ТДИ ! Проблем с паленето !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
georgi70
Автомобил:
Двигател:

Re: ТДИ ! Проблем с паленето !

Мнениеот georgi70 » Съб 21 ное 2009 11:25

мойто лично мнение да смениш филтара с обикновен само вход изход а на обратната нафта щуцер като си взема кола първо това правя там най често е проблема в клапана на обратната нафта

v_kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_kostov » Нед 22 ное 2009 18:33

здравете ще се постарая да пиша по рабираемо ок да не нялягаме много темата "помпа" провери останалите вазможни причини и след това ако има нещто питаите.сбласвал сам се с такаива проблеми затова казах за помпата.... :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 22 ное 2009 20:37

Не съм спец по дизелите, но нямаше ли някакво клапаче, което пречи на нафтата да се върне в резервоара, т.е. да се изпразни горивопровода от резервоара до ГНП?

NixOn_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NixOn_1 » Пон 23 ное 2009 18:15

Здравейте колеги , за съжаление през почивните дни нямах възможност да се занимавам с колата :( Затова за сега проблема си остава ! Искам да поясня , че всички филтри по колата са оригинални , съмнявам се проблема да е от тях ! По-вероятно е да е клапана за обратната нафта , поне за сега него съм го заподозрял :deal

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Пон 21 дек 2009 13:16

При мен е същия проблем,само че като е топла.Като е изгася за малко и я запаля пак, доста време вьрти? Това е от скорол - (AHF 1,9TDI).Някой ако знае нека помогне :bowdown

golfracer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfracer » Пон 21 дек 2009 22:30

georgi70 написа:мойто лично мнение да смениш филтара с обикновен само вход изход а на обратната нафта щуцер като си взема кола първо това правя там най често е проблема в клапана на обратната нафта

Колега, аз съм почти на 100% сигурен, че проблема ти е въздух в системата. За да се убедиш и ти, спри колата си на наклон /с предницата надолу/ и после опитай да запалиш. Ако няма проблем с паленето, значи гълташ въздух отнякъде. Понеже наклона е надолу, ако е от въздух ще запали нормално, тъй като нафтата няма къде да се изтече /реката не върви на обратно/ :Mr Green Fun Поне този тест не изисква кой знае какво.

golfracer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfracer » Пон 21 дек 2009 22:31

evn написа:При мен е същия проблем,само че като е топла.Като е изгася за малко и я запаля пак, доста време вьрти? Това е от скорол - (AHF 1,9TDI).Някой ако знае нека помогне :bowdown

Твоето е друго, не е същия проблема. Потърси с търсачката има доста писано по въпроса.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 21 дек 2009 22:36

и двата голф 4 ТДИ които имам палят с малко повече въртене сутрин без значение от сезона. след като я припаля през деня след това не ми прави проблеми (пали на 1-2 въртене). смятам го за нормално. сега, че задържаш 3сек. повече стартера при първо палене не е болка за умиране. мисля, че прекалено се вживявате.. смяна на четки, отваряне на помпи..

Върни се в “Дизелови агрегати”