Въпрос за 2 компонентни системи

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Въпрос за 2 компонентни системи

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 11 дек 2009 11:44

Така искам да попитам коя от 2 те системи да предпочета Hertz DSK- 165 или GTO605Ce JBL ? Ще се ползват за предна линия захранвани от UB-50 Pioneer.

Потребителски аватар
bbboiko2004

Re: Въпрос за 2 компонентни системи

Мнениеот bbboiko2004 » Съб 12 дек 2009 20:06

Хора какво стана ? Някакви отзиви за JBL-a ??

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Вто 15 дек 2009 18:50

Ами от компонентната система на Хертз мога да изкажа добри отзиви. Непрекалявай с усилването на плеера ,че понякога високата изгаря поради кривежи от плеера. Пробвал съм без филтъра на "мидбаса" и определено има разлика от към страна на повишаване на средата и нережи чак толкова мидбаса.

За "JBL": неми харесват как свирят ниските класове като цяло относно "Car Audio"

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 18 дек 2009 16:56

Мерси за отговора, аз имах оферта да си сменя херца за JBL но не го направих и явно не съм съркал. Относно филтрите искаш да кажеш да ги сваля и да отрегулирам от плеъра така ли ? Някакви препоръчителни настройки ? :beer Той има някакви настройки за високи среди и до колкото го разучих те режат над това кето показва примерно на среди давам 200 хц и всичкио над него изчезва, правилно ли съм разбрал?

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Нед 20 дек 2009 2:01

И двата модела са пръчки,споделям мнението на колегата за ниските класове на JBL,при хубави настройки Hertz-a може да ти изкара нещо поносимо за слушане - не очаквай много.Мид баса ако го пуснеш през кросоувър или по-хубав амп можеш да постигнеш по-добър ефект,но на пищялките не им махай филтрите,през плеър да ги настроиш по-добре забрави.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 20 дек 2009 12:50

T.C.T. написа:при хубави настройки Hertz-a може да ти изкара нещо поносимо за слушане - не очаквай много.Мид баса ако го пуснеш през кросоувър или по-хубав амп можеш да постигнеш по-добър ефект,но на пищялките не им махай филтрите,през плеър да ги настроиш по-добре забрави.

Kakво по-точно да им настройва? Какъв кросоувър, какъв амп, какви 5 лева? Как изобщо може да му мине през акъла да маха филтъра на високите, нали ще изгорят моментално. Имам чувството, че говориш на изуст.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Нед 20 дек 2009 18:56

Нещо не съм прочел като хората пък и малко бях пил :drunk ...видя ми се че колегата по горе му е писал да махне всички филтри...
А за мид басите какъв е проблема да се пуснат през амп или кросоувър,а не през плеъра не те разбрах.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 22 дек 2009 9:41

T.C.T. написа:Нещо не съм прочел като хората пък и малко бях пил :drunk ...видя ми се че колегата по горе му е писал да махне всички филтри...
А за мид басите какъв е проблема да се пуснат през амп или кросоувър,а не през плеъра не те разбрах.

Кросоувър и филтър е едно и също нешо - биват активни и пасивни. В повечето случаи когато в системата ни има събуфър, мидбасите ги "отрязваме" в долнния край на честотния диапазон посрестовом активния филтър на плеъра или усилвателя през, който ги слушаме. Ама ако няма събуфър за какво изобщо да ги режем. Или можеби имаше в превид да им направим би-амп система с активен филтър и отделни стъпала за "мидбаса" и за "пищялката", да така ще свирнат на максимума от възможностите си, но активен филтър и 4 стъпала ще струват няколко пъти цената на говорителите. Също така и да вържеш тази 2-ву компонентна система за усилвател ще свири по-добре ама пак идеята за бюджетно решения умира в тоя момент.

А що се отнася за други настройки - ниски, средни, високи, лоуднеси, турбо, мега, гига басове и прочее. Те само нас*ират картината допълнително. Една система не свири ли без тон корегции значи каквото и да правиш няма да я накараш да свири по-добре.
И в заключение ще потвърдя мнението на Mafiacartel, че Hertz DSK 165 е прекрасна система за парите си.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Вто 22 дек 2009 15:59

Виждам че си схванал идеята ми,спор няма че излиза скъпо но качеството изисква да бъркаш на дълбоко.

Системата спрямо ценови клас може да е добра,не отричам че на непретенциозни хора може и перфектна да им се струва.
Само през плеъра и без издевателства може да свирнат нормално.Ако търсиш обаче дори малко повече от тея колони става парично неоправдано.По-добре е да се вземе по висок клас...

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Съб 26 дек 2009 1:26

Аз не съм избрал херца заради финансовата страна а защото няма начин за 2 ри усолвате.:D .Имам 1 малко басче 10" Pioneer в багажника, но предната ми линия се състои само от едни 8 см колонки който не ми достигат, отзад имам JBL GTO 937 което в момента продавам, защото са на 2 ома и им трябва още 1 усилвател за да свират както трявба, мисля да ги заменя с Hertz някакви 690 не помня модела, за да избегна нуждата от 2 ри усилвател и всичко това защото алтернатора ми е 55 ампера и по голям акумолатор от 60ампера не мога да завра в малката дупчица предназначена за него. Алтернатора НЯМА с какъв по голям да го заменя, просто този модел поло 2ф няма взаймозаменяемост с други коли от ВАГ групата. А всички знаем, че като няма достатъчно електричество нищо не правим :bishop

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пет 01 яну 2010 10:36

Колеги Честита Нова Година :)

АЗ казах да се махне филтъра на МИДБАССА ,а не на високата. Май нечетете :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”