Питането ми е кой вариант на зарядно е по-добър и по добре ще си върши работата. Тези със стабилизирано напрежение или тези при които напрежението се променя в процеса на работа...Двоумя се дали да си купя едно зарядно със следните параметри:
Стабилизирано напрежение 13,8V
Максимален пиков ток 7А
Максимален ток 5А(30 минути)
Номинален ток 3А
Температурна защита.
Защита от претоварване
Електронна защита от късо съединение.
Има си и гнездо за запалка.
Понеже ми трябва основно да си зареждам акумулатора. А не прочитам някъде да пише че става за това.

Зарядно за акумулатор-Стабилизирано или не ?
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Зарядно за акумулатор-Стабилизирано или не ?
Здравей, случайно се занимавам с продажби на подобни машинарии. Купи си автоматично зарядно устройство според капацитета на акумулатора. Можеш да купиш малко по-голямо от капацитета на акумулатора, така след година ако си купиш кола с по-голям акумулатор няма да си купуваш пак. Хубаво зарядно за кола струва от 70 лв нагоре. За по-малко ще купиш такова което може и да зарежда. Хубавите зарядни сами си тестват акумулатора при включване. Ако има бърз и бавен режим е желателно да зареждаш на бавния. Ако си с електролит отвори капачките преди това и погледни дали не трябва да долееш дестилирана вода, долива се до белега, а не до горе. Бих могъл да те насоча към нещо конкретно ако не си избрал и ако разбера какъв е акумулатора.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Стабилизирано напрежение 13,8V
На акумулаторът не му трябва стабилизирано напрежение. Още повече тия 13,8 В заникъде не са- все едно да гъделичкаш акумулаторът.
Хубавото зарядно трябва да е импулсно с ограничение на напрежението на заряд - за зимата е 14,2-14,5 В. и ограничение на зарядния ток / той си зависи от Ач на акумулаторът - някъде 3-5 А/
На акумулаторът не му трябва стабилизирано напрежение. Още повече тия 13,8 В заникъде не са- все едно да гъделичкаш акумулаторът.
Хубавото зарядно трябва да е импулсно с ограничение на напрежението на заряд - за зимата е 14,2-14,5 В. и ограничение на зарядния ток / той си зависи от Ач на акумулаторът - някъде 3-5 А/
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
готина темичка
Я споделете марки и модели за акумулатори 60ампера и 120 ампера
Гледах бошовски,ама хич не им разбирам,пък съм замислил закупуване.

Я споделете марки и модели за акумулатори 60ампера и 120 ампера

Гледах бошовски,ама хич не им разбирам,пък съм замислил закупуване.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
ако искаш Bosch търси S5 модели,лошото при тях е че за да ти важи гаранцията трябва да отидеш в техен сервиз. иначе ти предлагам AcDelco, продават ги имахижу и ако отидеш в магазина им в цариградски комплекс срещу клубната карта ще получиш 20% отстъпка (ако имаш проблеми в магазина се свържи с мен).при тях гаранцията важи без заверка в сервиз.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
delco ама къв модел
п.п.
честито модство
дупе да ти е яко
п.п.
честито модство

дупе да ти е яко

- IvanMan
- джедай
точния модел не го знам, но вече съм взел около 10-на акумулатора и досега няма проблеми.60Ah с отстъпките е към 150 лв.
П.П. Благодаря.
П.П. Благодаря.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
явно не сме се разбрали.
Питането ми беше за зареждачка
Питането ми беше за зареждачка

- IvanMan
- джедай
чак сега вденах, съжалявам объркал съм се.за зарядни устройства не съм питал дали имат.след празниците може да отида до магазина и ще питам.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както казах с това се занимавам. Продавам тези:
http://www.argo-market.com/Browse.aspx?category_id=36
Ще го вземете на по-тънка цена от обявената, сервиза е при мен. Всички са налични. Gys е френска фирма за заваръчна и зарядна техника(www.gys.fr), 80% от зарядните са от китайския и завод заради цените. Гарантирам че машинките са читави. Моделите Batium са френски, съответно и цената е такава. Най-много се продават моделите TCB 120 и WATTmatic 100, автоматични са. Включвате, устройството тества акумулатора и почва да зарежда, като е готово светва лампата "ок". Занимавам се в внос продажба на едро и дребно на разни машинарии. Ако някой си хареса нещо да ми звънне на 0898798624(Калоян Драгозов). Ако го смятате за непозволена реклама трийте, няма да се обадя повече да предлагам нещо.
http://www.argo-market.com/Browse.aspx?category_id=36
Ще го вземете на по-тънка цена от обявената, сервиза е при мен. Всички са налични. Gys е френска фирма за заваръчна и зарядна техника(www.gys.fr), 80% от зарядните са от китайския и завод заради цените. Гарантирам че машинките са читави. Моделите Batium са френски, съответно и цената е такава. Най-много се продават моделите TCB 120 и WATTmatic 100, автоматични са. Включвате, устройството тества акумулатора и почва да зарежда, като е готово светва лампата "ок". Занимавам се в внос продажба на едро и дребно на разни машинарии. Ако някой си хареса нещо да ми звънне на 0898798624(Калоян Драгозов). Ако го смятате за непозволена реклама трийте, няма да се обадя повече да предлагам нещо.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”