Какъв домашен любимец???!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв домашен любимец???!!!

Мнениеот rosy » Пон 21 дек 2009 15:08

Отказахме се от чинчилата след като изчетохме почти всичко от нета. Както един потребител беше написал, на това животно в главата му е само как да се самоубие, а ролята на стопанина му е как да го предпази от самоубийство mhihi
Някой да каже хамелеон или игуана? Кое живее повече, как се гледат и т.н.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 21 дек 2009 16:14

Хамелеоните са спокойни същества и не мислят за самоубийство, действат много релаксиращо на човека. и разбира се много радват окото със свотита цветова гама. Мъжките живеят до 6-7 години, женските 5-6. Женските имам нужда от оплодотворяване, не защото им се прави секс а защото ако не го направят навреме имат тендеция на самозачатие, демек без контакт с мъжкия заждат бебе хамелеонче, лошото в случая е че самите от това честоумират и бебета раждат се слабички... пак иначе когато са "влюбени" на време раждат хубави хамелеончета и живеят си живота в меланхоличния ритъм
Прикачени файлове
IMG_0619_2.jpg
IMG_0615_1.jpg
IMG_0612_1.jpg

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Пон 21 дек 2009 23:59

хапе ли тва чудо хамелеона

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 22 дек 2009 1:29

Хапенето е най-малкият проблем. Основнто при тях е задължително УВ лампа и добавки към храната - витамини и минерали. Като цяло наблюденията ми са, че са "муханати" животинки. При неправилно хранене и неподходящи условия може много бързо да хване рахит или да се обезводни. При женските определено може да има проблем при снасянето на яйцата. Сравнително често се случва при млади женски да се "задръстят" и без адекватна намеса умират.
Иначе спор няма, много са красиви и интересни за наблюдение. Ако отново се замисляш за влечуго, леопардовият гекон е най-универсалния избор. Много по лесен за гледане, без една сурия изисквания към средата и темепратурата. Успех в избора. :beer

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 22 дек 2009 2:09

един въпрос :oops:
понеже знам , че гущерчетата ядът мухи ...
дали ядът и хлебарки :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Вто 22 дек 2009 8:22

hooligans написа:един въпрос :oops:
понеже знам , че гущерчетата ядът мухи ...
дали ядът и хлебарки :Mr Green Fun mhihi

ядът и хлебарки :да:

и мен НИКОГА не е хапал хамелеон, макар че жевях ми 2 години заедно (преди да замина за България). Относно гледането е наистина малко по специално, иска малко повече внимание, мен ми беше радост да грижа за нея и не усетих голяма умора от това, за гекони е правда че са найлесни за гледане от рода на гущерцчита, обаче за мен хамелеона епо атрактивен.
Единствения проблем защо досега не съм се сдобил с хамелеон в България е, че живея в Габрово и е доста трудно с храната за влечугите, поне аз не познавам тука хора които продават такава храна

Върни се в “ОФФ-Топик - други”