Искам да попитам как работи и какво се включва като системи за сигурност при Пасат б5.5 4моушън, който има ESP?
До сега си мислех, че ESP-то е като надградка на другите системи за сигурност и не може да имаш ESP без да имаш ASR например. Сега всички нови автомобили, които предлагат ASR включват и ABS+EVB+MBA+MSR+ASR. А ако искаш да имаш ESP, на всички тези системи имаш +ESP.
Моят Пасат б5.5 4моушън има ESP бутон и сега останових следното:
ESP-то си работи супер, ако има някакво странично приплъзване, колкото и да е малко то(сега в снега имах възможност да го усетя добре и да видя как присветва лампата, когато се включи).
Обаче, ако например колата е спряла и е с прав волан и (на заснежен паркинг) дам повече газ и си превъртат и четирите колела или по-точно едно предно и едно задно мисля, не ми се включва лампата за ESP-то, а и не мога да усетя поне да ми отнема от газта, за да предотвърди преплъзването на колелата, което прави ASR-a попринцип.
Някой знае ли това ESP при Пасат б5.5 (2004 година е моя) какви системи за сигурност включва и има ли ASR или някакъв подобен тракшън контрол, под каквото и трибуквено наименование да е съкратен

Предварително благодаря!