нестабилни обороти празен ход и се4ене от 2800до 4000оборота
-
- Автомобил:
- Двигател:
нестабилни обороти празен ход и се4ене от 2800до 4000оборота
Здравейте колеги имам една много голяма болка искам да питам някой дали му се е слу4вало такова нещо-имам пасат 3 абф мотор 150кс няма газ.от 1 месец насам прави големи 4алъми роботи много неравномерно на празен ход и когато по4на да ускорявам се4е между 2800 и 4000 оборота от 4 до 7 няма проблем каде ли не ходих диагностики и какво ли не всеки казва колата ти е перфектна и аз само се нервя защото не е така и вси4ки ми дават предположения и ако трябва да ги слушам ще сменя половината кола и както 4ета от форумите пак няма да се оправи.ако някой разбере от какво прави така 4ерпя яко а и 2-3 пъте ми се слу4ва като намалее горивото спира за момент да се4е.дайте съвети без простотии
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Re: нестабилни обороти празен ход и се4ене от 2800до 4000оборота
Не вярвам някой да може просто така да ти даде еднозначен отговор, всичко ще бъде предположения. Щом диагностиката ти не казва нищо, започни от нещата дето не ги хваща компа- свещи, кабели, капачка... някой ще трябва да провери и налягането на бензина и т.н.
Успех
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
сега се сетих пи4 4е един майстор като и мери налягането от помпата каза 4е за него тази кола сму4е въздух от някаде ама кое е това някаде.днес ми казаха ново шест да си из4истя д'зите и утре ще я давам да ги 4истят.много е интересно това прекъсване направо кофти,аз понеже сам в магазин и много хора и майстори минават и всеки дава някакви предположения,един ми каза 4е може и тарелка на клапан да бъдел проблема и клапана да не затваря и утре ще проверя компресията на всеки цилиндър ако някаде не е добре ще е от това айде дано пове4е хора да дадат мнение по въпроса
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Включвам се и аз в темата. Значи при мен проблемите са 2 и засега съм ги замразил, докато намеря повече време за тях. Първия е, че както на колегата, "150" с когото виждам, че сме съграждани, колата ми прави проблеми на празен ход и то само, когато колата е загряла и е топъл двигателя ... тук ми намирисва на моторчето за празни обороти ... (забравих точно как му беше името). Правих и аз диагностика, но никакъв проблем от там. Следващия проблем е, че както си караш и колата забива предница за секунда - 2 и неможеш да подадеш газ. Ще следя темата с интерес и ако нещо се измисли в най-скоро време ще се радвам много, защото не и отива на такава кола да се мъчи с такива проблеми. Това е, поздрави на колегата и към всички ! 
Btw - Забравих да кажа, че колата е АФН и вероятните решения за 2-я проблем са "Почистване на дросел" "смяна на горивен филтър" ... и още куп неща, които ако ги сменя няма да съм на себе си... Писна ми и на мен от догадки и неща от типа "Пробвай онова пък ако стане, стане ..."

Btw - Забравих да кажа, че колата е АФН и вероятните решения за 2-я проблем са "Почистване на дросел" "смяна на горивен филтър" ... и още куп неща, които ако ги сменя няма да съм на себе си... Писна ми и на мен от догадки и неща от типа "Пробвай онова пък ако стане, стане ..."
колега Alex_Heat , ако си с двигател АФН това е дизел с електронно управление на помпата и там не всеки майстор може да пипа!на диагностика би трябвало да ти покаже неизправна "умна дюза" на 3 цилиндър или неизправен рег. на изпреварването.симптомите са такива!има раздел за дизелите където колегите ги обсъждат сериозно тези неща!
150 кс написа:Здравейте колеги имам една много голяма болка искам да питам някой дали му се е слу4вало такова нещо-имам пасат 3 абф мотор 150кс няма газ.от 1 месец насам прави големи 4алъми роботи много неравномерно на празен ход и когато по4на да ускорявам се4е между 2800 и 4000 оборота от 4 до 7 няма проблем каде ли не ходих диагностики и какво ли не всеки казва колата ти е перфектна и аз само се нервя защото не е така и вси4ки ми дават предположения и ако трябва да ги слушам ще сменя половината кола и както 4ета от форумите пак няма да се оправи.ако някой разбере от какво прави така 4ерпя яко а и 2-3 пъте ми се слу4ва като намалее горивото спира за момент да се4е.дайте съвети без простотии
сега към 150кс,
не знам как са ти правили диагностиката ,но не споменаваш за проверени кабели свещи и к-т палец с капачка. иди на мотор тестер /или който има осцилоскоп/ да провери тези елементи от запалването.от кога не си ги обслужвал тези неща?
