не иска да запали
не иска да запали
здр колеги весела коледа.проблема е следния днес спирам с голфа и без да искам испуснах педала на саединитела и после няма палене стартера си варти а от бобината няма искра колата е golf3 1.6 75k ABU моля за идеи
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: не иска да запали
Хммм.. мисля, изпускането на съединителя няма да има общо с бобината.
Иначе- като върти стартера се върти и двигателя, нали?
стартера си варти а не иска да запали гледах дали има искра след бобината като извадих централния кабел от бобината и го опрях на блока ама искра няма преди 8 месеца я смених тая бобина
- alexignatov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Хммм.. мисля, изпускането на съединителя няма да има общо с бобината.
той имаше впредвид дали се върти и двигателя а не само стартера
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Бендикс! 
от бобината няма искра има ли някои които да помогне с проверка с неговата бобина мисля 4е проблема е тя но трябва да проверя преди да купя
Същия проблем имах и аз това лято , казах на едно аверче да ми премести колата и той така , няколко пъти изтърва съединителя и последния път когато се опита отново да я запали и да я премести , колата просто си въртешеее и въртешеее ... обаче бобината никаква я нямашее
и срещу 100-120лв за нова такава , голфа си запали 
-
morphadron
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах същия проблем днес. Намокрихме колата в една смотана локва и колата огасна. Само че искра си има и то не през бобината към кабела а избива през корпуса на бобината и отива в кабела - вижда се като мълния
сякаш е пиезо кристал от запалка... Голфа пак е 1.6 моно пълна гъзариика с тия бобини... Сменихме кабела с нов-централния към дистрибуторната капачка и нищо пак мълнии... а стария кабел бе почернен явно от избиващата искра. Как мислите освен Бобината, друго под съмнение???
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”