Пак ли ни изненада снега?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Пак ли ни изненада снега?

Мнениеот Pichaga » Нед 20 дек 2009 23:37

абе що годе е добре
в надежда разбира се всички улички в квартала не са пипнати, но аз съм на 100 м от булевард, който е ЧИСТ...
центъра и приличен
вчера в най-големия сняг, към 19 като пътувах към банкеда беше ужас, после в 12 вечерта като се прибирах вече беше поизчистено
което е похвално де

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Нед 20 дек 2009 23:39

в Младост не е пипано, минали са и са фърлили малко ама много малко
покарах да заредя акумолатора. Малките улички са като навсякъде леж
булевардите яко киша и отдолу лед...
незнам как се получава тая комбинация ама факт
до сега не е било така никога

Последна промяна от Bobi_S13 на Нед 20 дек 2009 23:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Нед 20 дек 2009 23:39

3х500милиона < 11 милиарда. :banghead:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 дек 2009 23:41

rosen79 написа:Е да ама Виена е три пъти колкото София!!!

По население ли ?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 20 дек 2009 23:43

В Бургас този път реагираха мн бързо,изчистиха улиците,защото падна доста голям сняг за тука.Е помогна им и времето малко,но все пак тази вечер си свършиха работата.Евала.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 20 дек 2009 23:45

Абе не знам ама в понеделник сутринта към 04ч тръгнах с тира към Благоевград,и на околовръстното едвам излезнах.От Люлин до изхода на Владая съм карал на блокаж.Като влезнах в Перник по магистралата за Кулата все едно не беше валяло сняг.чудно ми е как така община Перник е успяла да се справи със снеговалежа,а софийската община и почистващите фирми си спят на топло. :banghead:Вчера отивайки към шефа в Люлин беше поистено до орион,от там до Люлин-5 не беше пипнато.Там коли сигурно не минават и няма нужда да се чисти.Днес ситуацията беше абсолютно същата.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Нед 20 дек 2009 23:50

Колеги, нека не сравняваме цивилизования свят с нашата действителност. В Лондон, например, миналата година падна малко сняг и града се парализира. Когато питаха кмета ама как, ама защо, ама... той им каза - такъв сняг падна при нас преди 18г/осемнайсет години/, не си струва да поддържаме парк заради един ден хаос. Тази година, обаче, още когато прогнозираха, че ще идва сняг взеха мерки. Преди(!) да започне да вали, дори още не беше студено, започнаха да пръскат сол и пясък по магистралите и улиците.
При нас обаче е малко...абе, ще му мисля като му дойде времето, а като му дойде времето, да съм му мислил, когато му е било времето. И не е само до пари. Подчертавам, само.
В същото време чета кметицата как казва, ама ние сме перфектно подготвени, те хората са некадърни да карат в тия условия... Нали? Някой прави нещо, пък друг му пречи. Да ви напомня нещо?
Такава арогантност няма НИКЪДЕ по света. В единия случай, защото искат хората да си мислят за тях, в другия, защото наистина се грижат. В третия, нашия, е страшно. Тъкмо си мислех, че сме на път да се оттървем от ония 45 години.
Трагично...
Обичам България.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 дек 2009 23:56

Само където в УК е зле положението заради 2та сантиметра сняг и нулевите температури. То и помен няма от сняг вече де.
Самолети не летят, фериботите са спряни.
Ма е хубаво като се поднася така инфо, да се поднася обективно.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пон 21 дек 2009 0:05

тука във варна вали сняг и мн дъжд :?
лед няма и заледени участъци но кишата на места е направо брутална , значи вечерта вали сняг затрупва , до сутрента всичко е вода :Mr Green Fun

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 21 дек 2009 0:09

AmW написа:Само където в УК е зле положението заради 2та сантиметра сняг и нулевите температури.
Самолети не летят, фериботите са спряни.
Ма е хубаво като се поднася така инфо, да се поднася обективно.

