Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Глобул и Германос -сключен договор с измама

Мнениеот maxpayne » Вто 22 дек 2009 16:05

Barboukov написа:...и после да преценят дали да накажат продавача...

Честно казано ще бъда впечатлен ако успеят модераторите да накажат продавача :mrgreen:
Не мислиш ли, че си склонен малко на драматизъм? Разбирам, че си се почувствал засегнат на колегиална основа, ама реагираш малко пресилено ми се струва. Наскоро пък щеше да си триеш акаунта, едни сръдни, едни чудеса, понеже искаше да защитиш някакъв файл и всички те питахме каква точно е процедурата с работата с този файл и какво искаш да постигнеш точно.
Идват празници, дай някой лев на първия бездомник и пий едно с близките си, кво се дърляте за глупости.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глобул и Германос-сключен договор с измама

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 16:12

Да бе верно. Не си казал, че има 2 години договор. Аз съм се заблудил заради 2 вноски. Ама си написал ДОГОВОР. Значи са му казали?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 16:21

Barboukov написа:Да бе верно. Не си казал, че има 2 години договор. Аз съм се заблудил заради 2 вноски. Ама си написал ДОГОВОР. Значи са му казали?

Здрасти :) И той така се заблудил,че даже и бил готов да си прехвърли домашния телефон към Глобул,което също му предложили като извънредно изгодна сделка...За късмет майка ми е леко параноична на тая тема и му спретнала скандал вследствие на който разбрах за цялата история.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 16:24

icoico написа:
Barboukov написа:Да бе верно. Не си казал, че има 2 години договор. Аз съм се заблудил заради 2 вноски. Ама си написал ДОГОВОР. Значи са му казали?

Здрасти :) И той така си помислил,че даже и бил готов да си прехвърли домашния телефон към Глобул,което също му предложили като извънредно изгодна сделка...За късмет майка ми е леко параноична на тая тема и му спретнала скандал вследствие на който разбрах за цялата история.

Поне си разбрал. Ама дай наистина махни тия измами... Каквото и да си говорим, не е бил измамен. Това, че сам се е прецакал с неизгодна за него сделка не прави продавача измамник.

Стискаме ли си ръцете или да вадя ченето с големите зъби? Изображение

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 16:34

Мир да има.Днес съм нещо болен та ще ходя до Германос утре и тогава ще решавам какво да махам и да слагам.
Обаче не си прав да се палиш само от колегиалност,все едно утре ти да теглиш една майна на смотаняците които не могат да построят един тунел под Стара Планина и аз да взема да се обидя персонално :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 22 дек 2009 16:57

Закона ти дава право да се откажеш в 7 дневен срок
заведи човека и се откажи
сега дали е измама и недобра търговска практика или злоупотреба с служебно положение или борба за всеки клиент, щото е криза и се чака коледен бонус, не ми се мисли какво е
пък и няма нужда
пък заговор за омаскаряване на ГЛОБУЛ изобщо не е
давайте по-лежерно и без нерви баси

п.с. Пиша, само защото Барбуков, мислейки че разбирам нещо от право иска моето мнение :wink: :lol:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 17:37

Ти не беше ли адвокат бре? :mrgreen: Олеле... Да се приема като спам. Съгласен съм с глоба да споделя половината прасе от коледното заколване.

Весели празници!

Последна промяна от Pichaga на Вто 22 дек 2009 18:09, променено общо 1 път.
Причина: това че съм адв. не значи че разбирам от право ...

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 22 дек 2009 18:14

Pichaga написа:Закона ти дава право да се откажеш в 7 дневен срок

...това е член 55, ал.2

Ето я другата тема viewtopic.php?f=60&t=174132 от която ще се самоцитирам:
tisho_tch написа:За съжаление този чл. 55 важи при Договор за продажба от разстояние а дядо ти е бил във физ. контакт с доставчика при подписването

Чл. 48. (1) Договор за продажба от разстояние е всеки договор, сключен въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки или предоставяне на услуги, при която от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

(2) Доставчик по ал. 1 е всяко физическо или юридическо лице, което в рамките на своята търговска или професионална дейност сключва договор за продажба от разстояние с потребител.

......
Според мен трябва да докажеш че на дядо ти не му е изгоден този договор и е бил подведен...

чети във Раздел IV. Нелоялни търговски практики от ЗЗП

Това се отнася 1:1 и за теб icoico. Наскоро имах ядове с вИВАКОМ и ЗЗП-то ми стана настолна книжка. УСПЕХ :да:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 19:53

Точно тази тема бях виждал :да: Попрочетох за нелоялните търговски практики,така като гледам ще падне едно надприказване с тия господа,а да се опиташ да надприказваш консултант...аз съм по по-директните методи на въздействие mhihi Ако не е тайна как завърши спора ти с Виваком и имаха ли някакъв респект към ЗЗП изобщо?
Щото иначе...това вече е от НК :mrgreen:
Раздел IV
Измама

Чл. 209. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода до шест години.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който със същата цел използува заблуждението, неопитността или неосведомеността на някого и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до три години.

(3) В маловажни случаи по предходните алинеи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация.

Последна промяна от icoico на Вто 22 дек 2009 20:09, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 22 дек 2009 20:08

icoico написа: Ако не е тайна как завърши спора ти с Виваком и имаха ли някакъв респект към ЗЗП изобщо?

