Ясно, разбрах. Едно питане което сигурно много пъти е обсъждано и което породи горните въпроси. Миналата седмица в студа по магистралата през цялото време стрелката за температурата на водата, беше на средата между минимума и 90 градуса. Зимата качвам до 90 само в задръстването на Цариградско и после като мина през зора и потегля нормално пак пада.
Ако е от значение, карам с газов инжекцион, едно от обясненията за мен е, че зимата трябва повече топлина за да изпраи газта в изпарителя.
Скоро съм сменял термодатчика който е за показанието на таблото. Взех си хубав датчик от Даскалов кар.
Питане за термодатчик
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане за термодатчик
При мен беше така през лятото на магистралата м/у 60 и 90 градуса показваше. Смених термостата и всико се оправи. Според мен не е от перката. тя си върти постоянно откакто съм купил колата(това ми е 3-та зима). Първата зима даже и посточнно карах на включен климатик(AUTO) за да работи и другата перка че ни ми показваше стрелката на температурата. Според мен това че работят перките не оказват вличние на температурата до 90 градуса.
Re: Питане за термодатчик
За термостат търси Бер или Вернет , и внимавай при поставянето с уплътнителният О-пръстен .
На Пасат Б5 стрелката трябва да не мърда от 90С , независимо какви са условията и натоварването .
На Пасат Б5 стрелката трябва да не мърда от 90С , независимо какви са условията и натоварването .