три пъти сменям предно стъкло за няма и година-помощ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

три пъти сменям предно стъкло за няма и година-помощ

Мнениеот vanko_VW » Вто 22 дек 2009 18:56

здравейте на всички

първия път се счупи от камаче от колата пред мен,отидох в каското и си ми го платиха,втория път,отивам на Свищов оставям колата пред квартирата и на сутринта,една пукнатина от около 50см.,каското пак го плати,да ама днес се прибирам към Враца и от едно камионче хвръкна едно камаче и пак го счупи :banghead: :banghead: :banghead:

двете стъкла до сега са слагани на различни места,като едната фирма е "Кобра",дайте съвет какво да направя,че ми писна през 2-3 месеца да сменям стъкло,а и винетката,прегледа и........ станаха на парцали

също си мисля,че този път ще имам проблеми с тези от каското :roll:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: три пъти сменям предно стъкло за няма и година-помощ

Мнениеот velinsl » Вто 22 дек 2009 18:59

а аз - задно, много гадно, но съдба. Явно колата ти е къръшка бройка.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 23 дек 2009 10:38

Какво може да те посъветваме ние колега.
Явно такъв ти е касмета.
Карай внимателно, спазвай дистанция и така.
Друг съвет няма.
Дано от каското ти го платят.
Поздрави.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 24 дек 2009 18:28

За 2ят път, като си я видял сутринта - погледни като отваряш капака дали не подпира някаде стъклото. И аз сменях 2 пъти стъкло така. След недобре оправен удар капака беше изместен леко назад. Като го отворя до край и пукаше стъклото. Добре че имах каско тогава.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 24 дек 2009 19:01

Сложи си оригинално стъкло втора употреба.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Чет 24 дек 2009 19:08

kaiser666 написа:Сложи си оригинално стъкло втора употреба.

:да:

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Пет 25 дек 2009 1:45

vanko_VW написа:здравейте на всички

първия път се счупи от камаче от колата пред мен,отидох в каското и си ми го платиха,втория път,отивам на Свищов оставям колата пред квартирата и на сутринта,една пукнатина от около 50см.,каското пак го плати,да ама днес се прибирам към Враца и от едно камионче хвръкна едно камаче и пак го счупи :banghead: :banghead: :banghead:

двете стъкла до сега са слагани на различни места,като едната фирма е "Кобра",дайте съвет какво да направя,че ми писна през 2-3 месеца да сменям стъкло,а и винетката,прегледа и........ станаха на парцали

Колега, голям карък си!
Измий я със светена вода и и вържи сини оченца за против уроки. Пак ще ти го платят от каското, а за оригинално стъкло ... няма смисъл. Новото си е ново. Има заводи в България, в 3 жълти страни , в Турция и Испания. Турските дори ги изнасят в Германия и ги монтират серийно на Бенц, БМВ, Форд. Ел инсталацията на VW от 1988г се прави в Турция. Това означава ли, че VW е сканана кола? Който невярва, за намери белия етикет по кабелните комплекти в колата си и там пише къде и кога е произведена ел инсталацията.

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Пет 25 дек 2009 9:04

the driver написа:
vanko_VW написа:здравейте на всички

Колега, голям карък си!
Измий я със светена вода и и вържи сини оченца за против уроки. Пак ще ти го платят от каското, а за оригинално стъкло ... няма смисъл. Новото си е ново. Има заводи в България, в 3 жълти страни , в Турция и Испания. Турските дори ги изнасят в Германия и ги монтират серийно на Бенц, БМВ, Форд. Ел инсталацията на VW от 1988г се прави в Турция. Това означава ли, че VW е сканана кола? Който невярва, за намери белия етикет по кабелните комплекти в колата си и там пише къде и кога е произведена ел инсталацията.

Колега виждал сам как чисто ново стакло става на сол без да има никаква намеса на камъчета удари друсания и тем подобни.Колата беше паркирана нямаше шофиор и стъклото се счупи аз бях до колата.Мога да кажа че и муха не е кацнала на него.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 25 дек 2009 11:13

Съклото може да се счупи само ако е залепено под напрежение или по ламарината има ръжда. А за удар от камъче - и оригинално да е пак ще се счупи :wink:

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 25 дек 2009 11:16

Namesata написа:Колега виждал сам как чисто ново стакло става на сол без да има никаква намеса на камъчета удари друсания и тем подобни.Колата беше паркирана нямаше шофиор и стъклото се счупи аз бях до колата.Мога да кажа че и муха не е кацнала на него.

За задно ли става въпрос,или пак за предно?
Зная за случаи ,когато колата е паркирана на тротоара с двете гуми от едната страна,да се получава напрежение в прозореца и става белята.Това за задно

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Пет 25 дек 2009 11:21

Петре написа:
Namesata написа:Колега виждал сам как чисто ново стакло става на сол без да има никаква намеса на камъчета удари друсания и тем подобни.Колата беше паркирана нямаше шофиор и стъклото се счупи аз бях до колата.Мога да кажа че и муха не е кацнала на него.

За задно ли става въпрос,или пак за предно?
Зная за случаи ,когато колата е паркирана на тротоара с двете гуми от едната страна,да се получава напрежение в прозореца и става белята.Това за задно

предно стъкло и не е качвана колата никъде на паргинг си е и 4-те гуми са си в една равнина и всички :shock :shock :shock :shock :shock :shock кво стана бе.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 25 дек 2009 12:35

Не знам за къде ги изнасят новите стъкла,но са боклуци и доста хора могат да го потвърдят! Оригинално стъкло на пасат б4 съм го удрял какво ли не(беше спукано и се заиграх да го дотроша) и мога да ви кажа че няма чупене.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 25 дек 2009 14:01

kaiser666 написа:Не знам за къде ги изнасят новите стъкла,но са боклуци и доста хора могат да го потвърдят! Оригинално стъкло на пасат б4 съм го удрял какво ли не(беше спукано и се заиграх да го дотроша) и мога да ви кажа че няма чупене.

Моето се счупи от чистачката :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”