Пак ли ни изненада снега?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Пак ли ни изненада снега?

Мнениеот black` » Съб 19 дек 2009 9:35

Не е само там така. Там поне паркинга го чистеха с bobcat. А след като спре да вали и вътре по кварталите. А тука в Сандански за прав път тая година е минавал снегорин по планината от 20 години сигурно. Преди се катерих на 80 сантиметров сняг до където може... :screwy Интересно ще ми е по улиците ако завали в града и замръзне какво ще стане с тия запушени с асфалт канавки. :screwy :063:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 19 дек 2009 9:39

Според мен пък в София няма никакъв проблем засега.
Незнам колко от вас са излизали извън вчера и днес.....
Снощи гледах някакъв умник по тв, хвалеше се че само общините Сливница и Ботевград нямали договори за почистване. Да ама Не. Пътя към Калотина е почистен добре от снега, ама пясък сигурно няма в тази държава, леда на места стига до 5 см сигурно

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 19 дек 2009 11:51

Tyan написа:нали не се надявате на чисти улици до асфалт ? .... :) хаха ....мечтайте нещо постижимо ей :) те в цивизилованите страни не се оправят, какво остава за тук :)

Страхо е прав, незнам как не ви писна да се вайкате. Улиците са си съвсем нормални, и все едни и същи сезонни мрънкания.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 19 дек 2009 11:54

Аз също си взимам думите назад. :oops: Тази сутрин всичко ми се стори окей, с изключение на местата, където не може да се почисти заради паркирани/зарязани автомобили. Булевардите изглеждаха коренно различно в сравнение с вчера. Поне според мен обстановката никак не е тежка вече.

:beer

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 19 дек 2009 15:41

вчера много пресилено реагираха някой хора
един ден след снега булевардите са абсолютно чисти
никога досега не бях вижда да се чистят спирки и пешеходни пътеки (ъглите на тротоарите)
днес се чистеха навсякъде

по белите държави като падне снега общо взето обявяват неработен ден (бедствено положение)
изчистват си на спокойствие машините и на другия ден е ок
тук всеки тръгнал нанякъде с камиони автобуси с колата дето я изкарва 5 пъти годишно
ни всички машини и камиони ги спряхме дадохме почивен ден или сервизен ден на шофьорите и готово...

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 19 дек 2009 20:00

Еми аз като говерех вчера не приказвах.
Ама кой да чуе.
Дано и за напред да е така тази зима.
Успех на всички чистещи и внимателно шофиране.
Поздрави.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 19 дек 2009 21:23

.

Последна промяна от Petrolhead на Съб 18 май 2013 20:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Съб 19 дек 2009 21:33

аз тази година не съм виждал снегорин :( улиците са непочистени и неопесъчени направо ужас :banghead:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 19 дек 2009 22:40

В Пловдив уж валя, ама те още със започването на валежа опесачиха и посолиха пътищата. Като си тръгвах от работа видях на две места в малки улички да дебнат комлекти снегорин + песъкарка. То... и снеговалежа спря... та ходих на един празен паркинг да връткам дупарата.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Съб 19 дек 2009 23:54

Ами колеги не знам кой за кой край на София говори, но аз мога да споделя впечатления от Люлин сити от днес. Може ли голям и натоварен булевард като бул. Европа и по-специялно пътят за Метро (главна артерия, по която се влиза и се излза от държавицата ни) да не е почистен грам. Целият път е в участъци от лед, а по средата се беше образувало нещо като мантинела от сняг. mhihi
Замислете се, че валя само ден и половина (общо) и положението клонеше към бедствено, не искам да си мисля, какво ще стане ако вали така всеки ден с месеци :screwy

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Нед 20 дек 2009 0:10

аз нямам наблюдение от другите дни, защото не бях излизал из София, но днес за малко отидох до Малееви... на отиване всичко ок, обаче като излезнах(беше към 18ч) гледам навън натрупало една педя, излизам на бул. Вапцаров.... не знаете къв купон беше, постановка на лебедово езеро ако сте гледали, нещо е такова :) един от най-лява лента тръгна да се престроява и се спря чак на тротоара пред Софияленд, на светофарите АБСите скърцат, по Симеоновско и Г.М. Димитров - същото, и така чак до студентски
едва е сега преди малко срещнах един снегорин на кръстовището на Г.М Димитров и Никола Габровски

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 20 дек 2009 1:21

Снега за пореден път се чисти със закъснение. Снегорините са предимно камиони с лопати, т.е няма как да влезат в малките улички. Дори в договора с общината са се разбрали само за големите. В четвъртък още към 8-9 вечерта валеше сняг и имаха време да се подготвят, но както обикновено сутринта имаше много сняг на пътя. Но защо никой не обръща внимание на втората част от проблема? Ако всички коли са добре подготвени далеч няма да е така. С хубави зимни гуми дори на непочистено се движиш с 30-40. Голямата част от хаоса го създават закъсалите коли и рейсове с летни гуми.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 20 дек 2009 10:59

Мен не ме дразни че не е почистено,защото някакви,повтярям някакви действия има.Дразни ме обаче че вчера таман заваля и с пибирах към 1 от Банкя.Е как там само видях 4 снегорина :shock ,шото Бате Бойко живее там :screwy .Е тва е точно Трети Б клас лятната ваканция. mhihiИ аз така правех тогава- Кат си дойдеше майка ми от работа и веднага се правех че уча и гледах невинно mhihi
Иначе по стария път за банкя не беше пипано-тия летели ли са при положение че гарират на Орион :012:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Нед 20 дек 2009 11:32

Еми колеги какво да ви кажа. Вие хубаво се оплаквате.
Но тука в нашето село Самоков снегорин не съм виждал да минава, а и не си личи да е минавал.
Сега един дъждец заваля и като паднат температурите ще става страшно.
Но на мен не ми пука - 4з. гуми, внимателно и предпазливо шофиране и ми е през трибуквието.
И 30см. да напраска пак нямам никакви ядове - освен, че задна ми изкл. де

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 20 дек 2009 21:11

На мен снега по улиците не ми пречи изобщо.

Пречат ми някакви камикадзета, които не могат да тръгват, завиват и спират по улиците и като са с галоши мислят, че е нормално да караш с 30 в лявата лента...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”