пасат б3 2Е прекъсва

Техническа и сервизна информация за Passat
ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

пасат б3 2Е прекъсва

Мнениеот ivo_asenov » Чет 24 дек 2009 13:10

Колата е на газ от 3 години, но скоро започна да прекъсва от ниски към високи обороти около 1500об/мин претриса а на 3та или 4та без газ прехълцва, когато е студена има голяма мощност (това след като започна да създава проблеми), но като загрее динамиката е отвратителна и така докато един ден започна да гърми да работи на 2 или 3 цилиндъра и се чува едно чукане някъде от 2ри цилиндър нещо като детонации (не съм сигурен) :banghead:
помислих че е от запалването започна се от свещи , почистих ги те (и преди си бяха добре), кабелите са добри, почистих палеца и тая ос на която се нанизва че беше клеясала леко, кабелите си правят контакт но резултат никакъв... правиха и центровка промени се малко поведението на мотора като е студен но като загрее същата история и така колата остана да почива за около ,месец и започнах да си карам буса до вчера когато реших, че ще я паля заредих акумолатора залях испарителя с топла вода че да върви газта свободно но не запали изобщо или препалва на един цилиндър и гасне :banghead:

Забелязах, че като отворя капачката за маслото и се вижда предпазителя дето е върху разпределителния вал и едната гайка която го държи липсва и е някъде измежду прожините на клапаните :cry: може ли тази гайка да прави някъкви поразии ? Само не съм замервал термодатчика този синия :? имам съмнения, че и от него може да е . Изгоря ми мултицета...
Ако някой колега има някаква теория от какво може да е, ще съм благодарен ако сподели знания и опит :)

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б3 2Е прекъсва

Мнениеот ivo_asenov » Чет 24 дек 2009 15:33

Незнам дали трябва да пусна друга тема, просто въпроса ми е пак по този проблем
Може ли да се сложи тази EDIS4 от форд на 2Е
Знам за тази система от времето когато ровех в лада форумите и един пич беше направил ладовия двигател с такава не мога да открия темата :roll:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 24 дек 2009 17:38

To EDIS-а е хубаво запалване но за какво да се вкарваш във филма с него след като колата ти е ежедневна и съвсем спокойно може да работи нормално и с оригиналното запалване.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 24 дек 2009 19:08

ivo_asenov написа:...и едната гайка която го държи липсва и е някъде измежду прожините на клапаните :cry:

Че то там гайки не трябва да има... :dontknow:
Щом на газ не прави проблем- търси зора по горивната система - древен бензин, затлачена горивна помпа, запушени дюзи...
Дебитомера крив ли е вече? Движи ли се свободно клапата?

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 26 дек 2009 14:43

Тая гайка не държи пластмасовия предпазител а пета на разпределителният вал.Аз лично не бих я оставил да си ходи където си иска по клапаните.Самият предпазител не се държи,той просто няма къде да ходи.
Иначе когато се кара само на газ (особенно 2Е) се скапва почти всичко по горивната система на двигателя.Не,че и аз не съм с газ но поне 1/3 от километрите ги минавам на бензин.Иначе съм съгласен с radotom къде да търсиш проблема.Аз лично залагам на крив дебитомер,детонациите на газ направо го онищожяват.

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Пон 28 дек 2009 17:21

Забравих да спомена, че колата не е палена на бензин от 4 години поради простата причина, че нещо стана и помпата спря да работи може и да изгоряла. Пасатчето го запалих вече 2 дена работи, но нестабилно :banghead: просто си прекъсва и прехълцва в ниските .. другия проблем който е нов за колата е 20/100 газ :screwy преди гореше 11-12... идея си нямам какво може да му е отварях капака на клапаните ( вярно, че гайки там няма mhihi ) нищо нередно , съмнявах се за крив клапан, пък и на високи колата си работи добре.. запалването е но незнам кой датчик или връзка ... някой ако има идеи за пробване да казва :(

Може ли да е от антидетонационния датчик , да се повредил или разхлабил ?

кръстев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кръстев » Пон 28 дек 2009 19:00

моя изпарител се беше здръстил същата история почистих го пушка е сега преди гореше 18/100

Върни се в “Passat”