да съм бил полезен.
Весели празници!
Миналата зима и аз имах същия проблем градско 90градуса извън градско около 60 до 70градуса. Доста познати с коли като моята(1.6/ 74kW) ми развиваха теорий че тези двигатели били направени така да работат. Е аз не им повярвах и смених термотата. След смяната стига 90градуса(по стрелката за температура) и си ги подържа през цялото време на работа на двигателя. Термостата го купих от магазини AUTO-1 за около 20лева, температурата му отговараше на този който свалих(87градуса).
Надявам се да съм бил полезен.
Весели празници!
-
vaico
- Автомобил:
- Двигател:
Има различни термостати bеhr ще си взимате BTT behr termo tronik има едни behr tomson те са боклуци или "валер" не са лоши слагат се на оригинално вграждане.Друга причина няма за да не вдига необходимата температура която трябва да е 90 грдуса Цената на термостата е 20лв може да си купите хубав термостат от магазин Ауто+ дават гаранция
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”