Чукане на AAZ
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Чукане на AAZ
Днес сутринта запалих и се чуваше едно много силно и отчетливо чукане от към кожуха на ангренажния ремък, интересното е че като изфорсирам и спира... Мотора е AAZ , на около 200 000км
- intatto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чукане на AAZ
на повдигачи го докарва това обяснение на проблема
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Не искам да те плаша,но при мен имаше такива разни шумове от там и зъбчадката на коляновия вал на Голфа и отиде по дяволите,но все пак го хванах на време та не можа да направи голяма поразия.Взимай мерки на време,за да не се чудиш от къде ти е дошло това на главата
- Mhz
- Двигател:
Мдааа реших проблема , шайбата на коляновия вал която върти ремъка за динамото и водната помпа има 4 болта , ами разхлабили са се даже единия се е скъсал. Малко зор но оправих проблема..
-
- Автомобил:
- Двигател:
провери си запчатката дали е стегната защото при мен се чуваше и сега в момента търся ааз моторче моя се срешна поражения глава клапани разпределителен вал повдигачи водачи и едно бутало 

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вьзможно ли е да е от авансатора
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ролката на колянов вал,от опит казвам,това е слабо място на AAZ.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Аз скоро смених шайбата на коляновия вал... И при мен имаше разни звуци и сега сичко е добре,200лева зех шайбата от БОШ италянска или нещо такова ... Гумата се беше накъсала и не ми върти водната помпа как трябва и в байр загряваше ... Смених сичко Термостат,датчик и видях че ремака на В.П. се е накъсал и при смяната установих че шаибата си я въртя с раката ... Сега е добре ...
Весела коледа и щастлива нова година !!!
Весела коледа и щастлива нова година !!!
Mhz написа:Мдааа реших проблема , шайбата на коляновия вал която върти ремъка за динамото и водната помпа има 4 болта , ами разхлабили са се даже единия се е скъсал. Малко зор но оправих проблема..
Провери и болта който е в средата на тази шайба за всеки случай,че ако и тои ти е хлабав..............

- Mhz
- Двигател:
Абе мани той болта е ок , ама вчера скъсах планката дето държи предния тампон на мотора.Как я скъсах и аз не знам, обаче мотора е скочил и пукнал масления филтър. Всичко това без да подозирам, докато не светна лампата на маслото в движение с не малка скорост май към 90 беше, гася мотора , спирам и гледам щеката суха, мотора целия оплескан в масло и днеска резултата от анализа беше това -> http://img218.imageshack.us/img218/2249 ... 195517.jpg
как се е скъсала така и аз не знам , имам чувството, че и с флекса няма да мога да я одрежа толкоз право...
Нищо дано намеря такава планка, то и без това маслото си беше за смяна, вече малко над 8000км навъртя.
как се е скъсала така и аз не знам , имам чувството, че и с флекса няма да мога да я одрежа толкоз право...

Нищо дано намеря такава планка, то и без това маслото си беше за смяна, вече малко над 8000км навъртя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,след смяна на шайбата на коляновия вал с нова пак имаше аксиално биене.Възможно ли е биенето да се получава от зъбното колело на вала задвижващо ангренажа?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
да, има писано доста за това ЗК
Провери си наистина дали е стегнато зъбното колело на коляновия вал. Аз много си патих от пишман майстори.Там един път бутне ли се трябва да се направи като хората а именно да се зачисти хубаво челото на вала ново колело и болт ОБЕЗАТЕЛНО и се стяга ЗДРАВО.
- Mhz
- Двигател:
По скоро със динамометричен ключ 

Върни се в “Дизелови агрегати”