Заключване багажник, ел.стъкла - проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yidz07
Автомобил:
Двигател:

Заключване багажник, ел.стъкла - проблем

Мнениеот yidz07 » Съб 26 дек 2009 20:30

Здравейте колеги,
имам няколко питания за моя голф и затова пускам тази тема, ако някой има идея да помогне...
Голфа е тройка 97г. AHU 2 врати.
:arrow: Колата е произведена без централно заключване, но на вратите има електрически машинки поставяни допълнително, проблема е, че на багажника машинка за заключване няма. Тъй като фабрично системата на централното е с вакуум, а мойте машинки не са такива.. има ли вариант да използвам елктрическа машинка от друга кола или пък някоя универсална (незнам дали има такова понятие въобще). Мога да намеря по моргите цялата вакуумна система, но все пак при положение, че имам 2 електрически ми се ще просто да намеря една за багажника.
:arrow: Тъй като баща ми също кара голф 3 но четириврат и имаше проблем с шофьорското ел.стъкло, днес го разглобихме и се оказа че има скъсано жило. Съответно взехме нов целия механизъм с жилата (без моторчето) и тръгнахме да го сменяме, но стигнахме до следния проблем. Стъклото при отворена врата не се движи, при затворена се движи но не всеки път. Оказа се че като размърдам гумения маншон на кабелите, които влизат в купето ту работи ту не, тоест най-вероятно има прекъснат кабел там. Та въпорса ми е какво следва оттук нататък... Тези кабели къде отиват след като влезнат в купето ? Ако някой има нещо като ел.схема ще съм много благодарен

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Заключване багажник, ел.стъкла - проблем

Мнениеот van4ooo » Нед 27 дек 2009 11:44

Проблема е в снопа кабели които са в маншона междо вратата и купето-развиваш буксата от купето и ги прозваняваш един по един между буксата и вратата.Защо те интересува в купето къде отиват кабелите?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”