Мнение за PASSAT W8 '03

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lazik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнение за PASSAT W8 '03

Мнениеот Lazik » Нед 20 дек 2009 21:11

Здравейте,
имам следният въпрос. Какво ви е мнението за PASSAT W8 2003 година автом. Мисля да се сдобия с един такъв. Разбрах, че разхода в градски условия е около 15 литра, но това не ме плаши, тъй като не карам много - максимум около 30 - 40 километра дневно. Как му е подръжката, евентуална смяна на консумативи, и не съм сигурен но мисля че този двигател е с верига.
Ще съм благодарен ако изкажете някое друго мнение. Забравих да кажа, че е на около 175000 км., но за този мотор е нищо. Другото, което ме притеснява, че трябва да сменя предни дискове, тъй като са леко криви и при спиране тресе - колко ли ще ми струва удоволствието ? Друго не се сещам.
Но все пак нали затова съм тук за да попитам :bowdown

Благодаря за проявеното разбиране. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Мнение за PASSAT W8 '03

Мнениеот Чудомир » Нед 20 дек 2009 21:27

Здравей колега и добре дошъл,

ориентирай се към търсачката за начало, защото иначе ще си имаш неприятности с "управата".

По въпроса ти:

viewtopic.php?f=6&t=157683

Обърни внимание на това:

Чудомир написа:Разгледай цените на частите - всичко е скъпо, що е консуматив.

Това дискове, накладки... - всичко е специфично, заради кг на колата и мощността.

Потребителски аватар
Lazik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lazik » Нед 20 дек 2009 22:42

Прочетох го, но е само това в търсачката. Дали има някой друг подобен автомобил да си каже мнение. Защото определено се колебая - върви доста добре. Насочил съм се към този автомобил поради простата причина че преди това съм карал АУДИ S3 265 кончета и искам автомобил с повече мощ. Пък и е мощен двигател с не толкова много коне което значи че ще е сравнително издръжлив от към каране и километри. Предполагам че е без турбина - атмосферка е, нали ?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 дек 2009 23:12

Сигурен ли си за разхода?
15 градско май му е малко на тоя двигател.
Аз също търсех инфо преди време за този пасат. Но отзивите на всякъде бяха прекалено отрицателни и се отказах.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 21 дек 2009 1:32

15 градско в София е утопия за тоя двигател, особено ако е автоматик. Аз карам по-малкия двигател 2.8 и на борд компютър не мога да сваля градско под 13/14, при мен борд компа отчита малко по-малко от реалния разход.

Според мен не си заслужава, прекалено голям таралеж в гащите е тва.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 21 дек 2009 16:32

Ако не се лъжа някой от форума беше давал линк към вортекса със тема за проблеми с W8 и беше 55страници :talk:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 21 дек 2009 18:18

Lazik написа:Здравейте,
имам следният въпрос. Какво ви е мнението за PASSAT W8 2003 година автом. Мисля да се сдобия с един такъв. Разбрах, че разхода в градски условия е около 15 литра, но това не ме плаши, тъй като не карам много - максимум около 30 - 40 километра дневно. Как му е подръжката, евентуална смяна на консумативи, и не съм сигурен но мисля че този двигател е с верига.
Ще съм благодарен ако изкажете някое друго мнение. Забравих да кажа, че е на около 175000 км., но за този мотор е нищо. Другото, което ме притеснява, че трябва да сменя предни дискове, тъй като са леко криви и при спиране тресе - колко ли ще ми струва удоволствието ? Друго не се сещам.

Май дисковете с накладките ще са ти най-евтиното в тая кола.Във фв уърлд има писано също.Как го наричаха тоя мотор..... мъни нещо си.С две приказки,по добре си вземи 2,8 или ако имаш пари новия Р36,все пак е най-бързия пасат правен някога.

За смяна на консумативи,помисли си че при редовия имаш един ангренаж,при В образния са два,а при дабъл ю ще са 4 сигурно.А части.... нищо евтино няма

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пон 21 дек 2009 18:38

разгледай обявите за такива машини в мобиле.де - прави впечатление, че почти не са по-скъпи от дизеловите 1.9ТДИ, а като нови са двойно по-скъпи... явно има причина за това обезценяване...

Там можеш да видиш и разхода по каталог (по-читавите автокъщи го обявяват в обявите си):
- градско 19.4/100 :shock
- извънградско 9.6
- смесен 13.2...

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 21 дек 2009 21:05

svn_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svn_bg » Пон 21 дек 2009 22:05

Lazik написа: Насочил съм се към този автомобил поради простата причина че преди това съм карал АУДИ S3 265 кончета и искам автомобил с повече мощ. Пък и е мощен двигател с не толкова много коне което значи че ще е сравнително издръжлив от към каране и километри. Предполагам че е без турбина - атмосферка е, нали ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Човече просто не знаеш колко ще останеш изненадан от това как не върви Пасата в сравнение с S3.Не подценявай охобохо,че с духане както знаеш се постигат чудеса 8)
W 8 няма турбина за разлика от Ауди-то.(S3)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 21 дек 2009 22:11

Двигателя е заводски много калпав, според 90% от собствениците, ама виж сам и прецени - vortex forums

Потребителски аватар
c2502cm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c2502cm » Вто 22 дек 2009 16:29

feikot написа:
Lazik написа:Здравейте,

Май дисковете с накладките ще са ти най-евтиното в тая кола.Във фв уърлд има писано също.Как го наричаха тоя мотор..... мъни нещо си.С две приказки,по добре си вземи 2,8 или ако имаш пари новия Р36,все пак е най-бързия пасат правен някога.

За смяна на консумативи,помисли си че при редовия имаш един ангренаж,при В образния са два,а при дабъл ю ще са 4 сигурно.А части.... нищо евтино няма

да дубал а е с 15 ремака ако иска6 да знаеш тои е с вериги
а за ефтини части искате да карате лимозини ама да ги подърйате като голф 2 май

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 22 дек 2009 17:41

Единствените по-интересни неща в тоя модел са нивото на оборудване (екстрите), 4 motion-а и звука от quad muffler-ите. mhihi
Двигателят е тотално безинтересен и несполучлив.

Купи си такъв да те разминавам каО спрЕл с моя heavily modified 1.8Т... :lol:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 19:14

Абе вие ще се надбягвате ли сега с корабите :lol:
Bremsscheiben

3B7615301B = Passat W8 links = ca. 393€
3B7615302B = Passat W8 rechts = ca. 393€

без малко 800 евра за дискове-предни-дано те устройва...

Потребителски аватар
Lazik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lazik » Вто 13 апр 2010 12:07

Е нема начин сдобихме се с въпросният пасат :beer

Върни се в “Passat”