питане за клапата управляваща външния приток на въздух
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
питане за клапата управляваща външния приток на въздух
колеги,днес реших да проверя филтъра на купето и като го махнах гледам клапата е отворена.запалих колата голф 3 афт 101 с климатик,базиках всички копчета за парното и излязох да проверя.установих че когато колата е на место без да работи клапата стои отворена,като запаля колата клапата се затваря независимо от позициите на копчетата за парното.при натискане на копчето за циркулация на вътрешния въздух нищо не се променя.понеже ми се потят прозорците,особено ако в колата има 4-5 човека реших, че проблема може би да е в тази клапа.странна работа.когато запаля и загася веднага след 2 минути клапата бавно се отваря сама.няколко пъти натисках копчето със стрелкичката но нищо не се променя.копчето свети като го натисна-демек не е от бушон.как да я накарам тази клапа като си карам да е отворена и да вкарва чист въздух-мисля че при това положение струята ще е по-силна.четох доста теми(поне 15)но сходен проблем не намерих.благодаря 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: питане за клапата управляваща външния приток на въздух
Клапата би трябвало да се управлява чрез вакуум през ел-магнитен клапан! Ако клапана не затваря добре ще се получава този ефект!
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако е от този клапан който казваш каде да го намеря и как да разбера дали работи?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Клапана се намира до бобината в дясно като застанеш срещу колата.В клапана влиза клема с две кабела а също и влизат две маркучета ф4мм едното идва откъм радиатора на парното а другото идва от пласмасовия резервоар под дясния подкалник -резервоарчето за вакуум и троиника за вакуум към сервото .
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
разбрах каде е този клапан,но как да разбера дали работи?и дали не са разменени маркучетата които влизат в него?дали да не им разменя местата да видим какъв ще е ефекта?или буксите?-как мислите?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
За да разбереш дали работи един отвън до колата на запален двигател влючваш копчето за вътрешния въздух и трябва да се чуе клапана и при изключване пак.А за запотяването си изчисти въздупроводите отзад под бронята или филтъра на купето-влажен или мокър-смени го или ако не е влажен сменя се два пъти годишно.
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
значи-пробвах го това колега,но нищо не щракна.пробвах на усет като си сложих рака на самото клапанче но не усетих нищо.какво следва-ново такова или 2-ра употреба?и като го взема как да разбера дали работи?относно запотяването-колега как по лесно се стига до тия въздуховоди под бронята,в смисъл по-лесно ли е като се свали бронята или от вътре през купето?много съм ви благодарен
- gepy_m
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BXE 2007 1 9 TDI
Здравейите колеги,някои може ли да снима тази клапа и клапана?Благодаря предварително 

- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,днес се порових из ETKA и видях въпросния клапан.този клапан който е на моята кола е с номер191-906-283-A,а в ETKA пише че трябва да е друг клапан с номер023-906-281,който изопщо не прилича на моя.разбра се че моя клапан не работи и затапихме маркучлето което излиза от него кам парното и сега клапата ще стои постоянно отворена-което за момента ме устройва.този клапан който е оригинален за моя мотор в порше струва около211лв,а в ем комплект 33-66лв.ще помоля колегите с афт мотор на които клапата им сработва чрез копчето в купето да пуснат една снимка на оригиналния клапан и покрай него кое маркуче каде трябва да се отведе.от снимките в etka не разбрах кое на каде води.
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
вече 2 ден от както клапата си седи постоянно отворена стаклата не ми се потят
,ако знаех че проблема е в нея отдавна щях да я елиминирам.все пак ми се иска да си я оправя че ще дойде лятото и за климатика може би ще е по-добре ако клапата си работи и си я ползвам.пак ще помоля колегите с афт мотор на които клапата им работи да пуснат една снимка на оргиналния клпан и маркучетата покрай него.ще съм ви много благодарен че този проблем ме дразни.
порових се из GOOGLE и попаднах на ето това http://t4-wiki.de/wiki/Aktivkohleanlage,дали това е клапана ?защото пак в google намерих това http://cgi.ebay.at/VW-T4-2-4TD-7-90-3-0 ... 230133043e.обърках се много яко-кое е вярното за моята кола и защо и двата артикула излизат с един и същ номер?
,не знам какво да търся вече

