Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот VW`VENTO » Вто 15 дек 2009 20:44

doaiena написа:
vaso18 написа:ами тогава към плафона ги вържи защото през бутоните на вратите първо може би минава маса (не съм сигурен) и второ ако си забелязал плафона изгасва след време като затвориш вратата а не веднага виж кабелите къде вървят провери поляритета другото е от тебе

Това е идеята колега, но искам да разбера от къде минават кабелите зада не се правя на изледовател, а пък е студено за много висене по-колата!

кабелите минават отпред покрай лявата греда ама аз долу не ги открих покрай многото кабели и хванах от самия плафон,по-лесно ще ти е

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Съб 19 дек 2009 19:31

Дойде и моя ред да се похваля с осветлението на врътките на парното. Свързал съм почти всички светодиоди последователно на няколко поредици, ползвал съм общо 4 съпротивления. Светодиодите са общо 29 - 15 зелени, 7 сини, 4 червени и 3 бели.
Недостатъци: силно осветена нула и знака за стъклото, понеже са на отделни секции със съпротивления; белите диоди на надписа са доста близо до панелчето, поради неудобното място и затова не се разсейват достатъчно
Специални благодарности на vaso18 за съдействието през целия процес :bowdown :bowdown :bowdown
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

tero_vw_1988
Автомобил: Golf3
Двигател: TDI AFN

Мнениеот tero_vw_1988 » Съб 19 дек 2009 19:54

ceci4 написа:Изображение
:bowdown :bowdown :bowdown :applause:
Eдно голямо БРАВО :)

Потребителски аватар
barona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barona » Вто 22 дек 2009 17:53

здравейте на всички от доста време следя темата ще се радвам какво сам направил аз в моята 2ка но имам доста работа още до заваршването и един приател от Варна ми даде тези диоди ползва ли ги за декоративно осветление в хотели и заведения захранват се с 12V и са с 3 основни цвята в един диод

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Вто 22 дек 2009 18:59

да това е добре можеш да си сменяш светлината на таблото всеки ден :lol: даже имаше едни такива цд-та на пайнер си сменяха цвета,като гледам остава да донаправиш малко,иначе браво за свършеното

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 22 дек 2009 19:07

колега таблото е супер ама още по супер ще е ако махнеш калъфа на волана е всеки си има вкусе де

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 22 дек 2009 21:49

Колега малко спамиш с тоя калъф,а и ако това ти е колата на аватара с този БЕД Лук,ама яко БЕДД,точно пък ти ГРАМ нямаш право да се обаждаш за калъфа и селтик тунинга на колегите

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 23 дек 2009 1:10

Че защо да спами със това за калъфа ? Просто си дава мнението човека.Затова е този форум за споделяне на мнение , опит и препоръки :screwy .На всеки колата си му харесва по неговия начин , но не можеш да казваш , че това е спам , защото сега и аз мога да кажа тва за БЕДД луука е спам колега.
Надявам се да не приемаш това като критика , а като мое виждане по въпроса и надявам се не само мое. :beer

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 23 дек 2009 20:33

няма да споря повече,но да си окепазиш така грозно капака е бесна селяния както е и калъфа-така че трайчо костов по добре
сори :beerг

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 23 дек 2009 21:11

Аз невиждам проблем , колегата да си има калъф на волана ??? Ако е купил воланът нов или ако е бил много запазен , защо да неси купи един калъф ?!? Така ще запази доброто му състояние още дълго време и по-лесно ще може да го продаде :Mr Green Fun

п.с. Взехме далеч от темата да пишем , ама ... :talk:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 24 дек 2009 0:16

Matematiks написа:Колега малко спамиш с тоя калъф,а и ако това ти е колата на аватара с този БЕД Лук,ама яко БЕДД,точно пък ти ГРАМ нямаш право да се обаждаш за калъфа и селтик тунинга на колегите
не знам какво ти се видя селско в тунинга ти си първия дето го казва ама няма значение татази теме беше за осветлението на таблото нека не е
Deo88 написа:Аз невиждам проблем , колегата да си има калъф на волана
разваляме просто исках да предложа на колегата но без да го нагрубявам и да му се подигравам и+това всеки си има вкус и знае сам ко е наи доброто това просто беше предложение колегата си знае наи добре
Matematiks написа:няма да споря повече,но да си окепазиш така грозно капака е бесна селяния както е и калъфа-така че трайчо костов по добре
сори :beerг
и тва не е към капака а към решетката господа многознаещи .дано да няма убидени и нека да не разваляме темата
kr1s0 написа:Че защо да спами със това за калъфа ? Просто си дава мнението човека.Затова е този форум за споделяне на мнение , опит и препоръки
:да:

Потребителски аватар
barona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barona » Чет 24 дек 2009 1:41

калафа е сложен защото кожата на волана е скасана а не мога да намеря майстор които да го направи както триабва а си е оригинално МОМО(със сертификат за качество от германия) едвали е по добре да взема един пазарски който да ми остане в ръцете някой ден
ИЗВИНЯВАМ СЕ че темата предоби друг образ с тези мнения
ще се радвам ако ниакой даде идея с какво да направя да превключвам отделните цветове но и да се комбинират 2 или 3 цвята благодаря предварително

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Чет 24 дек 2009 9:46

ами скрий някъде 3 бутончета като през всяко от тях да минава по 1 + за всеки цват,можеш да ги скриеш примерно във барчето пред скоросния лост,така че да не се вждат :beer

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Сря 13 яну 2010 20:21

Дойде му и реда на таблото и ключа за фаровете.
Основното осветление е запазено като цвят, но вече изпълнено със светодиодна лента
Изображение
Сменени са 4 лампички - двете зад дисплеите за смяна на цвета и двете на мигачите, за да мигат "рязко"
Изображение
"Стандартната" инверсия на дисплеите
Изображение
Резултат
Изображение

В ключа са сменени и двете оригинални лампички със светодиоди
Изображение
Изображение
Резултат
Изображение

Изображение

Потребителски аватар