Голф 3 GTI 2.0 Гасне постоянно моля помогнете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 GTI 2.0 Гасне постоянно моля помогнете

Мнениеот KoKo88 » Съб 26 дек 2009 18:57

Колега,кода на двигателят ми е 2E. То май само наште двигатели са с тоя вид датчици(не съм сигурен пак)... От ниските оборотии моя не се изтрелва мъжката,след 2500 тогава отлита,не мога да кажа че се замисля баш,просто тря да се развие мотора явно,нз... А датчика стои на оста на дроселовата клапа от вътрешна страна от към купето.Като погледнеш една букса е закачена за него с три кабелчета,нямам снимка да ти покажа...

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Съб 26 дек 2009 19:42

KoKo88 написа:Колега,кода на двигателят ми е 2E. То май само наште двигатели са с тоя вид датчици(не съм сигурен пак)... От ниските оборотии моя не се изтрелва мъжката,след 2500 тогава отлита,не мога да кажа че се замисля баш,просто тря да се развие мотора явно,нз... А датчика стои на оста на дроселовата клапа от вътрешна страна от към купето.Като погледнеш една букса е закачена за него с три кабелчета,нямам снимка да ти покажа...

аха значи като чета май и моя мотор е така,ама дали тва не е от тоя датчик,може и моя да е износен,знам ли.един приятел има същия двигател и колата му по се изстрелва от мойта,например като сложи 2-та или 3-та,по няма такова замисляне,а направо залепя гърба,странно! :roll: :wink:

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Съб 26 дек 2009 19:44

Незнам приятелю за ускорението,но за гасненето сам 99% сигурен че е от датчика :)

Потребителски аватар
kily
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL

Мнениеот kily » Съб 26 дек 2009 22:17

draganov написа:Колеги нов съм в форума търсих в търсачките но не намерих за моя въпрос. Имам Голф 3 GTI , 2000 кубика , 115 коня , пълна инжекция - бензин (газ няма). До скоро колата ми правише проблеми с оборотите. Незнаеше какви обороти да подхване и започваше сама да си ги вдига. Както и да е - закарахме я на компютър и там казаха , че имало някакво маркуче за смяна. Сменихме го. Оправи се. Но сега има друг проблем. Постоянно ми гасне. По принцип колата си работи нормално. Пали от първия път и държи обороти. Но след като тръгна и подам примерно леко газ и като си махна крака от педала и ми изгасва - или като изключа от скорост ми гасне. Не го прави винаги този номер , но повечето пъти - така прави. Ако имате някаква представа от какво може да е ще съм много благодарен. Мерси предварително.

Koлега и аз имам абсолютно същия проблем като твоя,със същия двигател съм!!!и не знам от какво е проблема,ще я карам на диагностика тия дни около нова година :D :D

draganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот draganov » Съб 26 дек 2009 23:29

Kолеги аз имам един въпрос. Двигателя ми пише , че е ABE ... но защо не мога да намеря никъде такова нещо. няма информация даже и в книгата за Golf 3.

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 26 дек 2009 23:32

ABS,ABF ?!?!?!!?! heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

draganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот draganov » Съб 26 дек 2009 23:34

Ами по принцип си пише АВЕ. но тъй като гледам моя е 115 коня . 2000 кубика. 93 година. тъй като гледам този 2E е с точните характеристики на моя двигател. но не мога да разбера защо пише ABE.

draganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот draganov » Съб 26 дек 2009 23:36

нали този код се намира под капака до левия фар. а не на самия двигател? или се бъркам нещо

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 26 дек 2009 23:41

на двигателя се намира!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”