Здравейте,вчера колата не можа да запали но не от студа защото малко преди това я бях карал,имаше ток въртеше но изобщо не запали.
Нааправи ми впечатление че копчето за превключване на газ и бензин не свети,след като размърдах кабелите и бушоните нещо цъкна и всичко се оправи.Но от тогава всеки път като паля трябва да размърдам нещо под капака при бушоните но не мога да разбера точно къде е проблема.
Колата е голф 2 1,6 ПН моля за помощ
проблем с токовете
Re: проблем с токовете
виж дали имаш бушон на газта при мен когато го махна и спира да свети вътре копчето за преминаване бензин/газ
моят е сложен под капака при двигателя до разширителното казанче не е при таблото с бушоните погледни там и провери си датчика на хол да не ти прави той пинизи като дадеш на контакт го размърдай ако започне да цъка запали двигателя и пак го размърдай ако изгасне там ти е проблема
всеки път когато паля размърдвам всичко възможно при бушоните и не мога да разбера точно какво като пипна и се оправя
явно там са ти сложили бушона за газта натисни всеки един поотделно да си влезе хубаво в гнездото
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
При мене е сложена без бушон. Ами само кабел за + е оголен и заврян по бушониерата.
Виж и при тебе да не е така. Скоро ще си го правя както трябва ама все няма време. 
Виж и при тебе да не е така. Скоро ще си го правя както трябва ама все няма време.
Последна промяна от black` на Съб 19 дек 2009 19:34, променено общо 1 път.
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновенно бушона за газта е сложен отделно-до сега не съм виждал да е сложен на бушонното табло.Или е под волана някъде или е отпред в двигателния отсек.
Скоро имах точно такъв проблем с един Пасат-бушона беше отпред при двигателя и беше страшно корозирал и оттам колата не палеше ни на газ ни на бензин.Намери къде ти е бушона и направо го махни и запои жиците , ама ги запои , а не да ги навиеш само една за друга , че пак ще имаш проблем.
Успех.
Скоро имах точно такъв проблем с един Пасат-бушона беше отпред при двигателя и беше страшно корозирал и оттам колата не палеше ни на газ ни на бензин.Намери къде ти е бушона и направо го махни и запои жиците , ама ги запои , а не да ги навиеш само една за друга , че пак ще имаш проблем.
Успех.

Благодаря колеги дано открия проблема че е много изнервящо . Утре ще огледам на светло но кабелите от ключето отиват някъде напред под волана никъде не се вижда бушон а ток мисля че е взет от бобината.
днес нямах проблеми но ще трябва да намеря проблема дано утре е малко по топло.
днес колата тотално ме изостави върти но не може да запали нито на газ нито на бензин дори и ако пусна бензин ръчно от клапана ,не знам какво да правя не мога да я докарам дори до пред нас.
днес проверих и ключето за газ е захранено от бобината а когато не пали няма ток на бобината.Някой може ли да ми каже от къде се захранва бобината.
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Бобината ако е изгоряла, няма как да даде ток. Сигурен ли си, че бобината ти работи, още?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”