ПОЛО-93г. 3F двигател изхвърли маслото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
azahariev
Автомобил:
Двигател:

ПОЛО-93г. 3F двигател изхвърли маслото

Мнениеот azahariev » Съб 19 дек 2009 21:19

Колеги, тази нощ беше студено -10С а може и по-ниска температура, след запалване и работа на място няколко мин. двигателят изхвърли маслото по всяка вероятност през семеринга на разпредел. вал. Миналата година по същото време при подобна минусова температура го изхвърли през този семеринг и аз го смених с оригинален.
Моля за съвет или предположение каква може да е причината.
Предварително ВИ благодаря.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: ПОЛО-93г. 3F двигател изхвърли маслото

Мнениеот groznika » Нед 20 дек 2009 10:48

Най-вероятно маркучът за картерните газове се е напълнил с пяна която поради ниските температури е замръзнала. От там вдига налягане и повръща маслото от където намери.
Преди два дни на друг колега му повърна полото през щеката за маслото поради същата причина.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Нед 20 дек 2009 13:06

Точно, там търси причината.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Нед 20 дек 2009 16:58

azahariev написа:Колеги, тази нощ беше студено -10С а може и по-ниска температура, след запалване и работа на място няколко мин. двигателят изхвърли маслото по всяка вероятност през семеринга на разпредел. вал. Миналата година по същото време при подобна минусова температура го изхвърли през този семеринг и аз го смених с оригинален.
Моля за съвет или предположение каква може да е причината.
Предварително ВИ благодаря.

Колега сигурен ли си че е от семеринга не от щеката, че тя като вхърля все едно е от него ( този от към ремъка), но причината на 90% е от вентилацията свали я и я измии с бензин или нещо, ако имаш канал продцедурата е за 15-20 мин сваляне и качване + 10 мин миене :beer

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Нед 20 дек 2009 18:49

колега,имах същите ядове с AAU-то,картерната вентилация ти е запушена и от "тук" виждам,че "уйдурмата" :Mr Green Fun в която влиза маркуча от капака на главата към картера/прилича на метална фунийка/ е задръстена със "спечени сажди "- трябва до го накиснеш и изчегърташ или чисто от морга...

azahariev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот azahariev » Нед 20 дек 2009 20:05

Дано сте прави - при мен заради инжекцията карт. вент. минава през маслоуловителна "круша" и един страничен байпас. Лошото е, че първото нещо което направих е да извадя маркуча на байпасчето и от там си духаше. В другата посока може и да е запушено от пяна, защото имаше малко по капачката. На 90% е избило от семеринга на разпр. вал, а не от пръчката - на 100% ще е като сваля ангренажа.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Нед 20 дек 2009 20:20

тази "круша" се чисти гадно,както ти писах...
важно е да знаеш,че ангр. ремък "накиснат" ли е в масло веднъж, /това не важи за вода-антифриз-бира :beer / дори да е чисто НОВ...НЕ е добре,трябва да се смени :banghead:

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пон 21 дек 2009 7:53

Ехххх, наспамихте темата, без да изчакате един изстрадал да си каже мнението mhihi Ако не избива от щеката, значи проблема не е в запушена картерна вентилация. Така.... оная пишка на капака на клапаните, която е сързана с въпросната вентилация почти няма влияние. Слаган е капак на клапаните, при които липсва и проблем с маслото НЯМА.

Ама нека колегата пак да погледне от къде точно тече, щото канала на щеката е насочен точно срещу разпределителния вал :idea:

azahariev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот azahariev » Пон 28 дек 2009 22:19

Колеги от къде да купя специалния маркуч - връзката м/у "крушата" и отдушника на картерните газове? При мен явно пълен с кондез е замръзнал и направо се е разпаднал....Маслото е избило от семеринга на разпр. вал . . .

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 29 дек 2009 10:43

Колега щом е избило от там няма връзка с вентилацията. Просто си го смени него и ще си пееш. Doc_j онзи ден прави тази интервенция като неговата картерна вентилация отдавна не съществува :beer просто ти е протекъл семеринга :beer

widi2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот widi2 » Пет 08 яну 2010 1:35

По темата имам конкретен въпрос. Polo 1.3, 90г., пълна инжекция. Вече трета година през зимата при по-студено време ми изхвърля маслото през щеката за проверка на нивото на маслото. Доколкото разбирам проблема е заради запушена вентилация на картерните газове. Така ли е? Какво е лечението? Благодаря предварително.
П.п. С това изключение(което не е малко когато ти се случи)колата е супер, колкото и пресилено да звучи. Имам в предвид за толкова годишна кола.През останалото време само наливам бензин и течност за чистачки.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 08 яну 2010 17:40

doc_j ги е извел с маркуч при задния мост чак. Това е един от начините. Другия е хоуммейд фълтър за вентилацията. Имаше тема

azahariev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот azahariev » Пет 08 яну 2010 20:18

При мен го няма оригиналния маркуч излизащ от картера - оказа се , че и в VW представителството не е наличен защото е 82 лв. За пореден път ще се наложи да импровизирам нещо :banghead:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 13 яну 2010 15:30

Колега, отиваш е тука на ул. Козлодуй, магазина е за части за москвичи, ладета и пр. и питаш за такава гофрирана тръба. :да:
По спомен е около 2лв. и изкарва точно една зима без да се скъса. :wink:
Пролетта лично аз я свалям и слагам новата към късна есен (запасил съм се с 2-3 бр.) :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”