Е,и???
Не са свикнали с такива метеорологични условия и по им отърва да обяват 2-3 дни извънредно положение.
Само че ние не сме Катар или Судан и да се правим на учудени че е паднал сняг,нали така.Помня къде по-тежки зими и като продължителност и като снеговалежи и температури.Сега зима ли е това-по 10-15 дена се събират последните десетина години да има сериозен сняг,за каква зима говорим.Но едно време се вършеше работа,та макар и със разполаганата тогава соцтехника.И гражданска защита излизаше,че и военните с тяхната техника,а не сега да киснат по цял ден в поделенията и да чистят градинки.Не е трудно,само че трябва организираност и координация на действията между различните институции и по специално техните управляващи.Аз ли да им кажа какво да правят.Някой медийни герои е време да престанат да се мислят за холивудски актьори и да следят само светлината на прожекторите на камерите.
Като говорим за недостатъци все даваме чуждестранни примери къде били по-зле,като говорим за заплати и данъци,тогава не отърва да споменаваме другите по-бели страни,е няма угодия.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 21 дек 2009 0:20

Дадох пример с Виена, и защо при тях се чисти по добре.
Като София има такъв бюджет и не е изчистено, тогава ще псувам, че не чистят.

Проблема в УК не е заради снега както беше миналата зима а заради ниските температури. Все пак и те не са Судан или Катар за да не очакват такива температури зимата.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 21 дек 2009 0:28

Такаааа...
Днес (20.12 неделя) по обяд имах работа по града. Около два часа съм карал из София.
Трагична работа... Цариградско не бе почистено и колите се движеха с 20 км/ч през изкопани коловози в замръзващата киша.
Булевард Сливница беше в същото състояние + почти замръзнала крайна лява лента.
Положението беше поносимо само и единствено благодарение на силно намаленият трафик.
За двата часа кръстосване предимно на центъра НЕ видях нито една почистваща машина!
Съпругата ми каза, че дори на спирките на метрото не са били почистени стълбищата...
Другото което ми направи впечатление е, че почти не видях изчистени пред входовете тротоари или чистещи около къщите си хора. На моята улица само аз и двама комшии ринахме пред нашия блок + един едвам кретащ старец от съседния вход.

За мен общината е безсилна и неспособна да се справи нито с боклука, нито с дупките, нито със снега, нито с пренаселването... Не могат дори данъците да си съберат. За сметка на това пък ни ги вдигат, та на официално живеещите в София да ни е съвсем "хубаво"...

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 21 дек 2009 1:51

Tyan написа:аха стотици булдозери, снегорини, грейдъри и армия от 5000 работници тръгват да метат в момента в който завали ...... това никъде не става....

Код: Избери всички

Фирмите по снегопочистването на столицата ще започват да чистят снега веднага щом завали, а не както беше досега - след разпореждане от оперативния дежурен на Столичната община. Това е договорено по време на днешното заседание на Оперативния щаб на Столичната община във връзка със снегопочистването на града. Досега чистенето на снега в София започваше след разпореждане от оперативния дежурен, а схемата беше въведена от кмета Бойко Борисов по време на концесията за почистване на София, след като концесионерите бяха обвинени, че надписват сметките за зимно почистване.

:) както и да е... в крайна сметка може би ще излезе, че просто някои фирми си вършат работата, а други - не чак толкова, защото все пак снегопочистването е разделено на райони

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 дек 2009 8:20

Освен снега,в зимни условия е много важен и СФЕТОФАРА.Тази сутрин от 6 минати само един работеше.На кръстовището на Пирогов беше-Индиана Джоунс и Последния Кръстоносен Поход :mrgreen: Пещеходци,трамвай,коли...единия те пуска,следващия не-ти оставаш на средадата на кръстовището,псуват те за приятна седмцица-абе Веселба mhihi
Честит Зимен ПОнеделник на всички и приятна седмица

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 21 дек 2009 9:01

Хм
интересно
като гледах репортажите от западните - бели държави - ми нямаше такава за която да не кажат че е блокирана, парализирана и т.н от снеговалежите

тук не знам да е имало такова ситуация !

проблемите бяха създадени от малоумници с летни гуми задръстили всеки възможен наклон, който е над 3 градуса !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”