Показание за текущ разход на гориво Golf3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vladovl
Автомобил:
Двигател:

Показание за текущ разход на гориво Golf3

Мнениеот vladovl » Чет 20 апр 2006 12:39

Здравйте,
видях в темата за разхода на гориво че на Голф2 (или на Поло беше) има показание на компютъра за текущия разход на гориво.
Питането ми е дали има такова нещо и за Голф3?
Цъках копчетата на километража и на часовника, но освен дигитално показание на оборотите и някакви измервания за разтояние неможах да намеря нищо за горивото.
Двигателя ми е Golf3, АЕК, '95, 74kw ако има това значение.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 20 апр 2006 12:55

Трябва и ти да имаш такова нещо. На лоста за чистачките има бутон на който пише МФА цъкаш там и си готов само дето незнам кое по ред точно е моментния разход. Нека някой колега с такова нещо да кажа със точност.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 20 апр 2006 12:56

Това което търсиш е на лоста за чистачките. Ако на него има две копчета и на едното пише MFA значи имаш опцията. Мойта е със същия двигател и го има.

П.П. Провери около десния екран (при оборотомера) дали имаш допълнителни картинки отгоре и от долу.

Колегата ме е изпреварил. Та моментния разход се показва когато маркера е долу вляво.

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Чет 20 апр 2006 13:10

Ами нямам копче за МФА на лоста за чистачките.
Да не би да има и друг начин да се контролира- с копчето на километража или часовника.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 14:40

Ами това е показание на борд компютъра, ако на лостчето за чистачките нямаш копче (от него се управлява борд компютъра) значи нямаш такъв и съответно няма как да изкараш тази функция която търсиш.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Чет 20 апр 2006 15:29

Да не ти е сменяно лосчето, имаш ли картинки около екранчето което показва часът?

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Чет 20 апр 2006 15:37

А дали може да се сложи допълнително към колата борд компютър

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 20 апр 2006 15:52

.... като заговорихме за МФА хайде и аз да попитам ... къде се намира МФА чипа ... в таблото ли ? или на друго място ... идеята ми е - ако е в таблото не може ли да си продам таблото и да си взема друго с МФА ... преполагам, че ще паснат и оборотомери и километражи и всички други джаджи ... след което ми трябва копче за управление на МФА и всичко е готово .... естествено всичко това ще стане само при условие че имам необходимият набор от сензори по колата .... та според вас имам ли го или не ... хмм интересен казус ...

(пс. колата я пише в ляво :) )

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Чет 20 апр 2006 17:29

flash може и да си прав. Сигурно лоста е сменен. А около часовника няма никакви надписи или картинки :(

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Чет 20 апр 2006 17:35

[quote="steff_gti"]Ами това е показание на борд компютъра, ако на лостчето за чистачките нямаш копче (от него се управлява борд компютъра) значи нямаш такъв и съответно няма как да изкараш тази функция която търсиш.[/quote]

Дали кола чийто двигател е full injection няма борд комп. ???? :?: :roll:
(От какво ли се управлява инжекциона)

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 17:49

Не става въпрос за компа на инжекциона, има коли с моно имжекцийки които имат борд комп и такива които нямат, както и пълни инжекции. Той затова се нарича БОРД компютър.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 17:52

Твоя така като го гледам е 1,6 пълна инж 101 кс и нама да се учудя да няма но дано да греша. :wink:

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Чет 20 апр 2006 18:30

Значи аз имам борд компютър, но

1. Хайде обяснете визуално, графично или някак си по-точно за какви иконки на таблото става дума, които индикират, че колата има тази опция?

2. Ако колата я няма има ли възможност да се добави?

3. Има ли възможност да се сложи някакъв друг уред измерващ моментен и цялостен разход на гориво?

Потребителски аватар
GOLF_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GOLF_GT » Пет 21 апр 2006 1:26

Абе хора защо говорите глупости. :shock :roll: MFA- то или го има или го няма,това е.Тази опция не е скрита някъде,ако я имате в колата си то ще я видите,за кви иконки говорите тук и за лосчета.С две думи-на лосчето за чистачките отстрани ако има едно бутонче което се натиска на вътре значи колата има MFA,ако няма такова бутонче ако мога така да се изразя значи я няма тази екстра.Говоря за голф3,за другите VW не знам къде се намира MFA-то.И сега по подробно за тази опция-когато натиснете един път въпросното бутонче, на дисплейчето където ви се показва часовника излиза:
1-колко време е работел двигателя(в минути и часове)
2-колко километра сте минали от последното нулиране
3-каква е средната скорост с която сте карали
4-среден моментен разход на гориво
5-налягането на маслото(в градуси)
6-температурата на околната среда отвън,не в купето

Така,MFA-то има 2 степени-моментна и постоянна докато не я нулирате,поне на моя голф е така.Тези степени се сменят и нулират от едно копче което е също на лосчето за чистачките,само че се намира отпред от към вас.На него са обозначени цифрите:0120,тоест първа степен-нулиране и втора степен-нулиране.

П.С.А що се отнася до това кои VW-и имат MFA не мога да кажа,защото скоро гледах един голф3,101 коня,97 година който нямаше такава екстра.Аз карам голф3,същия мотор 74 kw,GT но 96 година и имам MFA.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 21 апр 2006 6:43

МФА имат ГТИ-тата и ГТ-тата от 4 от обикновенните мороти са това моделите които го имат. Аз нямам защото не съм ГТ. :cry: и нямам дискови спирачки отзад, така че колегата който се чудеше има, ли няма ли, да види отзад спирачките и ще разбере.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”