проБлем сутрин

Техническа и сервизна информация за Passat
forka22
Автомобил:
Двигател:

проБлем сутрин

Мнениеот forka22 » Вто 22 дек 2009 23:43

Здр., имам проблем при паленото сутрин,при първото палене нещо затяга,мигат лампите на таблото и дори часовника се занулява,ходих при доста майстори смених-стартер,втулки,акумулатор и проблема си остава,остана само маслото да сменя,карам я с 15/40, казаха ми да сложа 10/40 полусинтетика,колата е пасат седан 2000кб 115к 1993 г. с хидравлични повдигвачи,дали ще_се се оправи проблема от маслото ?

wheel_man
Автомобил:
Двигател:

Re: проглем сутрин

Мнениеот wheel_man » Сря 23 дек 2009 1:25

Здравей, колега, пробвай да зачистиш всички маси на колата -> акумулатор - купе , купе - двигател. Надявам се всичко да се оправи.

Успех!

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 23 дек 2009 3:24

Според мен е доста неподходящо за зимата това гъсто масло!

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 23 дек 2009 8:15

Не е гаранция че е от маслото.Ладите и москвичите да не би да имат този проГлем.Въпроса е друг:а именно дали като си сменял акумулатора дали си сложил подходящия ампераж за модела.Аз карам същия пасат-2000 куб. 2Е мотор.За него мисля че беше 65 или 70 ампера акумулатор...ако е по слаб е възможно да го прави този номер, особено зимата.Погледни какво пише на батерията.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: проБлем сутрин

Мнениеот suba » Сря 23 дек 2009 9:49

Мисля,че с колегата имаме един и същ проблем
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=177570
Пробвай да откачиш стартовата дюза и виж дали няма да завърти нормално.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: проБлем сутрин

Мнениеот Ljubon » Сря 23 дек 2009 11:38

Колега forka22,
Колата ти е наред, не си харчи парите напразно за да сменяш това или онова. Проблемът се дължи на принципа на действие на автомобилните оловни акумулатори. При тях има т.нар. ефект на "заспиване". При ниски отрицателни температури това "заспиване" е по-дълбоко, както и капацитетът на акумулатора се намалява. Въпросът е принципен, няма значение дали акумулаторът е нов или стар. Затова специалисти препоръчват в такива случаи първо да се "събуди" акумулатора и след това да се пристъпи към стартиране на двигателя. Това важи особено за дизеловите двигатели, за които е необходим голям стартов ток. "Събуждането" става като преди запалването се включат някои консуматори, например дългите светлини. Естествено, акумулаторът трябва да е в ред и да е оставен зареден преди това. При директно палене без "събуждане" той не е в състояние да даде високия пусков ток, ефекта е примигване на лампи по таблото, все едно е изтощен и свършил. Аз карам Пасат дизел, акумулаторът ми е 74АН, изкарва по 3 години, независимо от марката. На четвъртата зима има проблем и го сменям. След "събуждане" паля веднага от първия път. Дори ми се е случвало при -18* да запали веднага, покарах малко и взе да прекъсва - беше замръзнала нафтата във филтъра.
В книжката на колата има таблица, където пише да се слага бензин в нафтата - от 10 до 30% /30% при минус 20*/.
В нета на много места чета: не можело ли да се ползуват авто акумулатори за UPS-и, че били по-евтини и по-мощни. Еми не може, защото "заспиват". При спиране на 220V захранване на UPS-а, автоакумулатор не може веднага да поеме захранването, защото е "заспал" и UPS-а дава грешка.
Ето това е цялата работа колеги, не се чудете какво да ремонтирате по колите си, а се съобразявайте със законите от физиката и химията.

Върни се в “Passat”