Проблем с двигателя на голф 3 1.4 моно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dumastar
Автомобил:
Двигател:

Проблем с двигателя на голф 3 1.4 моно

Мнениеот dumastar » Чет 17 дек 2009 17:48

Здр.Имам един проблем с колата.Като я запаля работи отлично на малки обороти,но като натисна газта тя заглъхва.Изчаках я да загрее,но положението е същото като натисна газта заглъхва.Като напомпам леко газта тя почва да се изфорсира,отпусна ли газта и рязко да я натисна газта тя пак заглъхва иначе на малки обороти работи перфектно.Ако някой може да ми помогне щте сам му много благодарен!!!

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Проблем с двигателя на голф 3 1.4 моно

Мнениеот pesho_sl » Чет 17 дек 2009 22:22

dumastar написа:Здр.Имам един проблем с колата.Като я запаля работи отлично на малки обороти,но като натисна газта тя заглъхва.Изчаках я да загрее,но положението е същото като натисна газта заглъхва.Като напомпам леко газта тя почва да се изфорсира,отпусна ли газта и рязко да я натисна газта тя пак заглъхва иначе на малки обороти работи перфектно.Ако някой може да ми помогне щте сам му много благодарен!!!

Катализаторчето как е? :roll:

dumastar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dumastar » Чет 17 дек 2009 22:33

Колега честно да ти кажа незнам как е.Ама сега ще ти кажа какво стана.Значи развали ми се задната чистачка и постоянно работи и немога да я спра(ако някой ми каже как да я оправя и нея ще сам му много благодарен).Почнах да прегледам релетата,но като ги видях се шашнах,защтото има някакви релета наварзани с кабели едно до друго и с бушон и тия нещта незнам за какво са.Проверих ги тях разглобих и после пак ги сабрах уж как си бяха,но от тогава колата ми не е същтата.Когато давам газ заглъхва и много се притеснявам какво ли е станало?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 дек 2009 21:55

dumastar написа:Колега честно да ти кажа незнам как е.Ама сега ще ти кажа какво стана.Значи развали ми се задната чистачка и постоянно работи и немога да я спра(ако някой ми каже как да я оправя и нея ще сам му много благодарен).Почнах да прегледам релетата,но като ги видях се шашнах,защтото има някакви релета наварзани с кабели едно до друго и с бушон и тия нещта незнам за какво са.Проверих ги тях разглобих и после пак ги сабрах уж как си бяха,но от тогава колата ми не е същтата.Когато давам газ заглъхва и много се притеснявам какво ли е станало?

Снимки можеш ли да постнеш на тия релета. Мисля си, че са за фаровете с тия бушони по тях, но не съм сигурен. Друго си е да се види на снимка. Може и да е свързано с газовото, ако има такова. :beer

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Пет 18 дек 2009 22:01

Ако релетата са за спиране на инжекцията на газ може при неправилно свързване да подава газ и бензин едновременно и да се дави ....

dumastar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dumastar » Съб 19 дек 2009 10:53

Тия дни няма да мога да я направя снимки защтото нямам гараж,а трябва да разглобя пласмасовите капаци над бушоните,а и на ван е много студено.При първа възможност ще снимам.А какво да правя сега.Как да я оправя?

dumastar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dumastar » Съб 19 дек 2009 11:20

http://dumastar.snimka.bg/automobiles/g ... 2.16475189 ето снимки.Това реле пипах и от тогава колата не работи както трябва.А и ако може накои да ми каже за другите снимки нещо какви са тези жици.Има нещто правено по колата ама незна и аз какво.Колата не е на газ само безин.Кое реле за какво е?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 19 дек 2009 22:48

dumastar написа:http://dumastar.snimka.bg/automobiles/golf-3.454862.16475189 ето снимки.Това реле пипах и от тогава колата не работи както трябва.А и ако може накои да ми каже за другите снимки нещо какви са тези жици.Има нещто правено по колата ама незна и аз какво.Колата не е на газ само безин.Кое реле за какво е?

Като ги гледам тия двете релета и съм 99% убеден, че са за фаровете. Но защо пък след като си ги разбутал колата не работи както трябва.
П.П. Продължавам да съм убеден, че е от катализатора. Я вземи го разкачи, ама след меката връзка и провери дали ще се форсира машината.

winbooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winbooz » Съб 19 дек 2009 23:01

И на мен ми прилича на запушен катализатор :?

dumastar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dumastar » Съб 19 дек 2009 23:16

Колеги само да допалня,че фаровете не са оргинални http://dumastar.snimka.bg/automobiles/g ... 2.16485508 така ми я докараха.Утре ще я откарам в един приятел тои има гараж и ще водя катализатора.А можете ли да ми кажете номерата на релетата кои за какво е?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 20 дек 2009 10:12

Реле 72 - Реле за предни чистачки.
Реле 18 - Реле за запалването.
Реле Z1 - Индикатор реле - каквото и да означава.
Реле 99 - Реле за чистачките и пръскалките на предното стъкло.
Реле 53 - Реле клаксон.
Реле 167 - Реле за бензинова помпа.
Ако има грешки поправете ме ;) :beer :beer
П.П. Както казах в по-горен пост, ония релета с изолира са за фаровете.

Последна промяна от pesho_sl на Нед 20 дек 2009 10:49, променено общо 1 път.

dumastar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dumastar » Нед 20 дек 2009 10:40

Колега благодаря ти,че ми каза кое реле за какво е!Снощти размърдах там някакви букси,релета и колата се оправи,но мисля че е по добре да я откарам на някои маистор да я види и да оправи нещата,защтото аз ще пътувам с нея на работа и неискам да закъсвам точно сега някаде.Работата ми е на 40км от моя град.Благодаря ви много на всички които ми помогнахте.Ще послушам съвета ви и ще видя катализатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”