-
- Автомобил:
- Двигател:
за кабелите мисля 4е писах 200лв струват среден клас да ги сменя и да се окаже 4е не е от тях познай
ама това се диагностира и ако са за смяна тогава! преди тях има още куп неща!
не съм казал - сменяй!проверява се и тогава . ама ние като чуем колко струват и веднага се отказваме!
и така си караме!в моя регион така разсъждават хората - върви ли върви ! нищо им няма на кабелите ! итака докато.........
не съм казал - сменяй!проверява се и тогава . ама ние като чуем колко струват и веднага се отказваме!
и така си караме!в моя регион така разсъждават хората - върви ли върви ! нищо им няма на кабелите ! итака докато.........
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Не пречи да опиташ с някой твой градски с кола като твоята да свалите капачката с кабелите да пробваш само. И това е вариант ако не вярваш на диагностики(понякога не е изключено и да сбърка де).
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
rudoni написа:колега Alex_Heat , ако си с двигател АФН това е дизел с електронно управление на помпата и там не всеки майстор може да пипа!на диагностика би трябвало да ти покаже неизправна "умна дюза" на 3 цилиндър или неизправен рег. на изпреварването.симптомите са такива!има раздел за дизелите където колегите ги обсъждат сериозно тези неща!
Да, грешката е моя. Мотора не е АФН, а АЕБ.
Последна промяна от Alex_Heat на Нед 17 юни 2012 15:50, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
molq edin moi gradski ot edna sedmica da mi dade kabelite si ama to golqmo 4udo s nego ne moga da go hvana,s kogoto sam govoril vseki izkliu4va edin po edin variantite no strannoto e 4e se4e ot 2800 do 4000 i nagore nqma problem men tova me pritesnqva i ot 4etene kakvi li ne zakliu4eniq si pravq mislq i filtara na pompata da vidq da ne e zatla4en,abe vse pove4e se ubejdavam 4e golqm zor shte e da se razbere ina4e pari za 4asti ne mi svidqt ama da znam za kakvo da gi dam,ina4e kolata varvi strahotno(predi de) kato i podam kakto varvi s 25-30 km i po4va da varti dokato ne spra-za 150ks mnogo varveshe no uvi kvo i stana
Последна промяна от Sunny на Нед 20 дек 2009 16:21, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна, а не пожелателна
-
- Автомобил:
- Двигател:
zdraveite az se ubivam da pisha ama kato mi e bolno kvo da naprava mai hvanah cakata na tova se4ene kato digne ot 82gradusa nagore i nqma prekysvane -DAT4IK TEMPERATURA AMA KOI i zashto nikoi ne go hvana moje si raboti no v nqkoi drug temperaturen diapazon smenqm go kato razbera koi e i po4ti 100procenta sam siguren 4e e ot nego,daite mneniq koi dat4ik e na antifriza li na masloto li 4e ima i razni senzori varvi 4e go razberi
Последна промяна от Sunny на Нед 20 дек 2009 16:21, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще разбера дали е темп. дат4ик и ако е един проблем ще е решен
-
- Автомобил:
- Двигател:
мом4ета май не прекъсва от темп.дат4ик майстора ми каза 4е не е от него проблема ми бил механи4ен ама какъв дайте съвети 4е ве4е незнам кво да правя възможно ли е от някой клапан да се4е да е разбит нещо и да не затваря защото и това ми казаха.а да го видя това трябва да се отваря капак на клапани ,разцепване на валове и кой знае още какво
земляк, ако е механичен проблема ще се появява още в ниските обороти и така непрекъснато.щом се появява във високите обороти проблемът е във " високите токове ". пробвай със смяна на бобина и кабели , писахме вече! не бързай с отварянето на мотора!