Ел. фарове -как работят
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Ел. фарове -как работят
Ел. фаровете ми работят но само на къси светлини т.е. мога да ги движа само когато съм вкючил късите .И обратно ,мина ли на дълги копчето накъдето и да въртя не действа . Затова котато искам да променя дългите минавам на къси ,свалям или вдигам и пак на дълги. Това номрално ли е или нещо са се прецакали ? И ако е така от какво може да е ?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел. фарове -как работят
колега за каква кола става въпрос,абе върти ми се нещо в главата за на един приятел астричката обаче си мисля че и тя беше така като вкл на дълги и фаровете не се местеха,ама няма логика знам ли
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При моя ГОЛФ 3 само на Къси мога да реголирам фаровете, така че не се притеснявай нямаш проблем.
п.п Аз съм си ги направил на 3-та степен!
п.п Аз съм си ги направил на 3-та степен!
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
това повдигане е измислено с цел когато колата е натоварена и задницата "клекне" фаровете да не светят в облаците а да може6 да ги свали6.
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Dino18 написа:Ел. фаровете ми работят но само на къси светлини т.е. мога да ги движа само когато съм вкючил късите .И обратно ,мина ли на дълги копчето накъдето и да въртя не действа . Затова котато искам да променя дългите минавам на къси ,свалям или вдигам и пак на дълги. Това номрално ли е или нещо са се прецакали ? И ако е така от какво може да е ?
Напълно нормално е на всички е така. Регулирането работи само на къси светлини защото се захранва от тях
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Просто е! Ако се загледаш в инсталацията на машинките за регулиране, ще забележиш 3(ТРИ) кабела. Единия е маса, другия идва от потенциометъра в купето а третия е "+", който идва от късите светлини!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Тази екстра се ползва във два случая:
1.Като си натоварил колата да не вадиш на насрещно движещите се очите
2.Във мъгла да смъкнеш надолу фаровете за да виждаш пътя
И да работи САМО на къси така са решили мозъците във Волфсбург и явно има причина за това решение. Идеята им е че на габарити не ти трябва и на дълги ( нали си светят по надалеч от късите) пак не ти трябва. Като има мъгла не можеш да караш на дълги.А като е натоварена колата яко дългите светят в небесата пък и като е натоварена колата се предполага че няма да поставяш рекорди за скорост и ще караш на къси.
1.Като си натоварил колата да не вадиш на насрещно движещите се очите
2.Във мъгла да смъкнеш надолу фаровете за да виждаш пътя
И да работи САМО на къси така са решили мозъците във Волфсбург и явно има причина за това решение. Идеята им е че на габарити не ти трябва и на дълги ( нали си светят по надалеч от късите) пак не ти трябва. Като има мъгла не можеш да караш на дълги.А като е натоварена колата яко дългите светят в небесата пък и като е натоварена колата се предполага че няма да поставяш рекорди за скорост и ще караш на къси.
-
Dino18
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите. Ясно,няма повреда,но малко странно ми се вижда направено по този начин.
Колата е Г3 1.8 ADZ(90kс) Joker
Колата е Г3 1.8 ADZ(90kс) Joker
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре колега, замисли се, за какво ще ти трябва регулиране по височина на дългите светлини, като така или иначе те са вдигнати за да осветяват пътя максимално напред.
А дори и да имаше, повярвай ми нямаше да го забележиш. Краят на лъча е толкова далеч, че трудно ще се забелязва ако се мръдне с няколко сантиметра надолу.
А дори и да имаше, повярвай ми нямаше да го забележиш. Краят на лъча е толкова далеч, че трудно ще се забелязва ако се мръдне с няколко сантиметра надолу.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”