Смяна на масло за скоростна кутия || Възникна проблем :(
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на масло за скоростна кутия || Възникна проблем :(
колеги, къде да ида в София, че и на мойто май му е време
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
mariovasi написа:137.00лв.масло скорости,как да го забравя.

Какво е това масло,баси цифрата ???
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
137лв масло за ск кутия... колега незнам каде са ти удрали кожата но пове4е там не ходи... моята кутия сабира 2.0 литра то4но. аз го взех по 26лв литара
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега отиди някаде кадето заварят гарнета да ти заварят един болт на пробката и я развии с обикновен ключ... някои те е излъгал 4е е алуминиева аз досега на vw алуминиева пробка несам виждал
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Pavcho2 написа:mariovasi написа:137.00лв.масло скорости,как да го забравя.![]()
Какво е това масло,баси цифрата ???
колега golf_III_2e никъде не ходя,масла си купувам и сменям сам.
(питай като те интересува не се исцепвай).
в случея от тук http://www.citroen-vt.com/?mod=info&r=AboutCompany
Golf 1.6 ABU
ск.кутия CHL
масло 75W90
количество 3.200 l
Total SynFE 75W90 30-и кусур лв.преди две години Х 4 килца???

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Питам защото много дебела цена ми се струва колега.
И аз съм си купувал за за голф 2'ойката ми(рф 1.6 карб. 1.9л. на празна кутия) - същото масло 75W90 с отстъпка - 15лв.(wolf-по каталог с препоръка от производителя), без отстъпка - 20лв.(elf-по спешен случай, че имах ядове ).
За голф 3'ойката ми (ADY 2000 гти пак същото количество) - беше пак с отстъпка и беше 15тина лв. не повече пак с препоръка от производителя мой приятел го взе и го смени - а на него му имам доверие (той си знае кой е
).
Както и да е колега важното е че си доволен от крайния резултат
.
И аз съм си купувал за за голф 2'ойката ми(рф 1.6 карб. 1.9л. на празна кутия) - същото масло 75W90 с отстъпка - 15лв.(wolf-по каталог с препоръка от производителя), без отстъпка - 20лв.(elf-по спешен случай, че имах ядове ).
За голф 3'ойката ми (ADY 2000 гти пак същото количество) - беше пак с отстъпка и беше 15тина лв. не повече пак с препоръка от производителя мой приятел го взе и го смени - а на него му имам доверие (той си знае кой е

Както и да е колега важното е че си доволен от крайния резултат

- bobiivanov
- Автомобил:
- Двигател:
колеги извинявайте ама първо да питам каква е причината да смениш масло на скоростите и диференциал, второ на мойта двойка и долях /защото имаше теч/ наливно на приста и нямам никви ядове не беше повече от 6 лв.литъра според мен имате пари за харчене/да плащате яката цена за реклама на вносните масла/.Масло на скорости и диференциал сменям само когато е имало някъкъв проблем и в него има Яко стружки
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
bobiivanov написа:колеги извинявайте ама първо да питам каква е причината да смениш масло на скоростите и диференциал, второ на мойта двойка и долях /защото имаше теч/ наливно на приста и нямам никви ядове не беше повече от 6 лв.литъра според мен имате пари за харчене/да плащате яката цена за реклама на вносните масла/.Масло на скорости и диференциал сменям само когато е имало някъкъв проблем и в него има Яко стружки
Какви са цифрите на маслото за 6лв?Ти да не сипваш минерално?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bobiivanov написа:колеги извинявайте ама първо да питам каква е причината да смениш масло на скоростите и диференциал, второ на мойта двойка и долях /защото имаше теч/ наливно на приста и нямам никви ядове не беше повече от 6 лв.литъра според мен имате пари за харчене/да плащате яката цена за реклама на вносните масла/.Масло на скорости и диференциал сменям само когато е имало някъкъв проблем и в него има Яко стружки
Маслото ти със сигурност е минерален боклук и защото ти се свидят 30 лв ще даваш 300 за ремонт на скоростната кутия....не заблуждавай хората ...някой ще ти повярва!
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
Колега zaiko смени ли това масло или да ти дам тел на майстор които ще ти свърши работа ?
Преди месец на моята ск.кутия и налях 80W90 Mannol , има ли проблем че е 80/90 , а не е 75/90
, колата е Голф3 1.4ABD

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Мога да отгатна че причината е че на всички коли се сменя маслото в скоростната на 3-4 години или 30-40 000км по книга. Слагайте масло от 6лв литъра - задължително приста. Аз съм еднин щастлив клиент на приста. За 20 000км с това масло и ми замина синхронизатора на втора а зимата превключвах с 2 ръце първите 15 минути. Напълно излишни пари давате за масло....долива се квото има и тва е, после псуваме завода че не влизат скоростите

- aleky
- Автомобил:
- Двигател:
колеги мога ли на налея масло в скоросната кутия от горе има една капачка зелена колата е голф3 1.8 АBS/
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="aleky"]колеги мога ли на налея масло в скоросната кутия от горе има една капачка зелена колата е голф3 1.8 АBS/[/quot не можеш колега ако се опиташ от там после ше питаш эашто не можееш да потеглиш
- aleky
- Автомобил:
- Двигател:
br1lata88 написа:aleky написа:колеги мога ли на налея масло в скоросната кутия от горе има една капачка зелена колата е голф3 1.8 АBS/[/quot не можеш колега ако се опиташ от там после ше питаш эашто не можееш да потеглиш
добре колега ше го налея от доло благодаря !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”