ето четете: viewtopic.php?f=60&t=173618&p=2052822#p2052822

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 22 дек 2009 20:21

icoico написа: и с това причини нему или другиму имотна вреда

Имот в случая няма

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Re: Глобул и Германос -сключен договор с измама

Мнениеот tisho_tch » Вто 22 дек 2009 20:29

Не става въпрос за имот - така е

icoico написа:[i](2) Търговска практика, която е възможно да промени съществено икономическото поведение на някои особено уязвими категории потребители поради техен умствен или физически недостатък, тяхната възраст или доверчивост, когато търговецът е могъл да предвиди това, се преценява от гледна точка на средния член на групата потребители, към която е насочена.
Чл. 68д. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) (1) Търговска практика е заблуждаваща, когато съдържа невярна информация и следователно е подвеждаща или когато по някакъв начин, включително чрез цялостното й представяне, заблуждава или е в състояние да въведе в заблуждение средния потребител, дори и ако представената информация е фактически точна относно някое от обстоятелствата, посочени в ал. 2, и има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение, което той не би взел без използването на търговската практика.
2) Заблуждаваща е и всяка търговска практика, при която чрез премълчаване, имайки предвид елементите по ал. 1, търговецът прикрива съществена информация по смисъла на ал. 1 или я предоставя по неясен, неразбираем или двусмислен начин, или не я предоставя своевременно, или при която търговецът не посочва своята истинска търговска цел, ако тя не се разбира от контекста и има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение от средния потребител, което той не би взел без използването на търговската практика.

Тук се беше насочил по правилно според мен, но се консултирай и с адвокат по право !

...и още нещо което е в сила при виваком, предполагам и при останалите: Търговецът с който бащати е сключил договора - не може да го разтрогне. Необходимо е да се напише "правно" издържана жалба и да се изпрати до централата на оператора, до "отдел за обслужване на клиенти" или нещо такова, длъжни са да ти отговорят в 30 дневен срок. Дано съм бил полезен.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 22 дек 2009 21:57

icoico написа:Мир да има.Днес съм нещо болен та ще ходя до Германос утре и тогава ще решавам какво да махам и да слагам.

Не трябваше ли да е обратното - първо да идеш там и после да говориш.
Както и да е. Спирам. Дано си взел под внимание думите ми.
Продължавам да настоявам за премахване на обидите.

Жив и здрав и дано прекратят договора.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 дек 2009 19:12

Такаа,развитие по темата.
Днес ходих с баща ми в Германос.Продавач-консултантът и управителят на магазина хорово потвърдиха че двамата са разяснили всички обстоятелства по договора при подписването.Баща ми не толкова хорово заяви,че нищо не е разбрал и не е прочел какво подписва.Също така ми беше обяснено,че Германос не е Глобул и за разтрогване на договор трябва да напишем жалба до Космо Мобайл България която ще бъде разгледана в 30 дневен срок.Та съчиних следното умотворение:
Моля да бъде анулиран договора сключен от мен на 18.12.09 на основание чл.55 ал.2 от Закона за защита на потребителите.
В противен случай ще бъда принуден да се обърна към КЗП за нарушение на чл.68 ал.2 от същия закон.

Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:
2. сключване на договора, а когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги.

Чл. 68г. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) (1) Търговска практика, свързана с предлагането на стоки или услуги е нелоялна, ако противоречи на изискването за добросъвестност и професионална компетентност и ако променя или е възможно да промени съществено икономическото поведение на средния потребител, когото засяга или към когото е насочена, или на средния член от групата потребители, когато търговската практика е насочена към определена група потребители.

(2) Търговска практика, която е възможно да промени съществено икономическото поведение на някои особено уязвими категории потребители поради техен умствен или физически недостатък, тяхната възраст или доверчивост, когато търговецът е могъл да предвиди това, се преценява от гледна точка на средния член на групата потребители, към която е насочена.

Договорът е сключен между Глобул и потребителя,в такъв случай Германос се явява посредник,а не доставчик на услугата-правилно ли разсъждавам според вас?
По учтивата молба на колегата Барбуков ще променя временно заглавието на темата :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Мнениеот Barboukov » Сря 23 дек 2009 19:54

Първо: Благодаря за промяната на заглавието.
Второ: Баща ти е казал, че не е прочел договора... Защо? Накарали са го по-бързо да подпише или той самия е бързал да се прибира... Просто ми е интересно.
Трето: Правилно. Германос са посредник или ако искаш ги наречи търговски представители на Глобул. Упълномощени са от тях за сключване на договори, следователно те трябва да съдействат за прекратяването му.
Четвърто: Искрено пожелавам договора да бъде прекратен и съвет към баща ти: да мисли преди да направи нещо или ако не е в състояние да вземе адекватно решение да се консултира с теб и без никакви съчувствия към любезните продавачи да откаже офертите (не забравяй, че са сложени да продават). Казано на БГ - да си го измести в другия крачол и да си ходи.
Пето: Весела коледа на теб и цялото ти семейство.
Шесто: Неискам да оставаш с впечатление, че имам нещо лично. Просто защитавам колега, защото сметнах, че по така изложените от теб обстоятелства вината е на баща ти.

Жив и здрав и само положителни емоции.

Нямам какво повече да кажа!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”