Здравейте на всички, първо искам да Ви поздравя за празниците и да се извиня понеже търсих подобна тема, но не можат да намера и ако все пак съществува ще ви бъда благодарен ако ме препратите.
Реших да се консултирам с Вас преди да прибягна към покупката на нов или втора употреба компютър, ако изобщо се реша на това.
Когато дам на контакт на дисплея изписва СТОП, свети червен удивителен и жълт ABS, закачаха ми я на две места, от които едното беше сервиза на BOSH до Метро(Варна) и не можаха да ми кажат от къде идва проблема като отговорът им беше: "...трябва да си смениш целия компютър!". При това състояние ABS действително не работи, но всеки път когато температурите се доближат до 0 или паднат под нея, всичко се оправя, изчезват всички грешки, и на дисплея се показват нормалните неща (разстояние, време, натискане на педала за гаста), също така ABS започва да работи, което изключва повредата да е в него, когато колата загрее (имал съм период от 2 часа, когато всичко е било нормално) СТОП-а отново се появава на екранчето, изпищява три пъти и ABS-a отново не работи.
Модел Пасат Спорт Турбо, 1.8 20V, APU076152, Август 2000.
Благодаря предварително на всички за помоща и съветите.
Спиране работата на ABS-a при положителни температури
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Спиране работата на ABS-a при положителни температури
Каква грешка дава при закачане, колега.
тук пише всичко
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57
http://passat-b5.ru/index.php?option=co ... &Itemid=57
http://www.lbak.dk/Audi/Repair_ABS_unit_passat.pdf
има на руски и английси които ти е по добър.При мен беше точно както е описано.Внимавай много с поялника.Ако имаш приятел който да разбира от запояване на SMD помоли го за помощ.Обърни внимание как трябва да запоиш медната жичка аз го пропуснах и сега май ще купувам нова електроника.Чакам лепилото да стегне за да го пробвам.Всички подробности са важни дори и това да залепиш изрязаното капаче с лепенки за да не пипнеш желето неволно. Намери голяма лупа и я закрепи на стойка ще ти е по лесно.Стискам палци описанието е добро ще се справиш!!!!!!
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57
http://passat-b5.ru/index.php?option=co ... &Itemid=57
http://www.lbak.dk/Audi/Repair_ABS_unit_passat.pdf
има на руски и английси които ти е по добър.При мен беше точно както е описано.Внимавай много с поялника.Ако имаш приятел който да разбира от запояване на SMD помоли го за помощ.Обърни внимание как трябва да запоиш медната жичка аз го пропуснах и сега май ще купувам нова електроника.Чакам лепилото да стегне за да го пробвам.Всички подробности са важни дори и това да залепиш изрязаното капаче с лепенки за да не пипнеш желето неволно. Намери голяма лупа и я закрепи на стойка ще ти е по лесно.Стискам палци описанието е добро ще се справиш!!!!!!
°niksi° написа:Каква грешка дава при закачане, колега.
... на първият VAG-COM, който ми беше препоръчан от познат (Варна "Ген. Колев" горе до околовръстното, преди пицарии Селена и Акварел в едно гаражче) до колкото помня дори не показваше грешки, от това което видях. Останах разочарован от компетентността на тези двама индивида, които работеха там и за нещатата, които направика по колата качеството на работа е под всякаква критика, но това е друга тема, бих посъветвал всеки да не ходи там. На второто място (Bosh - Метро) ми казаха, че не могат дори да влязат и ми поискаха 200 лева за да се опитат само да го оправят, като това не гарантирало, че проблема ще изчезне. Това ме вбеси, но реших за ненужно изказването на това, което си мислих в този момент, оставих им 30 лв. и си тръгнах.
На otran благодаря за материалите и подробните обяснения, ще прочета всичко и ще пиша допълнително.
Весела Коледа !!!
При мен нещата тръгнаха.Въпреки че допуснах грешка при запояването ABS-са работи.
Не се сърди на тези с грешките те няма как да ги прочетът защото проблема е че е откачена масата на контролера на ABS-са и тогава комуникацията с него е невъзможна.
Това е един от признаците на повредата. Ако двата проводника са се прекъснали точно до площатката на куплунга,както беше при мен и ти е трудно да запоиш проводниците имам една идея:съществува едно електропроводимо лепило на BISON казва се electro kit
http://www.profix.bg/files/public/tech_ ... lectro.pdf
http://goco-shop.nl/index.php?item=biso ... 25&lang=EN
Разчисти желето около площадката на куплунга където са запоени двате проводничета
виж дали там е проблема - леко с карфица побутни проводниците за да разбереш дали са се откдъснали от площадката ако там е проблема притисни проводничитата към площадката и ги залепи с това лепило. Единствения проблем е че последният път когато го видях в Биколаж един напръстник от него струваше около 40 лв.Количеството е достатъчно да се ремонтират 10-20 бр. ABS-са.Ако искаш да питаш още нещо ползвай SKYPE.
