Интересен проблем - зумер
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
Интересен проблем - зумер
проблема е следния; коата е голф3 абс , като си върви и почва да свири зумера , свир та се не трае, по таблото нищо не свети , спирам отварям капака , нищо не откривам , псувам изгасвамя и пуша цигара , след 15 минути паля никакъв проблем, ходих на диагностика нищо не откриват , та въпроса ми е , какво да правя , имал ли е някой подобен проблем ? моля за вашите отговори!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: интересен ороблем
Проверете налягането на маслото.С какво масло караш да не е някъкав ментак.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Според мен маслената помпа е износена и не вдига определеното налягане. Имах същия случай, по магистрала се кара колата и в 1 момент под 2000 оборота започва да пищи зумера без да свети лампа, оказа се от помпата 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
при същите симптоми при мен се оказаха биелни и основни лагери.
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
plamkata86 написа:Проверете налягането на маслото.С какво масло караш да не е някъкав ментак.
маслото е валволин 10в на 40
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
икакво стана накрая?, при мен това е че го прави много рядкоhandycam написа:при същите симптоми при мен се оказаха биелни и основни лагери.
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
икакво трябва да се направи в случая? има ли някаква опасност задвигателя, или да си карам така ?MuTa4eTo написа:Според мен маслената помпа е износена и не вдига определеното налягане. Имах същия случай, по магистрала се кара колата и в 1 момент под 2000 оборота започва да пищи зумера без да свети лампа, оказа се от помпата
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Отиди в сервиз да ти замерят налягането на маслото
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
неодачник написа:и какво трябва да се направи в случая? има ли някаква опасност за двигателя, или да си карам така ?
При мен беше същото,като позагрее маслото става по тънко и на около 2000 об. ми светеше лампата на маслото и зумера писка.Рядко го правеше но е много дразнещо наистина.Премерих си налягането и показа 2.8 бара при 2000 об (минимума по спомени е 2 бара при 2000 об.)И така си карах 2-3 г. докато един ден започна да го прави много често.Като отворих мотора се оказа ,че основните и биелни лагери са за смяна.след смяната им вече всичко е ок.Това е система за ранно предупреждение.Ако напишеш в търсачката лампа за маслото ще ти излязат поне 2 страници с резултати по темата
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
ми само едно не ми е ясно , като зазаминали лагерите или помпата както твърдите, нали трябва да го пртави постоянно , атова се случва много рядко, на 1000 км един път да не би през това време лагерите и помпата сами да се оправят , извинете , но няма логика 

-
- Автомобил:
- Двигател:
неодачник написа:ми само едно не ми е ясно , като зазаминали лагерите или помпата както твърдите, нали трябва да го пртави постоянно , атова се случва много рядко, на 1000 км един път да не би през това време лагерите и помпата сами да се оправят , извинете , но няма логика
Покарай още малко.Да му излезат рогата па тогава ще го мислим.
Нямало логика..
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
valeri_m написа:неодачник написа:ми само едно не ми е ясно , като зазаминали лагерите или помпата както твърдите, нали трябва да го пртави постоянно , атова се случва много рядко, на 1000 км един път да не би през това време лагерите и помпата сами да се оправят , извинете , но няма логика
Покарай още малко.Да му излезат рогата па тогава ще го мислим.
Нямало логика..
и какво да направя , да правя основен ремонт ли?
премери налягането и пиши колко е! това направи веднага ,че закъснееш ли........ще правиш тогава основен ремонт!

- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не разбирам как аджеба колата разбира че биелните лагери са заминали
Смисъл да не звуча тъпо но колата с борд компютяр ли и ако е от каде черпи информация. За ниско налягане което е признак за скапана помпа лампата(ако нее изгоряла ) светва веднага.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Премери налягането на маслото!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”