мога ли да карам колата с червен калник -колата е тъмно синя

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
qwerty
Автомобил:
Двигател:

мога ли да карам колата с червен калник -колата е тъмно синя

Мнениеот qwerty » Съб 19 дек 2009 13:48

Здравейте колеги,

Леко блъснах голфа :cry: отпред дясно и сега съм го оставил на тенекеджия да изправи каквото има, като си взех от морга калник, но е червен. Въпроса ми е мога ли да карам колата с калник в различен цвят от този на колата (според законите и КАТ де, иначе е ясно че мога)? Да не ме "сапунисат" полицаиите на пътя заради това? Майстора при който я оставих прави само тенекеджийска работа - без кит и боя. А аз май няма да я боядисвам веднага като я взема от него и се чудя през това време (може би месец) дали ще мога да си карам колата?

topceto
Автомобил:
Двигател:

Re: мога ли да карам колата с червен калник -колата е тъмно синя

Мнениеот topceto » Съб 19 дек 2009 14:42

тц не може колега цвета на калника е свързан с горивната система и като се разминават цветовете ще ти върви колата поне с 50 км/ч по малко

абе карай и да не ти пука тя и моята има тук там ръждиви точки ама дреме ми гледам ходова част и двигател да са наред другото са тенекета а ако се притесняваш от ченгета вземи един спрей и я прекарай една ръка отгоре той се сваля лесно после

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Съб 19 дек 2009 17:21

По принцип можеш,но служителите на реда ще ти направят проблем като те спрат! :cop

п.п:Аз карам с 4-различни,ама не ми правят проблем :lol:

Последна промяна от Pironski на Съб 19 дек 2009 17:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Съб 19 дек 2009 17:25

Пръсни го един черен мат, няма да си личи особено щом е тъмно синя колата...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 19 дек 2009 17:35

topceto написа:тц не може колега цвета на калника е свързан с горивната система и като се разминават цветовете ще ти върви колата поне с 50 км/ч по малко

абе карай и да не ти пука тя и моята има тук там ръждиви точки ама дреме ми гледам ходова част и двигател да са наред другото са тенекета а ако се притесняваш от ченгета вземи един спрей и я прекарай една ръка отгоре той се сваля лесно после

:bowdown :bowdown :bowdown

qwerty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qwerty » Съб 19 дек 2009 18:05

точно това ми е въпроса - имат ли законно основание да ми правят проблем? Гледах уж в закона за движение по пътищата там за превозните средства главата и не намерих нещо да пише за цвета.

А дали няма да намеря направо флакон със тъмно син металик някъде по магазините? Някой виждал ли е в магазините за автобои такива?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 19 дек 2009 18:12

qwerty написа:А дали няма да намеря направо флакон със тъмно син металик някъде по магазините? Някой виждал ли е в магазините за автобои такива?

а според теб дали ще намериш спрей със син цвят в такъв магазин? баси и въпроса, не се сдържах! да, продават се спрейове всякакви, включително и по кода на оригиналната ти боя, ама просто трябва да отидеш до такъв магазин и да си купиш. ако нямаш желание, ходи си с червен калник, таман ще пишеш после как реагират на това чингите.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 19 дек 2009 18:17

да имат законно право да се заяждат с теб т.к. в талона ти пише че колата ти е синя/тъмно синя , а има по нея друг цвят който не е отразен в талона

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Съб 19 дек 2009 19:10

Peteff написа:да имат законно право да се заяждат с теб т.к. в талона ти пише че колата ти е синя/тъмно синя , а има по нея друг цвят който не е отразен в талона

:hmmmm Нямаше ли нещо в закона ако до някакъв процент от цвета на колата е различен немогат нищо да ти кажат "куките" :roll:

qwerty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qwerty » Съб 19 дек 2009 19:23

не ми пречи, че не си се сдържал колега :wink: . На мен ми ясно, че ще има син цвят в магазин за бои. Досега обаче не ми се е налагало да боядисвам нищо по колата и не знам дали ще имат точно моя тъмно син металиков цвят, та затова питам - тук има хора с опит. Може някой да каже примерно в коя фирма има голям избор на такива цветове (става дума за стандартните цветове на Фолксваген - щото си мисля, че тъмно сините металици на други марки ще са по-различни).
А след като в закона не пише нищо за цветовете - поне аз не намерих - ченгетата на какво основание биха се заяждали?

Аз искам да си боядисам всичко при майстор, но в момента нямам финансови възможности. А зимата сега почва и да намеря пари може до края пак някаде да я одера или чукна и да съм хвърлил парите за боядисването направзно. Мисля да изчакам пролетта и тогава да ходя на майстор, а засега проучвам въпроса дали би имало проблем ако карам така.
Ако разбера, че ще има проблем - може би ще взема някакъв спрей и ще пръсна за да карам тъй до пролет.

П.С. В това време само не знам как ще съхне боята от спрея - то и 10 градуса не стига, а какво да говорим за препоръчителните 20.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 19 дек 2009 19:48

Полицаите може да се заядат за това, но дали ще го направят не се знае.
Според мен най добре е да боядисаш калника.
До колкото знам може да ти направят същата боя като твоята в спрей. Минаваш калника с водна шкурка 2000 и намираш някой познат който има опит в пръскането със спрей. С повече късмет ще постигнеш задоволителен резултат за не много пари.
Другия вариант е да потърсиш спрей с подобен цвят. Ще ти излезе по евтино но вероятността цвета да е същия е много малка.

qwerty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qwerty » Съб 19 дек 2009 22:20

благодаря на всички за помощта

като взема колата ще потърся варианти тук в бургас и ще кача снимки преди и след

Потребителски аватар
Dj_Tiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dj_Tiesto » Съб 19 дек 2009 22:23

колега аз карам с черен калник една година вече... до сега нито акт нито нищо,като ме питат защо тва така онова черно им казвам че предишния ден съм я ударил и днес съм го сложил. :Mr Green Fun

qwerty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qwerty » Нед 20 дек 2009 12:09

Ако пръсна със спрей за обща употреба тъмно син (ако не намеря някъде където пълнят със моя цвят) върху лака на червения калник (т.е. без да махам лака)- колко време ще се задържи боята според вас преди да вземе да се лщспи и да пада? Ако пък намеря моя звят първо ще сваля лака на червения калник и посля ще пръсна тъмно синия металик и отгоре ще пръсна и лак, но не знам дали ще намеря такъв магазин в бургас.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 20 дек 2009 13:15

Колега с тея спрейчета нищо няма да се получи. Вероятност има да стане даже още по-зле. По-добре си я пръсни на автобояджия. А до тогава си карай така спокойно колкото е нужно. Няма никакви проблеми с полицаите и закона. Изпитано е лично от мене. :idea: :wink:

Последна промяна от black` на Нед 20 дек 2009 13:22, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”