,ако знаех че проблема е в нея отдавна щях да я елиминирам.все пак ми се иска да си я оправя че ще дойде лятото и за климатика може би ще е по-добре ако клапата си работи и си я ползвам.пак ще помоля колегите с афт мотор на които клапата им работи да пуснат една снимка на оргиналния клпан и маркучетата покрай него.ще съм ви много благодарен че този проблем ме дразни.
порових се из GOOGLE и попаднах на ето това http://t4-wiki.de/wiki/Aktivkohleanlage,дали това е клапана ?защото пак в google намерих това http://cgi.ebay.at/VW-T4-2-4TD-7-90-3-0 ... 230133043e.обърках се много яко-кое е вярното за моята кола и защо и двата артикула излизат с един и същ номер?
,не знам какво да търся вече 
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А защо трябва да е оригинален 
Аз слагам клапани,които се ползваха навремето при карбураторните двигатели на VW и вършат перфектна работа....не струват повече от 5лв а са доста по-надежни от тези
Също така става вакуумен клапан от каквато и да е друга кола...принципа е еднакъв - има две кабелчета за 12V и вакуумпровода.Скриваш го за да не те дразни,че е различен и си готов
Вчера си играх с една А4-ка с проблем по климатроника и тази клапа не работеше и тя - оказа се,че клапана вече е сменян и беше от Лада...след като му оправих вкуумните маркучи клапана си заработи идеално и клапата започна да работи
Щом седи винаги на циркулация значи ясно - клпана е издухал и трябва да се смени...ама дори 33лв ми се виждат доста за това нещо.
Успех!
Аз слагам клапани,които се ползваха навремето при карбураторните двигатели на VW и вършат перфектна работа....не струват повече от 5лв а са доста по-надежни от тези
Също така става вакуумен клапан от каквато и да е друга кола...принципа е еднакъв - има две кабелчета за 12V и вакуумпровода.Скриваш го за да не те дразни,че е различен и си готов
Вчера си играх с една А4-ка с проблем по климатроника и тази клапа не работеше и тя - оказа се,че клапана вече е сменян и беше от Лада...след като му оправих вкуумните маркучи клапана си заработи идеално и клапата започна да работи
Щом седи винаги на циркулация значи ясно - клпана е издухал и трябва да се смени...ама дори 33лв ми се виждат доста за това нещо.
Успех!
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колега,а това че е различен клапана(какъв ще намеря незнам)няма ли да прави някаква грешка компа на колата?и на всички клапани буксите еднакви ли са или трябва дарежа моята?кой от посочените по-горе линкове е моят клапан-питам защото двата нямат нищо общо?ако е сигурно че ще стане от коя да е кола ще взема но не разбирам от токове и затова питам за подробности.препоръчай миот каква кола ще пасне поне буксата та да не я режа-благодарен съм ти 

аиде и аз да се вклу4а по темата аз су6то днес свалих филтара на купето и под него намирам вапросното мотор4е което при каквито и да е операции не се отвара странното е 4е нямам и коп4е за отваряне на вун6ния вуздух колата е с климатик диавиа ако някои знае не6то нека помага ?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм с диавиа климатик,мисля ,че се управлява от врътката на вентилатора,защото като спра духалката и се чува как клапата сработва!!

явно там някаде има проблен за6тото моита кото запаля колата и като я вклу4а буксата на мотор4ето се затваря и краи пове4е няма двийение а кото обурна буксата на мотор4ето се отваря и пак така си остава има6 ли идея каде то4но се намира оправлението на тая джаджа
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”