избор на Голф 4 1,9 ТДИ
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
избор на Голф 4 1,9 ТДИ
Здравейте колеги в момента карам 3ка и искам да мина на навта и нещо по-ново, сиреч спрях се на 4ка 1.9 обаче дизел съм карал само мерцедес 123 и 124 от голф дизел хабер си нямам. за този модел знам че има вариант 90;110 коня за стандартния и 101;116;131 коня за помпа дюзата. въпроса е кой е най-здрав и поддръжката му е поносима. Ясно ми е че всичко е до късмет но се колебая между 110 и 131 коня моторите. Търсачката нещо не ме одовлетвори пук и не намерих информацията която ме интересува. Не щадете мнения приемам всякакви съвети.
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: избор на Голф 4 1,9 ТДИ
Купи си отново Мерцедес... 

131к.с е по-добрият вариант. Поддръжката му не е кой знае колко по-скъпа, а предоставя доста добър вървеж.
Малко по скъп съединител, малко по-скъпо турбо. В повече има помпа-дюзите, тамдем помпата. Всичко останало е еднакво.
Малко по скъп съединител, малко по-скъпо турбо. В повече има помпа-дюзите, тамдем помпата. Всичко останало е еднакво.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
То е ясно че всеки ще похвали неговото но аз лично бих ти препоръчал 1.9 110 конски сили защото помпа дюзата не е сполучлив мотор на VW!
Значи от много хора чувам че работели като ярмомелка тоест са много шумни.
А за вървежа взимаш едно чипче (аз примерно мога да ти продам за 110 коня)и става 143hp и 310Nm въртящ момент мога да ти кажа че става нещо страшно.
Успех с избора на кола и весели празници.
А за вървежа взимаш едно чипче (аз примерно мога да ти продам за 110 коня)и става 143hp и 310Nm въртящ момент мога да ти кажа че става нещо страшно.
Supawiza написа:То е ясно че всеки ще похвали неговото но аз лично бих ти препоръчал 1.9 110 конски сили защото помпа дюзата не е сполучлив мотор на VW!

-
- Автомобил:
- Двигател:
BAHKATA_TDi написа:Купи си отново Мерцедес...

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вземи си 130кс това че с един чип от 110кс ще стане 143 са митове.Вярно по шумен е мотора но не фрапиращо.Разликата в консумативите е малка.Мотора е много динамичен и здрав.Това че дюзите се чупят също не е вярно.Щом до сега си карал Мерцедес цените на частите за тази кола ще ти се видят почти подарък.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Купи си отново Мерцедес...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
мисля, че след като си карал дизелов мерцедес, няма нужда да се ходи при голф....

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
smurf написа:Купи си отново Мерцедес...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
мисля, че след като си карал дизелов мерцедес, няма нужда да се ходи при голф....
Хора вие имате ли представа за какви цени на частите става дума при Мерцедесите?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Колега вземи си 130кс това че с един чип от 110кс ще стане 143 са митове.Вярно по шумен е мотора но не фрапиращо.Разликата в консумативите е малка.Мотора е много динамичен и здрав.Това че дюзите се чупят също не е вярно.Щом до сега си карал Мерцедес цените на частите за тази кола ще ти се видят почти подарък.
ми ела да те повозя тогава, като не вярваш!!!
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
iv4o9999 написа:Здравейте колеги в момента карам 3ка и искам да мина на навта и нещо по-ново, сиреч спрях се на 4ка 1.9 обаче дизел съм карал само мерцедес 123 и 124 от голф дизел хабер си нямам. за този модел знам че има вариант 90;110 коня за стандартния и 101;116;131 коня за помпа дюзата. въпроса е кой е най-здрав и поддръжката му е поносима. Ясно ми е че всичко е до късмет но се колебая между 110 и 131 коня моторите. Търсачката нещо не ме одовлетвори пук и не намерих информацията която ме интересува. Не щадете мнения приемам всякакви съвети.
Ако средствата заделени за покупка, обслужване, консумативи не са ограничени се насочи към мотор с код ARL - 150 к.с. ПД или ASZ - 131 к.с. ПД
Поздрави.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пак се започват едни безсмислени спорове, митове и легенди - както във всички подобни теми . вземи нещо което е читаво , пък дали ще е 101 110 115 или 131 не е чак такова голямо значението , все ще дърпа и върви прилично,пък турбини,дюзи и прочие да не се сменят всяка година я ... техника е - чупи се и трябва да се поддържа. даже няма да ти препоръчвам мотор защото почти всеки тук е пристрастен към собствения си тип мотор с който карат автомобила си.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мерцедес не съм съгласен първо 123 карах но това не се чупи пари за ремонт не съм давал 200д мотора няма грешка (мои познат изхвърли неговиа ня 1200000км защото беше изгнил от всякаде )само дето върви по бавно и от лада с тези почти 2 тона и 64 коня, 124 съм карал за кратко. Аз се самоопределям като голфаджия както се казва и за сега няма да изневеря на маркате. Най-хубаво си е новата кола от витрината обаче скромните възможности на българина го кара да кара трошките на западна европа. Целта на темата е да разбера кой мотор има по-малка вероятност за дефекти. за 110 коня имам една позната която кара и какво ли не е правила и причинявала на колата и мотора е пушка. за помпа дюзата идея си нямам само знам че в новите модели VW се отказвали от това и ползвли команреила. На тема дизел съм бос. Пристрастие винаги има в момента карам 1.4 моно абд мотор 60 коня и бих го препоръчал на някоя мацка да се вози в града, колата за градско е супер и разхода и е около 9 извън градско е 5-6 но няма да казвам каква "невероятна" бързина има .
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вървежа на 200D няма нищо общо с тоя на който и да е Golf. Аз съм карал курсовете на 200D и е голям мъртвец с хубава возия. Желателно е да избираш от новите мотори PD, зависи и от конкретния екземпляр.
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
iv4o9999 написа:Целта на темата е да разбера кой мотор има по-малка вероятност за дефекти. за 110 коня имам една позната която кара и какво ли не е правила и причинявала на колата и мотора е пушка. за помпа дюзата идея си нямам само знам че в новите модели VW се отказвали от това и ползвли команреила. На тема дизел съм бос. Пристрастие винаги има в момента карам 1.4 моно абд мотор 60 коня и бих го препоръчал на някоя мацка да се вози в града, колата за градско е супер и разхода и е около 9 извън градско е 5-6 но няма да казвам каква "невероятна" бързина има .
Колеги, нека да не си говорим като "пияни с оная си работа", че всеки от нас малко или много е пристрастен - пристрастен е, но покупката на кола си е чиста проба късмет, ако някой от Вас си купува кола с мисълта че тя ще се счупи и какви разходи по ремонта ще има - по добре не си купувай кола. Вие като си избирате жена, питате ли дали е боледувала или дали е много надеждна - годна ли е

Пожелавам ти късмет с избора ...
Честита коледа

Върни се в “Дизелови агрегати”