Колеги, тази нощ беше студено -10С а може и по-ниска температура, след запалване и работа на място няколко мин. двигателят изхвърли маслото по всяка вероятност през семеринга на разпредел. вал. Миналата година по същото време при подобна минусова температура го изхвърли през този семеринг и аз го смених с оригинален.
Моля за съвет или предположение каква може да е причината.
Предварително ВИ благодаря.
ПОЛО-93г. 3F двигател изхвърли маслото
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: ПОЛО-93г. 3F двигател изхвърли маслото
Най-вероятно маркучът за картерните газове се е напълнил с пяна която поради ниските температури е замръзнала. От там вдига налягане и повръща маслото от където намери.
Преди два дни на друг колега му повърна полото през щеката за маслото поради същата причина.
Преди два дни на друг колега му повърна полото през щеката за маслото поради същата причина.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Точно, там търси причината.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
azahariev написа:Колеги, тази нощ беше студено -10С а може и по-ниска температура, след запалване и работа на място няколко мин. двигателят изхвърли маслото по всяка вероятност през семеринга на разпредел. вал. Миналата година по същото време при подобна минусова температура го изхвърли през този семеринг и аз го смених с оригинален.
Моля за съвет или предположение каква може да е причината.
Предварително ВИ благодаря.
Колега сигурен ли си че е от семеринга не от щеката, че тя като вхърля все едно е от него ( този от към ремъка), но причината на 90% е от вентилацията свали я и я измии с бензин или нещо, ако имаш канал продцедурата е за 15-20 мин сваляне и качване + 10 мин миене

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,имах същите ядове с AAU-то,картерната вентилация ти е запушена и от "тук" виждам,че "уйдурмата"
в която влиза маркуча от капака на главата към картера/прилича на метална фунийка/ е задръстена със "спечени сажди "- трябва до го накиснеш и изчегърташ или чисто от морга...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дано сте прави - при мен заради инжекцията карт. вент. минава през маслоуловителна "круша" и един страничен байпас. Лошото е, че първото нещо което направих е да извадя маркуча на байпасчето и от там си духаше. В другата посока може и да е запушено от пяна, защото имаше малко по капачката. На 90% е избило от семеринга на разпр. вал, а не от пръчката - на 100% ще е като сваля ангренажа.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тази "круша" се чисти гадно,както ти писах...
важно е да знаеш,че ангр. ремък "накиснат" ли е в масло веднъж, /това не важи за вода-антифриз-бира
/ дори да е чисто НОВ...НЕ е добре,трябва да се смени 
важно е да знаеш,че ангр. ремък "накиснат" ли е в масло веднъж, /това не важи за вода-антифриз-бира

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ехххх, наспамихте темата, без да изчакате един изстрадал да си каже мнението
Ако не избива от щеката, значи проблема не е в запушена картерна вентилация. Така.... оная пишка на капака на клапаните, която е сързана с въпросната вентилация почти няма влияние. Слаган е капак на клапаните, при които липсва и проблем с маслото НЯМА.
Ама нека колегата пак да погледне от къде точно тече, щото канала на щеката е насочен точно срещу разпределителния вал

Ама нека колегата пак да погледне от къде точно тече, щото канала на щеката е насочен точно срещу разпределителния вал

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги от къде да купя специалния маркуч - връзката м/у "крушата" и отдушника на картерните газове? При мен явно пълен с кондез е замръзнал и направо се е разпаднал....Маслото е избило от семеринга на разпр. вал . . .
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Колега щом е избило от там няма връзка с вентилацията. Просто си го смени него и ще си пееш. Doc_j онзи ден прави тази интервенция като неговата картерна вентилация отдавна не съществува
просто ти е протекъл семеринга 

По темата имам конкретен въпрос. Polo 1.3, 90г., пълна инжекция. Вече трета година през зимата при по-студено време ми изхвърля маслото през щеката за проверка на нивото на маслото. Доколкото разбирам проблема е заради запушена вентилация на картерните газове. Така ли е? Какво е лечението? Благодаря предварително.
П.п. С това изключение(което не е малко когато ти се случи)колата е супер, колкото и пресилено да звучи. Имам в предвид за толкова годишна кола.През останалото време само наливам бензин и течност за чистачки.
П.п. С това изключение(което не е малко когато ти се случи)колата е супер, колкото и пресилено да звучи. Имам в предвид за толкова годишна кола.През останалото време само наливам бензин и течност за чистачки.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
doc_j ги е извел с маркуч при задния мост чак. Това е един от начините. Другия е хоуммейд фълтър за вентилацията. Имаше тема
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен го няма оригиналния маркуч излизащ от картера - оказа се , че и в VW представителството не е наличен защото е 82 лв. За пореден път ще се наложи да импровизирам нещо 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, отиваш е тука на ул. Козлодуй, магазина е за части за москвичи, ладета и пр. и питаш за такава гофрирана тръба.
По спомен е около 2лв. и изкарва точно една зима без да се скъса.
Пролетта лично аз я свалям и слагам новата към късна есен (запасил съм се с 2-3 бр.)

По спомен е около 2лв. и изкарва точно една зима без да се скъса.

Пролетта лично аз я свалям и слагам новата към късна есен (запасил съм се с 2-3 бр.)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”