Не се сърди на тези с грешките те няма как да ги прочетът защото проблема е че е откачена масата на контролера на ABS-са и тогава комуникацията с него е невъзможна.
Това е един от признаците на повредата. Ако двата проводника са се прекъснали точно до площатката на куплунга,както беше при мен и ти е трудно да запоиш проводниците имам една идея:съществува едно електропроводимо лепило на BISON казва се electro kit
http://www.profix.bg/files/public/tech_ ... lectro.pdf
http://goco-shop.nl/index.php?item=biso ... 25&lang=EN
Разчисти желето около площадката на куплунга където са запоени двате проводничета
виж дали там е проблема - леко с карфица побутни проводниците за да разбереш дали са се откдъснали от площадката ако там е проблема притисни проводничитата към площадката и ги залепи с това лепило. Единствения проблем е че последният път когато го видях в Биколаж един напръстник от него струваше около 40 лв.Количеството е достатъчно да се ремонтират 10-20 бр. ABS-са.Ако искаш да питаш още нещо ползвай SKYPE.
... опитах се преди минутка да смъкна ABS unit-a целия без да повдигам колата, като развих двата шестограма от двете му страни, но се оказа, че от долу е занитен. Идеята ми беше по по-бърз начин да развия болтовете, които държат електрическата му част, както и да е, ще трябва да започна от свалянето на лявото колело и стъпка по стъка както е в обяснението. Ще се опитам тези дни да нямеря време и да го направя, но исках да попитам дали може да от друго нещо освен липсата на контакт между двата проводника и пластинката. Например ако преди да я купя са сменяли накладки и са прекъснали нещо там, т.е. има ли общо между датчиците на накладките и тези на ABS-a, и как се обяснява факта, че когато се понижат температурите грешките изчезват и всичко се оправя... струва ми се малко... страно
PS когато успея да сваля въпросната част, и стигна до фазата запояване ще пиша на skype
PS когато успея да сваля въпросната част, и стигна до фазата запояване ще пиша на skype
Винаги има % изненада да е друг проблема.Симптомите са същите като при мен.Мисля че ако е датчик на колелото, ABS-са щеше да изписва грешки.Факта, че при тестване не са могли да да прочетът грешка може да се обясни с липсата на маса.Електрониката се държи с 6 бр. винтчета . Развиват се с шестостен Т20. Аз събрах различни и по дълги и по къси защото не ми се сваляше колелото и бакчето за чистачките но се принудих да сваля бакчето за хидравликата.При мен нямаше никакви занитвания.Можеби ако свалиш колелото и бакчето ще свалиш лесно електрониката и няма си изподереш ръцете.
То мързела не мори а мъчи.......
То мързела не мори а мъчи.......

- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
RGG написа:°niksi° написа:Каква грешка дава при закачане, колега.
... на първият VAG-COM, който ми беше препоръчан от познат (Варна "Ген. Колев" горе до околовръстното, преди пицарии Селена и Акварел в едно гаражче) до колкото помня дори не показваше грешки, от това което видях. Останах разочарован от компетентността на тези двама индивида, които работеха там и за нещатата, които направика по колата качеството на работа е под всякаква критика, но това е друга тема, бих посъветвал всеки да не ходи там. На второто място (Bosh - Метро) ми казаха, че не могат дори да влязат и ми поискаха 200 лева за да се опитат само да го оправят, като това не гарантирало, че проблема ще изчезне. Това ме вбеси, но реших за ненужно изказването на това, което си мислих в този момент, оставих им 30 лв. и си тръгнах.
На otran благодаря за материалите и подробните обяснения, ще прочета всичко и ще пиша допълнително.
Весела Коледа !!!
- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
angelov.id написа:RGG написа:°niksi° написа:Каква грешка дава при закачане, колега.
Весела Коледа !!!
Здравеите колеги и аз имам проблем с абс на б4 2000куб.115 кс.проблема е следния.По някога когато е студена паля и лампата ми светва когато се позатопли колата и я угася и запаля лампата си угася и всичко си работи нормално
Сега ми правидруг номер паля я студена абс сработва и лампата угася когато покарам малко и лампата отново светва и естествено абса не работи

Весела коледа